Svarta eller vapen?

Amerikanerna brukar säga att Gud skapade människan och Sam Colt gjorde honom jämlik. Men så länge svarta medborgare inte kan hantera vapen på ett ansvarsfullt sätt kommer de inte att bli jämlika.

Det finns människor som vågar säga och skriva saker som andra inte ens vågar tänka. Ben Stein på The Spectator är en sådan. Han har tittat närmare på statistiken över skjutvapen och dödsfall med sådana vapen i USA. Det visar sig (inte helt oväntat) att problemet inte är vapnen.

Det som Stein visar på, är att det är svarta män som inte lärt sig sociala normer som gör att man kan umgås utan att skjuta på varandra. Det sker nästan noll mord av svarta personer där vita är förövare. Det är något vanligare, men ändå ovanligt, att svarta skjuter vita. Däremot skjuter svarta män fler av sina likar varje år än vad Ku Klux Klan sköt under hela sin existens.

Jag ska nyansera lite. Det är inte svarta män som legalt äger skjutvapen som är problemet. Det är svarta män associerade med gängkriminalitet som är problemet. De har (de äger inte) illegala vapen och de använder dem mot varandra och ibland oskyldiga offer. Det är alltså de illegala vapnen och deras innehavares mentala inställning till brott, till rätt och fel, som är problemet.

I Sverige pekar all statistik åt samma håll. Det är brottslingarnas olagliga handlingar och förakt för lagen som är problemet. Här är brottslingarna vanligen inte svarta, men det hindrar inte brottslingar att begå brott, till men för hederligt folk.

Det verkar som om rekryteringsbasen för grova brottslingar i USA främst återfinns inom den svarta befolkningen, varför? Notera att jag inte sätter likhetstecken mellan svart och brottsling. Det jag ser är att det finns någon mekanism som gör att brottslingar i huvudsak rekryteras därifrån. Hur det ser ut i Sverige? Vi har också grova brottslingar. Finns det någon identifierbar rekryteringsbas för dessa? Om en sådan finns, hur gör vi för stoppa den rekryteringen?

MSM i USA skriver inte om detta. ”Blame it on the guns!” är deras officiella credo. Svenska PKP skriver inte om detta, av precis samma skäl. Budskapet är att det är vapnens fel och svarta människor är officiellt klassade som offer, inte förövare. För denna medialt felaktiga rapportering om vapen får även svenska vapenägare och vapenintresserade lida. Regelkrånglet ökar för varje år. Dessutom hjälper det inte dem som blir utsatta för brott med illegala vapen. Sanningen har blivit PKPs stora fiende.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Svarta eller vapen?

 1. kallepelle skriver:

  http://avpixlat.info/2013/07/22/den-amerikanska-vapendebatten-del-1/

  Läs ovanstående om Du är intresserad av vapenlagar. Man baxnar över hur svenska journalister förvrider situationer i USA! Det finns en del 2 också.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Det allra värsta med den svenska uppfattningen om vapen oavsett slag är att politiker och oavsättliga skattefinansierade så kallade tjänstemän har givit sig själva bättre rätt att försvara sina liv och sin personliga egendom än oss vanliga medborgare. Ett politrukliv är mer värt än ett ”svenssonliv”. Det är väl kanske det priset svensken vill betala så länge nöden inte står för dörren?
  Jag har Lars Vilks boende nästan inom synhåll bevakad sedan ett och ett halvt år av beväpnade vakter till ett pris av omkring 1 miljon kronor/månad sägs det. Även hans liv är värt mer än andras?
  Sverige är fantastisk!
  När socialister genomför en lagändring av något slag är det för att i första hand kriminalisera medborgare och inskränka den enskildes frihet och det är nästan alltid de oskyldiga som drabbas med samma tarvliga argumentering, ”har Du rent mjöl i påsen har du inget att frukta”. Det är vad de så kallade ”Demokraterna” i USA satsar hårt på idag!

Kommentarer är stängda.