Landsbygdens självdestruktion

Jag fick av olika skäl anledning att titta på folkrörelsen Hela Sverige ska leva efter att jag skrivit mitt förslag om nya landskommuner. Tyvärr måste jag konstatera att det hela är ett socialistiskt/kollektivistiskt projekt, skapat för att hålla landsbygdens folk sysselsatta med att dribbla bort sig själva medan pamparna i sta’n snor åt sig makten.

Jag kommer till dennna slutsats genom att läsa på deras hemsida, läsa vilka kurser de har, sammanfattningarna av den litteratur de tillhandahåller och vilka tankegångar som ligger bakom. Det är mycket hållbarhet, klimat, vindenergi, anti-olja, gemensamma beslut (demokrati, majoritetsbeslut).  Detta bekräftas också av deras stadgar, §3 om syfte med föreningen. Hela Sverige ska leva arbetar utifrån värdegrunderna demokrati, mångfald, och jämställdhet och för socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbar utveckling. Det är väldigt lite krav på frihet och rättigheter, inget om individens rätt att skapa sitt eget.

Tanken är god, men jag är rädd för att det hela är totalt kontraproduktivt. Detta är en NGO skapad för att under ”demokratiska former” ge sig själva i uppdrag att tala för en mängd sakägare som inte blivit tillfrågade om de vill ha dessa som företrädare. Listan på stödjande organisationer upptar följaktligen en lång rad av de vanliga intresseorganisationerna med inflytande på politiken, korporativisterna. Risken är stor att det hela är ett sock puppet arrangemang. Tipset att kolla upp denna rörelse kom från en myndighetsperson som glatt påstod att de gör mycket gott för landsbygden. Som en populär TV-serie myntade för ett antal år sedan, Jag är skeptisk!

Med en papegojas envishet återkommer jag till äganderätten, innefattande friheten att själv bestämma över sin egendom. Det är, har alltid varit, nyckeln till framgång, välstånd, frihet och lycka.

Det här inlägget postades i Äganderätt, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Landsbygdens självdestruktion

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Läste rubrikerna i ”Hela Sverige skall leva”? Hur utvecklar vi välfärden i glesbygd och småkommuner? Frågan om hur politikerna lyckats med konststycket att utarma landsbygden hade varit mer relevant. Det har man gjort genom att beröva landsbygdsbefolkningen på egendomsrätten, bruks och nyttjanderätten till fast egendom. Ovanpå detta har man köpt svaga själars röster genom att garantera livsförnödenheter i alla former till ”priser” som är näst intill gratis.
    Genomsnittmedborgarens kostnad för livsmedel i hushållsbudgeten uppgår enligt experter till ca 11- 13%. Bara energiskatterna till att avlöna oavsättliga, skattefinansierade så kallade tjänstemän med privata agendor uppgår till 65% av den kostnad vi konsumenter tvingas att betala.

Kommentarer är stängda.