Hållbart 6

En av de personer som varit mest instrumentella i förankringen av dessa idéer (alla dem som jag berört i serien Hållbart 1-5) är Gro Harlem Brundtland. Den FN-rapport hon presenterade 1988 innehöll alla de nyckelord som ännu ett kvartssekel senare utgör stommen i den gröna marxismen. Inte minst det faktum att miljö- och klimatpolitik ska användas för att skapa ekonomisk och social rättvisa (inte för att rätta till problem med klimatet)! FN:s miljöpolitik ska användas för att omfördela tillgångar och makt, eftersom kapitalismen (enligt FN) misslyckats med detta.

Anders Behring Breiviks främsta måltavla, den han uppgett att han helst av allt ville skjuta, var Gro Harlem Brundtland. Men tänkt om Breivik är en av historiens mest välplacerade nyttiga idioter, eller rent av den mest framgångsrika dubbelagenten? Genom att mörda knappt hundratalet socialdemokrater gjorde han dem till martyrer på ett sätt som inga hamas- eller IRA-bombare ens kunnat drömma om.

Genom att särskilt peka ut Brundtland som det viktigaste målet för hans uppdrag har han gjort henne och all den socialism hon står för odödlig. En martyr utan att hon behövde dö. Brundtland, socialdemokratin, funktionssocialismen, miljöpolitikens socialistiska dimension och primära mål, allt detta blir “untouchable” oantastligt i den allmänna debatten. Särskilt den som styrs av PK-MSM. Kan det vara vetskapen om, insikten om, den fulländade desinformation han (möjligen på någon annans uppdrag) placerat mitt i samhällsdebatten som fick Brevik att le så sardoniskt när han dömdes? Alla de stackars mördade ungdomarna blir “bara” “collateral damage” (beklagliga offer) i en sådan offensiv.

På det viset blir Utöya exemplet för hur långt dessa människor är beredda att gå för makten. Det är inget okänt fenomen att vänsterrörelser dödar sina egna för att demonstrera och konsolidera sin makt. Historien är full av dem, Josef Stalin, Mao Zedong, Fidel Castro och Pol Pot är några av de mest kända. Så, i linje med dessa kända uttryck för maktutövning, vilka var det som låg bakom mordet på en förbrukad Olof Palme i god tid innan det blev uppenbart för en större allmänhet?

Låter jag som en konspirtationsteoretisk högerextremist? Ja förmodligen, om du som läsare är en aningslös vänsterextremist. Tittar man däremot på hur verkligheten ser ut, hur faktiska verkliga händelser gått till, så är det inte konspirationsteori jag framför. Det är snarare lägsta odds enligt spelteori jag framför. För att påstå att de människor, rörelser och händelser jag nämnt handlar om vänster behöver man inte vara höger, definitivt inte extremist, de har nämligen alla kallat sig själva för vänster. Så etiketten är förmodligen helt korrekt. Redan den 1 mars 1986 frågade jag mig vilken “Brutus” som trodde sig ha mest att tjäna på Palmes sorti.

Tror du att norrmän inte är kapabla att göra sådant mot sina egna landsmän, de som har världens gladaste nationaldag, delar ut Nobels fredspris mm? De hade en minst sagt aktiv motståndsrörelse under kriget. Eller varför inte fråga de norska “tyskungarna” vad de fick utså efter kriget. Många lever idag i Sverige på grund av sina landsmäns “kärleksbetygelser”. Här är ett folk som under hundra år tillvants vid en ensamrätt att avgöra vad som är gott och vad som är ont.

De öden som drabbat Politkovskaya, Assange, Manning och Snowden, aktioner som IRS och fast and furious, visar bara allt för väl hur våra moderna stater vill veta allt om oss men inte låta oss veta något hur de är beredda att hyckla om allt. De väl orkestrerade “protesterna” som kräver mer stat i Brasilien, med en ex-kommunist i ledningen för en vänsterregering. Klimathotsbluffen, “omsorgen” om biologisk mångfald och hållbar utveckling passar bara allt för väl in i ett ondskefullt centralplanerat helvete för att negligeras som förklaring.

