Det är mycket värre

TV4 nyheterna nämner dagarna före midsommar att 38 % av mördade kvinnor dräps av sin make/sambo eller liknande. Det lät som om man tyckte det var högt. Jag tyckte det lät positivt lågt. För det man har hört och itutats är att det alltid är vanligast, alltså mer än 50% att förövaren står eller nyligen har stått i en nära relation till offret. Men det är tydligen 62% av förövarna som inte hör till denna nära kategori.

Anledningen till att jag tycker det är bra är att det tydligen är tryggare att lita till sina närstående än att misstro dem. Att det sedan skulle kunna tolkas som en befogad rädsla för okända blir en logisk konsekvens. Men det var ju på ett sätt väntat, de okända är ju så många fler än de kända.

Det skulle dock vara intressant att få veta hur många kvinnor som skadar eller dödar män i nära relationer. Man läser om det som korta notiser i tidningar och på nätet, men någon statistik lyfts aldrig fram med braskande rubriker. Varför?

För den som verkligen vill skapa svarta rubriker torde saken vara klar. ”Det är mycket värre än någon visste.” Med en vidlyftig tolkning av statistiken kan ju nämligen vem som helst bli utsatt för brott, mord eller mordförsök. För vem som helst, känd eller okänd kan ju vara en mördare. Otrygga medborgare köper mer kvällstidingar och stannar hemma och låter sig indoktrineras av stats-TV.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Det är mycket värre

 1. Thomas skriver:

  Hmmm…
  All statistik visar ju att unga män är den grupp som utan jämförelse drabbas av mest våld.
  Och det inser man ju att så är det. Man har ju själv varit ung….

  Sedan är ju alla relationer problematiska, ty det handlar ju om känslor…
  Och det blir ju allt svårare för folk, ty förr då man höll sig inom sin egen kulturkrets/klass så kunde man de sociala reglerna bättre och konflikter i förhållandena blev då mindre…
  Idag då man inte bara lämnar sin ”klass” utan även nation/världsdel med de onflikter det kan innebära i nya äktenskap/förhållanden så är det inte konstigt att det blir problem.
  Det är mer konstigt att det går så bra som det gör….

  • mats skriver:

   Håller helt med dig Thomas, men har du någonsin hört MSM ens försöka komma med någon annan analys än att det är männens fel och fel på männen, samt att de därmed får skylla sig själva om de blir utsatta för brott?

   • Thomas skriver:

    Nej, så är det.
    Men då jag accepterat utvecklingen så konstaterar jag bara att mamlukväldet i mellanöstern, en sorts HA-politik på nationell nivå, blir även vår politik om feministerna får fortsätta.

Kommentarer är stängda.