Kermit, ingen roande groda

I Sverige har väl inte hörts ett ljud om målet mot Läkaren Kermit Gosnell. Han har drivit en abortklinik i Philadelphia. Pensylvanien har en gräns vid 24 veckor för abort. Kliniken har haft som praxis att bistå med abort väldigt sent i graviditeter. Vid minst tre tillfällen har man aborterat foster som varit vid liv och skrikit när de kommit ut. De har med alla normala och moderna medicinska metoder haft goda möjligheter till överlevnad. Gosnell har i varje betydelse av ordet dödat dessa oönskade barn.

Debatten har varit lång och högljudd i USA, naturligtvis bland dem som är helt emot aborter, men också bland dem som försvarar rätten till abort har denna hantering upprört känslorna. Nu har Kermit Gosnell dömts till livstids fängelse för mord i två av de tre fallen han stod åtalad för. En medarbetare har dömts till vållande till annans död. Eftersom man i USA är pigga på att döma till hårda straff för medhjälpare i brott, kan man vänta sig att eventuellt fler kommer att åtalas. Även Gosnell kan komma att åtalas för fler brott. Borde de före detta gravida kvinnorna åtalas? De har ju faktiskt betalat för att få sina livsdugliga barn/foster avlivade, eller mördade.

I USA väntar en genomgripande debatt om hur länge en kvinna ska få vänta med att bestämma sig för om hon vill göra abort eller föda barnet. I Sverige håller kvinnorörelsen andan och hoppas att ingen upptäcker att frågan kan ställas. Mer förvåndnade är att inte ens KD har försökt lyfta frågan.

Jag anser att rätt till abort är en självklarhet. Men det är inte en självklarhet att man ska få avliva levandefödda, för då är de barn och inte foster. De är människor och inte bara potentiella människor. Vi behöver dock inte de övertoner som redan är i full sving i USA.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Kermit, ingen roande groda

 1. Calle Kabo skriver:

  Jag tycker att det blir tydligare att diskutera ämnet om man delar upp det lite. Skilj på att döda barnet och att avlägsna det från livmodern. Även om man anser att livet börjar vid befruktningen så har ingen en positiv rättighet att få sitt liv upprätthållet. Modern har en negativ rättighet till sin kropp och har inga skyldigheter att upprätthålla barnets liv. Så att bara avlägsna fostret från livmodern är helt ok. Det är inte att likställa med mord. Men ge de som vill friheten att försöka rädda barnets liv när det väl är ute. Jag är övertygad om att de i USA enkelt skulle få ihop pengar till kuvöser och annan nödvändig utrustning för att rädda livet på barn som lämnat livmodern för tidigt.

 2. Thomas skriver:

  Förr var kvinnan livgivaren, den som var grunden till livet.
  Nu är kvinnan en ”falsk” man. En karriärgalen självmördare.

  Förr hade mannen respekt för Kvinnan av den orsaken att hon var livgivare.
  Idag så föraktas kvinnan då hon inget värde har för någon…

  Hårda ord?

  Men det är en social och politisk självklar utveckling.

  Och har man ingen definitiv gräns för mord, så är man ute på ett sluttande plan.
  Din relativa åsikt i denna fråga innebär att du är lika ansvarig för dessa människors mord, (cirka 50000 st per bara i Sveige) som dessa läkare och kvinnor som dödar sin egen avkomma…

  Sedan så är jag helt medvetn om att detta är en närmast olösligt problem, men bara för att göra saken enkel för sig så bör man inte kompromissa i principer.

  Livet och medvetandet börjar nästan omedelbart hos fostret, kanske redan vid befrukningen vilket man upptäckt mer och mer…

  Inom KD har denna fråga alltid varit viktig, då myclet sjuvårdspersonal varit medlemmar, men då ledningen hellre så ”dansen kring köttgrytan” som prioriterad så har partiet förlorat all trovärdighet.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Förr var kvinnan livgivaren, den som var grunden till livet.
  Nu är kvinnan en ”falsk” man. En karriärgalen självmördare.

  Förr hade mannen respekt för Kvinnan av den orsaken att hon var livgivare.
  Idag så föraktas kvinnan då hon inget värde har för någon…”

  Mats får ursäkta, Thomas citat är kanske det viktigaste som skrivits på Frihetsportalen.
  Varför är det enbart kvinnan som bestämmer över liv eller död, mannen är ju hur märkligt det än låter i det socialistiska svenska samhället hälften av skapelsen? Att abortfrågan nått sådana proportioner är en degenerationsfråga som faktiskt enbart berör männen!
  För övrigt, varför skall en läkare eller barnmorska ”tvingas” kompromissa i frågor om liv eller död. I Sverige plus några andra länder är det ett resultat av den socialistiska välfärden och det är bl.a. därför som Obamas vansinniga sjukvårdssocialisering om 2700 sidor lagtext förmodligen kommer att haverera.
  Ovanpå allt skall Sverige snart tvingas att acceptera ett ”tredje” kön eller vad det skall kallas i och med korrupta politiker upphäver lagen om sterilisering av ”könsbytare”, detta groteska ord.
  Stackars Sverige!

Kommentarer är stängda.