Inget av det jag skrivit här, om än tillspetsat, står på något sätt i motsats till den planering APA står för. Det som jag inledde serien med. Inte heller står det i motsats till vad en gränslös tilltro till vad SNF och andra organisationer med vällovligt syfte kan åstadkomma utan granskning, motstånd och debatt.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Hållbart 6

 1. Thomas skriver:

  Palmemordet var nog allts som det påstås från polisens sida.
  Men då kan man ju surra om politiskt mord, ty då är det ju helt ofarligt.
  Ur politisk vinkel!
  ABB var oxå precis vad han utgav sig för att vara…
  Men båda fallen har ju politiska effekter.
  Sedan kan man ju fundera på vilka politiska effekter?
  Palmemordet fördröjde borgerlighetens övertagarnde av makten…?
  Hur det går i Norge får vi se…

 2. Thomas skriver:

  I Brasilien, precis som på andra ställen , stämmer inte vänsterns retorik med verkligheten.
  MST som organiserar landsbygdsbefolkning, hade lättare att jobba under högerregeringen och numera går det trögare….

 3. Thomas skriver:

  Man måste nog inse att med en befolkning på 7-9 miljarder i världen framöver så stämmer inga gamla tankesätt utan allt måste omprövas….
  Sedan vad det blir, ja, det är en annan fråga…
  Ty det blir nog varken höger eller vänster, som vi tänker…

 4. mats skriver:

  Det kan vara så att varken Palmemordet eller Utöya ingick i någon komplott, alltså att de utfördes av en “ensam galning” som antingen bara grep tillfället eller planerade sitt dåd noggrant. Men historien är så full av exempel på att det vanliga i dylika sammanhang är en komplott, konspiration eller liknande med flera och vanligen i någon mening offren närstående som ligger bakom, att detta inte kan uteslutas.

  Norge och Sverige intar en särställning i världen när det gäller fredsgloria som inte kan ifrågasättas. Till detta bidrar Nobels fredspris, den fredliga unionsupplösningen, Tryggve Lie, Dag Hammarskjöld, Olof Palme och Gro Harlem Brundtland, samt den omsorgsfullt vårdade propagandan kring dessa. Det är inte utan sanning att påstå att sossarna på båda sidan kölen monopoliserat denna gloria.

  • Thomas skriver:

   Jo, så är det ju…
   OP åkte runt i världen och pratade “fred, men sålde svenska kanoner på samma gång….
   Men på samma gång så känns det som en slång av hybris att tro att svenska politiker skulle ha så stor betydelse att någon önskar livet ur dem…
   Ja, åtminstone gör det…
   Ty det verkar vara slumpen i de svenska fallen, Palme och Anna Lindh, fast i det senare fallet finns nog ett politiskt motiv…
   ABB hänger nog ihop med den oehört snabba samhällsförändring som skett i Norge bara på några årtionden.. Oljans förbannelse!

   • mats skriver:

    Norge är nu störst i världen på gas, större än Ryssland!
    Frågan är om du kanske har rätt fast tvärtom. De norska statsfinanserna och maktpositionen i världen har förändrats radikalt sedan 70-talet. Men har det norska folkhemmet verkligen förändrats i samma utsträckning? Och framför allt, har det förändrats tillräckligt för att hantera den nya situationen? Har berättelsen (narrativet, som den egengenererade självbilden/myten nu ska heta) om det norska folkhemmet förändrats tillräckligt fort och i rätt riktning för att motverka såväl intellektuell stagnation som händelser av Utöyas art?

    Att den norska utvecklingen medfört en makalös expansion av byråkrati är uppenbart. En god grundregel är att för varje ny regel ska en gammal bort. För varje ny tjänsteman ska en gammal bort. Annars växer den ofantliga sektorn över sin “bärkraft”. Alltså urholkar den samhällets hållbarhet istället för att stärka den.

Kommentarer är stängda.