USA varnar för terror

Den som sa’re den va’re. Man hävdar att den kraftiga varningen för angrepp och stängningen av flera ambassader är ett resultat av framgångsrik underrättelseverksamhet. Men…

Kritiken har på sistone varit massiv mot NSA och övervakningen av den amerikanska befokningen. Den hävdas vara okonstitutionell, olaglig, kränkande, onödig, kostsam med mera. Detta är myndighetens motdrag. Sprid ett rykte om att avlyssningen förhindrat ett fruktansvärt terrorbrott. Gör sedan en opinionsundersökning som visar att folket hyser ett stort förtroende för de övervakande myndigheterna.

Det hela är alltså väl regisserad propaganda.

Hur man riggar en Gallup är en konst amerikanerna lärt sig till fulländning. Sedan 1935 har man byggt vidare på George Gallups teorier och insikt om opinionsmätning, vad som ger ärliga svar och vad som ger oärliga, hur man ställer de frågor som kan förutses ge de svar man vill ha, när man ska fråga, hur man statistiskt ska behandla materialet så att det kan presenteras som det bevis man vill hävda att det är. På svenska Theclimatescam.se finns en bra genomgång hur man luras med statistik, i synnerhet när man är beroende av en trovärdig lögn för att få folk att göra som man vill när man egentligen inte har något att komma med (97% vetenskaplig konsensus om klimathotet).

USA har NSA och Sverige FRA. Anna Lindh skrev på deportationspapperen till Egypten så fort USA begärde det. Nu vägrar Michael Wiehe låta sin musik spelas på hennes minneshögtid. Men Barack Obama kommer hellre till Sverige och träffar Reinfeldt än han åker till Ryssland och träffar Putin.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på USA varnar för terror

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Tyckte att min kommentar om att Judge Roy Moore i Alabama skall börja nysta i Obamahärvan var väl på sin plats. Obama besöket i Sverige i September kanske resulterar i att svensken ger honom politisk asyl som flykting, vem vet?

 2. Staffan D skriver:

  Snowden gjorde så att Obama kom till Sweden! Tänk så fint!
  – Mer om Snowden får ni om ni laddar ner några av spelen som Voice of Russia nämner!
  http://voiceofrussia.com/news/2013_08_13/Edward-Snowden-is-new-hero-in-video-games-download-NSA-secret-data-and-hit-agents-with-donuts-0480/
  – Kanske det rentav finns något om Benghazi där? Eller de andra ambassaderna?

Kommentarer är stängda.