Patriarkat vs. matriarkat?

Ryssland behöver inga NGO:s och inga sock puppets, Ryssland har KGB.

När president Putin i början av april besökte Tyskland och kansler Angela Merkel möttes han av protesterande som bland annat visade brösten i sympati med de i Ryssland fängslade medlemmarna i Pussy Riot. Detta irriterade Putin så till den grad att han skickade fram en tjänsteman som krävde att tyskarna skulle straffa dessa huliganer.

Båda ledarna har sitt ursprung i sovjettiden, Puitn är född 1952 och Merkel 1954. Maktfaktorer var KGB respektive Stasi. Angela Merkel hade redan innan mötet lovat intresseorganisationer att hon skulle ta upp känsliga frågor med Putin. Hon gjorde det genom att påtala vikten av att Ryssland tillåter NGO:s att verka fritt i republiken, som en del i det offentliga samtalet.

I praktiken är skillnaden inte så stor som det kan verka. I väst har demokratierna upprättat ”offentliga” samtalspartners, så kallade NGO:s, men de är i hög grad beroende av offentlig finansiering och stöd för sin verksamhet. Dessa GONGO:s eller sock puppets levererar via manipulationer de opinioner politikerna vill ha. Därför behöver staterna i väst inte bruka sitt våldsmonopol särskilt öppet för att få som man vill. Merkel kommer inte låta åtala någon för protesterna, eventuellt obundna protestanter ger bara legitimitet till systemet med sock puppets och intrycket att politikerna lyssnar på alla. I Ryssland kör man den enklare varianten, ”gör som vi säger, annars får ni stryk!”

Friheten för individen att rå över sitt eget liv och sin egendom är inte tillfredsställande på någotdera stället. Vänsterromantik och trygghetsnarkomani ser i Sverige till att debatten aldrig lämnar sandlådan. Javisst ja, de grupperna är ju finansierade av mamma staten.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Patriarkat vs. matriarkat?

 1. Thomas skriver:

  Åter så har man ju upplevtsådant i verkligheten…
  Fram tills att EU jobbade för att vidga gränserna så smörade för medborgarna…
  Men så fort man nått sina yttre gränser, som det var tänkt, så bytte striden från subsidiarotetsprincipen till bolagens lekstuga…

  Olika organisationer har fått veta detta på olika sätt…
  Via Campesina var väldugt polpulärt, fram till brytpunkten. Numera så är det som sagt inte så populärt, för nu gäller andra bullar…
  Forum Syd har ibland försökt gå utanför ramarna, men då har en mer rysk notering från bidragsgivaren uppstått, som då Paggan kommenterade att ” kom ihåg var pengarna kommer från”…….

  Jaja….
  Vad gör man åt sådant, särskilt i detta land?

 2. Pingback: Tvångspolitik eller fri marknad i EU | Frihetsportalen

Kommentarer är stängda.