Grönt är det nya röda

Organisationen Business Europe har sagt ifrån att klimatspekulationer inte får styra tillgången på energi i Europa. En sådan politik, som förts och förs i EU hotar industrin. Barroso tror fortfarande på klimathotet, så han är ovillig att byta fot i frågan. Han tror till och med på John Kerrys löfte från mötet veckan innan, att USA ska ägna stor möda under Obamas andra period åt att rädda klimatet. Så lättlurad får inte en toppolitiker vara.

Bara dagar efter Business Europes utspel beslutade EU-kommissionen, där hr Barroso är ordförande, att införa grön infrastruktur i linje med LIFE-programmet. Vad det kommer att innebära för de olika medlemsländerna och deras medborgare är ännu oklart. Men visionerna andas mer av sådant som innebär konfiskering av rådighet över mark, i namn av det gemensamma goda. De gröna rörelserna applåderar. Alla, från fågelskådare till WWF vill ha starkare styrning.

LIFE är EU:s gröna agenda. Här kan man ladda ner broschyrer från 1997 till 2013 som beskriver EU:s LIFE-projekt i olika delar. Sedan LIFE-programmet startades 1992 har Sverige, medlem från 1995, investerat €314 miljoner, varav €128 miljoner har erhållits i stöd från EU.

En sak är säker, ska man uthålligt kunna lura folk, måste man hitta på ett problem som inte är ett problem och därför inte kan fixas. När maffian kräver betalt för sitt beskydd vet man att det inte är någon annan man ska vara rädd för. Det är maffian som utgör hotet och betalningen är en muta. I många år letade politiker och skrupelfria ”entreprenörer” efter en möjlighet att ta betalt för luften i atmosfären, trots att alla vet att ingen äger den. De första lyckade försöken gjordes när man kom på att ta betalt för sådant man släpper ut i luften, med hänvisning till den förorening utsläppet innebär. Först gjorde man det med ämnen som verkligen eller rimligen är skadliga. Men det är ingen uthållig inkomstkälla, för sådana ämnen plockar man bort med teknik och kassakon sinar.

Först när man fann på tricket att ta betalt för den fullständigt harmlösa koldioxiden hade man fixat ett problem som man kunde använda evig tid åt att lösa. En klar bonus är dessutom att alla mäniskor andas ut detta ämne och alla livsprocesser omsätter det. En beskattning av livet självt var uppfunnen. Det är klart att de som tjänar storkovan på detta falskspel inte vill accpetera några som helst bevis för att de är ute i ogjort väder.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Grönt är det nya röda

 1. Thomas skriver:

  Om man lägger ihop resonemanget som du gör så blir bilden som du beskriver det…
  Men jag vill lägga till Georg Henrik von Wrights fundering att EU var en konstruktion, en effekt av kolonialismens upphörande efter kriget och att de europeiska stora bolagen behövde en närmare råvarubas…
  Bland annat då Norden…

  Då blir resonemanget om ”det gröna” litet lättare att förstå….

  Man krattar manegen åt kapitalet. (Precis som socialismen) Öppnar upp för att exploatera under förespegling att några miljöproblem kan inte uppstå, då man skapat snygga Potemkinkulisser…
  Och dessutom skapat ett politiskt system för just en fungerande exploatering – EU.

  Att byta fot vid ett lämpligt tillfälle och ”ta hem industrijobben” blir då en ”naturlig” följd av detta..

  Detta oavsett hur koldioxidfrågan är sann eller falsk. Frågan för mig som medborgare blir då, vadär då min insats i detta… Vad har jag ställt till med?
  Nyttig idiot eller sund samhällskritiker….
  Ja, jag vet inte…

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Kan man klä av en korrupt politiker mer effektivt än vad Mats Jandal lyckas med?
  Tänk om ”riksblaskorna” och STASI agenturen SR/SVT inte hade varit varit finansierade med stulna eller ”utpressade” så kallade skattepengar. Drömmar är än så länge kostnadsfria, vem vet, åsikter kan också prissättas kanske?

Kommentarer är stängda.