Mazetti och SD

Katarina Mazetti skrev den 2 januari en krönika betitlad ”Svårt att finna en riktig svensk.” Men egentligen handlar den inte om det, den handlar om hennes politiskt korrekta hat mot SD. Något eller någon måste ha väckt hennes ilska mot SD, för hon brister ut i en räcka smädelser, hån och förtal av sverigedemokraterna.

Man får till slut intrycket att hon anser det fult att vara stolt över Sverige. Att det är falskt att bära folkdräkt, för det är en ganska ny tradition. Men alla svenskar, oavsett man varit det under oöverskådligt antal generationer eller blivit det alldeles nyss, måste ha rätten att få känna sig stolt över sitt land.

Hon refererar till en statistiker i bekantskapskretsen som säger ”att det är mycket svårt att finna en ”svensk” som i tre generationer inte har en enda utlänning.” Detta tror jag inte ett ögonblick på. I min släkt har vi alltid fått höra att en gren är Valloner. Men den släktforskning som gjorts på just den grenen visar inte på en enda vallon ända ned till 1500-talet. Det har släktforskats även i andra släktgrenar och ingenstans finns några invandrare. Däremot finns utvandrare till både Norge, USA, Kanada och Nya Zealand. Trots all denna ”svenskhet” i mitt arv är jag ingen anhängare av SD. Jag tycker helt enkelt inte om deras politik.

Mazetti tillvitar SD nazisthistoria som skäl för sina kränkningar av dess medlemmars rätt till politisk uppfattning. Kan vi i kommande nummer av ICA-Kuriren se fram mot vidräkningar av socialdemokraterna för såväl kommunist- som nazistsympatier i gångna tider? Hur kommer Vänsterpartiets förre ledare, Lars Ohlys vägran att avsvära sig kommunismen till för bara några år sedan att återges? Som ledarskribent för den största privathandlarkedjan, hur tänker hon redovisa det bristsamhälle av nordkoreanska mått som väntar oss om miljöpartiet får bestämma? Vad kommer hon att skriva om samtliga allianspartiers vördnad för det ariska och beundran för nazisterna innan andra världskriget? Det är dumt att kasta sten i glashus.

Det är en fullt legitim politisk åsikt att vilja göra inträdet i framtiden så smidigt som möjligt för sin hembygd. I synnerhet om man själv tänkt stanna kvar där. Tror Mazetti att hon kan få dessa människor att tycka anorlunda, att hon kan vinna över dem på hennes sida genom att kalla dem inavlade dumskallar, eller värre? I så fall har hon inget förstått om kommunikation och marknadsföring. De kanske behöver nya skribenter på ICA-Kuriren?

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Mazetti och SD

 1. B-J Bjurling skriver:

  Man kan invända att Mazetti är krönikör och inte ledarskribent, och att Ica-kuriren väl endast har namnet gemensamt med ”den största privathandlarkedjan”. Men jag tror att ditt påpekande om vallonerna som skröna eller hela Sveriges favoritmyt kan vara riktig. Åtminstone trodde mina skollärare att brunögdhet i klassen troligen härstammade från vallonanor. Klart att vallonerna existerade. Men de har knappast haft den genetiska betydelse som tillskrivs dem.
  Själv har jag forskat fram 10 generationers anor. Samtliga har fötts levt och dött inom två socknar. Enligt Mazetti är jag alltså ett svårartat fall av inavel med IQ 70.
  I det här sammanhanget kan det vara värt att tipsa om Fredrik Sjöbergs lilla bok ”Vi och dom”.

 2. Errbe skriver:

  Det var Katarina Mazettis sista medverkan i ICA-Kuriren.

  Men det är ingen ursäkt för att chefredaktören inte vill be läsarna om ursäkt för förtalet av dem.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Är det möjligen den nu ideologiskt återuppväckte Hr Palmes förmåga att producera hat som har smittat Mazetti Nissen?

 4. Niklas skriver:

  Dessutom har Mazetti fel när det gäller Finland, som ju knappast varit svenskt i 800 år. Finland var ju bara svenskt fram till 1809 och den svenska erövringen påbörjades först under 1200-talet, vilket gör den svenska tiden i Finland bara blir max 550-600 år.

  Visst fanns det tidigare ”svenska” försök att erövra land i nuvarande Finland, men dels var de försöken knappast framgångsrika eller långvariga, dels så fanns knappast Sverige som ett enhetligt rike under denna tid, varför det är fel att kalla det för svenskt vid denna tid.

Kommentarer är stängda.