Näthatet i media

Katarina Mazetti skrev en fördomsfull och oförskämd krönika i ICA-kuriren, recenserad här. Hade den inte handlat om SD hade den nog varit grund för åtal för förtal eller hatbrott. För detta blev det många kommentarer på tidningens sajt, så de stängde ner kommentarerna. En del kommentarer var tydligen över gränsen, kanske mer än Mazettis egen. Jag har inte sett dem, så jag vet inte.

Men vad jag vet, för att jag sett det, det är att MSM sedan dess gått samman i sitt hat mot nätet. Massor av krönikörer hyllar Mazetti och kastar glåpord mot SD, bloggare och kommentatorer på nätet. De verkar fullständigt bragta ur fattningen över att de inte längre har monopol på det skrivna ordet i det offentliga rummet.

Med den attityden hos MSM kan man inte annat än prisa sin lyckliga stjärna att nätet äntligen finns i var mans tjänst. Att det fria ordet äntligen kan sägas vara fritt och tillgängligt. Att det köproblem som Michel Foucault beskrev inte längre existerar. Denne vänsterfilosof hävdade ju att varje människa hade en historia att berätta, men att de inte kunde komma fram för att det fanns en reell brist på kanaler att framföra sin historia i. Därav köproblemet.

Han hade nog förväntat sig att med fritt utrymme för vanliga människor att berätta sin historia så skulle världen få ta del av en oanad mängd berättelser om förtryck från det borgerliga samhället. Hela det kraftigt vänsterdominerade mediaetablissemanget hade nog väntat samma sak. De trodde att deras vänsterpropaganda beskrev vanligt folks vardag och drömmar. I verkligheten ser vi att det blev tvärtom. Mot oss kommer en oanad ström av berättelser om förtyck från kulturvänstern och de socialistiska statsapparaterna.

Det här inlägget postades i Frihet, Jämlikhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Näthatet i media

 1. Errbe skriver:

  Du prickar precis rätt på spikens huvud.

  Socialism och kulturvänster är i grunden totalitära och i grunden fascistiska. Andra än de som ”representerar något” skall först och främst inte få säga något. Sedan skall ”bärarna av samhället” mellan sig fördela nationens tillgångar. Därvid har man även vunnit över de borgerliga regeringarna till sitt betraktelsesätt. Statens Kulturråd är ett bra exempel.

  Jag ar inte hittat hur mycket skattepengar de delar ut varje år, men de är mycket. Styrelsen förklarar att de själva inte kan hålla reda på allt som sker i kultursektorn, varför de anlitar ”experter” som rådgivare för olika verksamhetsformer. Och experterna måste ju själva vara verksamma där, för att ha ”sakkunskap”. så resultatet är att de delar ut pengarna till sina kompisar. Expertrollen roterar, så det blir då viktigt att dela ut pengar till de som kan tänkas få uppdraget nästa gång, så att man själv blir ihågkommen.

  Ännu värre är utdelningen av anslag till ”kulturtidskrifter”. Nu kallas rena politiska pamfletter för den rödrödaste tokvänster för ”kultur” och underhålls då av oss skattebetalare.

  Är det något som skattepengar inte skall få användas till så är det politisk propaganda. Ingen väljare skall behöva bekosta propaganda emot sina egna åsikter ! !

  Dagens system är horribelt ! !

  • B-J Bjurling skriver:

   Bra skrivet, Errbe!
   Observera att ”näthatet” har en tvillingsyster i begreppet ”varghatet” och en kusin i ”invandrarfientlig”. Detta är ju exempel på baksidan till det fenomen som Mats förklarade så lysande i posten ”härskarteknik”, dvs där förklarade Mats begrepp som det verkar suspekt att vara emot… Här har vi alltså baksidan, begrepp som det verkar vara suspekt att vara för… Det går alltså ut på att stigmatisera och förlöjliga meningsmotståndaren, att demonisera honom, mobba honom, stöta ut honom från kulturgemenskapen, första steget mot en häxprocess. Ett av opinionsbildningens fulaste trick.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Vi efterlyser en redogörelse av hur många kronor av varje hundralapp vi använder som går till den ”offentliga” propaganda apparaten.
  Den slags beräkningar kommer ofta in i debatterna i U.S.A. nu senast i samband med att prominenta eller kända personer som flyr undan Jerry Browns konfiskationer av rika personers egendom i Californien. Ex. golfspelaren Phil Mickelson lär betala ca 63 cent på varje dollar i skatt han tjänar, enbart till staten Californien och än så länge kan inte ”Demokraterna” hindra flyttningar mellan staterna.

 3. Niklas skriver:

  Nu vill ju den statliga propagandamyndighetens indrivningscentral i Kiruna inte bara kunna kräva pengar från alla hushåll som har en traditionell dumburk (TV-apparat), utan även dra in pengar från de som istället har en dator http://www.svd.se/naringsliv/branscher/teknik-och-telekom/lasarna-rasar-mot-tv-avgift-for-datorn_7849104.svd

  Nu när TV-utsändningarna är digitala, så borde det vara enkelt att koda signalen. Då kunde de, som fortfarande vill titta på de statliga propaganda-kanalerna, helt enkelt (mot avgift) prenumerera på dessa kanaler. Så har ju andra kanaler löst sin finansiering, varför även (S)(V)T och (S)R kunna lösa det.

  Beträffande möjligheten att se (S)(V)T via nätet, så kunde det fixas via inloggning för de intresserade. De intresserade kan ju gott betala en avgift för att få sina inloggningskoder.

  Med dessa två föreslagna lösningar kan vi helt skrota dagens system med tv-licens, ty detta system är lika idiotiskt som föråldrat. http://www.newsmill.se/artikel/2013/01/22/hur-l-ngt-f-r-radiotj-nst-g-f-r-att-casha-in och http://www.newsmill.se/artikel/2013/01/22/tv-avgift-f-r-datorer-och-surfplattor-r-spiken-i-kistan

  F.ö. är det kanske fel att kalla (S)(V)T och (S)R för sossemedia, nu när knappt hälften av journalister är miljömuppar http://www.journalisten.se/nyheter/svenska-journalister-foredrar-miljopartiet

Kommentarer är stängda.