England ut ur EU? 2

Englands premiärminister David Cameron har nu hållit sitt tal om europamedlemskapet. Det är en politisk/taktisk flerstegsraket han har planerat. Som det antytts i väntan på talet har han tänkt sig att omförhandla Englands villkor och då främst på att ta hem beslutsmakt från Bryssel.

Först vill han att väljarna ska välja om honom i nästa val, vilket blir ganska snart. Den stora valfrågan ska vara att den som röstar på Cameron, röstar för en omförhandling av Englands förhållande till EU.
Med det mandatet ska han så förhandla med EU.
När han har ett förhandlingsresultat ska det hållas en folkomröstning med två enkla alternativ, Stanna kvar i EU med de nya villkoren som grund, eller gå ur EU helt och hållet.

De flesta insåg genast att hans budskap till EU är att ge honom goda villkor, annars drar sig England ur. Nästa slutsats blev att något måste han få, annars blir det så. Varpå många insåg att England blir inte det sista landet att begära omförhandling. Skulle han vinna nästa val kommer EU att stå inför minst att decennium av omförhandlingar med de olika medlemsländerna. Sverige bör ställa sig först i kön.

Sossar från alla länder kommer att förena sig för att förhindra en ny seger för Camerons konservativa parti. Därigenom skulle de slippa ta tag i den smärtsamma men nödvändiga nedskärningen av EU:s byråkrati och deras allt mer omfattande inblandning i både staternas och medborgarnas angelägenheter.

Ur NYT:
In his speech, Mr. Cameron said public disillusionment with the European Union was at an “all-time high” in Britain, and “democratic consent for the E.U. in Britain is now wafer-thin.”

He said he wanted the European Union to be more flexible, acknowledge diversity among its member states, allow more power to be returned to its component nations and offer national parliaments a greater voice.

“Countries are different,” he said. “They make different choices. We cannot harmonize everything.”

Speaking later during a rowdy parliamentary session, Mr. Cameron said the areas where he wanted to see change included “social legislation, employment legislation, environmental legislation where Europe has gone far too far.”

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på England ut ur EU? 2

  1. Errbe skriver:

    Intressant kommentar här:

    http://erixon.com/blogg/2013/01/sex-flugor-i-en-small-av-cameron-om-europa/

    Sex flugor är förstås att ta i.

Kommentarer är stängda.