Pocket puppets

Varför kommer aldrig sanningen om klimatbluffen fram i Sverige? Kan det ha att göra med en total hegemoni inom ”informationsbranschen”? Westander är ett klimatlobbyföretag. Det tar endast reklam- och lobbyuppdrag från företag och organisationer villiga att betala dem för det Westander redan bestämt sig för att göra. Under klimat & energi på deras hemsida kan man läsa följande, den första punkten i vår egen miljöpolicy gäller just våra val av samarbetspartner: ”Westander söker aktivt uppdrag med en positiv inverkan på miljön.”

Bland de uppdragsgivare som accepterat att bli Westanders nyttiga idioter i klimatpropagandan finns följande: Elmia, Flygbussarna, Folkbildningsförbundet, HSB, LO, LRF, SNF, Länsstyrelsen Västra Götaland, Länstrafiken Mälardalen, MSB, Naturvårdsverket, Folkhälsoinstitutet, Statoil, TCO, Trafikananlys, samt ett antal universitet och högskolor.

Är det någon som verkar bekant?
Är det någon av dessa som lovar att du genom att göra som de säger du kan stoppa klimatförändringarna?
Någon som verkar ha investerat ensidigt i klimathotet och behöver få sin vilja igenom för att få pengarna tillbaks, eller ännu hellre en vinst?
Några som verkar stå mot varandra i mediakriget, men egentligen har samma ”puppetmaster” bakom kulisserna?

Så vem är egentligen en sock puppet i vems ficka?

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Pocket puppets

 1. B-J Bjurling skriver:

  Några reflektioner:
  Westander suger säkert åt sig politiker från alla håll. Men att ”hjärtat slår för miljöpartiet” förefaller åtminstone mig uppenbart. Grundaren Henrik Westander var tidigare miljöpartist (enligt Metro ”Politikernas pr-trick – funkar bara en gång”)

  De ger ut ett nyhetsbrev också – ”Veckans klimatnyheter”.

  I Westanders PR-handbok finns ”10 tips för kriskommunikation”. I punkt 10 för de fram den certifiering som pådyvlades grisuppfödarna efter intrångshistorien 2009 som ett föredömligt exempel… Med LRF bland uppdragsgivarna får man väl förutsätta att LRF:s besynnerliga reaktion på ”griskrisen” faktiskt dirigerades från Westander.
  I januari 2010 skrev Lantbrukets Affärer en lysande ledare ”Skrämda av en organisation utan trovärdighet”: ”Obegripligt är det också att en så fjuttig bagatell som Djurrättsalliansen fick LRF att fullständigt tappa koncepterna och ta ställning mot sina medlemmar.”
  Tja, om ”krishanteringen” dirigerades från Westander blir det ju plötsligt begripligt. Skulle vara intressant att veta vad LRF fick betala till Westander för griskrisen… Varför kommer förrgårs (repris)rubrik upp i min skalle… ”beskyddarverksamhet”?

  På Schlaugs hemsida hittade jag ett citat från Georges Pompidou: ”Det finns tre vägar till undergång – kvinnor, spel och konsulter. Det behagligaste är kvinnor, det snabbaste är spel, men det säkraste är konsulter.”

  • mats skriver:

   Jojo, det är fler än en man, kvinna och organisation som gjort erfarenheten att borde kollat upp vem de gått till sängs med innan hellre än efter fullbordat faktum.

 2. Niklas skriver:

  Nu lär det nog bli mer försumpade tankar http://www.atl.nu/skog/dikning-orsakar-lika-stora-klimatutsl-pp-som-industrin

Kommentarer är stängda.