Reinfeldts vision

I Australien har sossarna gjort sitt sämsta val i historien. Det är sossarna som drivit den fanatiska klimatpolitiken. Nu har de konservativa vunnit med sin största seger på mycket länge. De har redan börjat städa undan den förkastliga klimatpolitiken. Många överflödiga statstjänare lär bli arbetslösa.

Fredrik Reinfeldt är naturligtvis mycket medveten om detta. Han har också sett sossarna förlora stort i Norge. Där har det klimatskeptiska (klimatförnekarna, som Carin Jämtin kallade dem) Fremskrittspartiet gått starkt framåt. Här hemma går centern och kristdemokraterna mot en mandatperiod utan riksdagsplatser, sverigedemokraterna är det enda klimatskeptiska partiet i riksdagen. Vad ska Reinfeldt göra då?

Han har visat sig vara en god taktiker, så jag föreställer mig att han inväntar rätt ögonblick, när media börjat visa två sidor av klimathotet, så det finns en begynnande medvetenhet om dess falskhet hos allmänheten. Då slår han till och förklarar frankt att det finns inget klimathot. De skadliga klimatskatterna och andra styrmedel ska avvecklas för att rädda jobben och välfärden.

Detta kommer att rita om den politiska kartan i Sverige. Moderaterna kommer att gå starkt framåt. SD, kommer att minska, C och KD åker ur riksdagen. Eftersom MP hårdast kommer att försvara klimatstolligheterna, kommer MP bli i stort sett ensamma kvar med skydligheten att förklara hur en hel värld kunde gå på en sådan bluff. Detta kommer att sänka deras trovärdighet i sådan grad att de inte längre blir något stöd för sossarna.

Gör Fredrik Reinfeldt detta i rätt ögonblick, snart, då är chanserna ännu mycket stora att nästa regering också är borgerlig.

Detta är naturligtvis inget jag vet med säkerhet, det är ren och skär spekulation. Men jag tror också på det, som vision.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Reinfeldts vision

 1. kallepelle skriver:

  En annan finess med Ditt scenario är att det skulle slita isär (s). De klimattroende kommer att rymma till mp och v och bara högersossarna blir kvar hos Löfven. Att R skulle våga gå den här vägen finner jag inte övertygande för reaktionen från fårskallarna i EU skulle bli allt för stark för honom. Han väljer nog att köra på och falla på eget grepp ty jag tror att kylan från Barroso och hela premiärministerklubben väger tyngre är den eventuella valförlusten! Det som kommer att drabba oss är nog en sosseregering som inget fattat och tror att det som sänkte oss förut kommer att rädda oss nu (om dom inte är allför upptagna med sin egenberikning för att bry sig om landet alls?).

  • mats skriver:

   Jag är rädd för att din vision ligger närmare verkligt utfall än min. Men tillåt mig för ett ögonblick att drömma!

 2. kallepelle skriver:

  Visst – drömmarna är nödvändiga för att hålla mörkret på avstånd! 🙂

 3. Åke Sundström skriver:

  Ditt scenario borde moderaterna på allvar överväga, om han nu inte är precis så körd som sign kallepelle tror. Men att Reinfeldt skulle backa enbart för EU:s skull tycker jag verkar mindre sannolikt, någon liten skam har nog ändå i kroppen. Förvisso är han inte bara en fjant, som du sagt, utan en nästan lika stor katastrof som regeringen Bildt 1991 och de borgerliga föregångarna 1976-82. Man kunde ha visst överseende med folkpartiets halvkommunistiska halmhattar på den tiden, men när nu Reinfeldt tappat orienteringen och Björklund kroknat inför vänsterfalangens attacker ser det illa ut för den samlade borgerligheten. Ditt gamla centerparti har väl också gjort bort sig för gott och kd går inte heller att lita på, sedan Hägglund genomfört en slags inre statskupp och flyttat in den vänsterpräglade mittfåran.

  Så ett tredje, mer troligt, scenario är att moderatledaren lallar vidare utan att snabbt ta fasta på ditt goda råd. Nu börjar det bli ont om tid. Då vore lösningen att en helt ny aktör dyker upp på scenen och förstör festen för den sovande nomenklaturan. Din blogg gör stor nytta, men förändringar kan man bara åstadkomma genom att ge sig in i den politiska hetluften. Att centern inte gillade dig skall du förstås se som ett gott betyg och en välkommen spark mot grönade jaktmarker. Så i stället för att drömma, Mats, kör då igång själv med en klimatkritisk och radikalliberal låda, den ger garanterat 6 procent nästa höst. Pengar är inget problem, det är bara ett initiativ och tjugofem entusiaster som fattas. Kallepelle är med på tåget, en bra början.

  • mats skriver:

   Uppmuntrande ord Åke! Men jag har insett att jag inte är rätt person att ställa mig i rampljuset på det viset. Jag skulle dock kunna tänka mig att vara bollplank till den/dem som är öppna för resonemang kring en seriös borgerlig politik.

Kommentarer är stängda.