December 2012

Sverigedemokraternas Josef Fransson förde partiets talan i riksdagsdebatten om energipolitiken 18/12. Han klädde fullständigt av MP och V med deras egna siffror och visade hur verklighetsfrämmande deras förslag om solel och vindel är. SD föreslår utbyggd kärnkraft. Inga MSM har kommenterat saken. Fortsätter SD att plocka upp de andra partiernas tappade bollar, inklusive alliansens, så dröjer det inte länge innan de når 20% i sympatier.

Det är makalöst vilket skit Doha lockar fram. Nu har professorn, författaren och kulturskribenten Lars Gustafsson samtalat med Potsdamm Instituts grundare och tillika Angela Merkels klimatrådgivare, Hans-Joachim Schellnhuber på en scen i Deutsches Theater i Berlin. H-J S påstår att nu har vi bara tio år på oss att stoppa den katastrof som gör Jorden till större delen obeboelig. Att han skulle kunna kläcka ur sig något så mäkta orealistiskt var inte oväntat. Men att Lars Gustafsson tror honom!
Hur kan ett intellekt sjunka så djup?

Hopp om rättvisa? 80 brittiska bönder har fått rätt mot kantzonsdiktaten. De slipper nu inrätta kantzoner på sina åkrar, eftersom en domstol beslutat att myndigheterna inte kunnat förete tillräckliga bevis för att nedsmutsning av vattendraget Dove kommer från jordbruket.  Fler processer är att vänta.

Tyskland vill inte går före i klimatarbetet. Det ger bara andra fribiljett, enligt regeringsrådgivaren Kai Konrad. Istället för den panikstoppade kärnkraften planeras nu för mer kolkraft.

Sverige är ett U-land, klimatutsläppsmässigt. Enligt nya beräkningar, där inhemsk förbrukning och fördelning av CO2-utsläpp i både import och export räknats med, släpper vi ungefär lika mycket CO2 per kapita (4,4 ton/år)som lite bätter-klädda u-landsbefolkningar. Mer än en halvering mot den tidigare angivna siffran, som redan var låg för ett högindustrialiserat I-land.

Yvo de Boer och EU-topparna har förlorat kontakten med verkligheten. UNFCCC:s tidigare generalsekreterare, numera rådgivare på klimathotsmånglaren KPMG, Yvo de Boer föreslår en höjning av koldioxidskatten från €6,60 till €150. Vilket makalöst dråpslag mot hela Europa, vår ekonomi och vår samhällsordning. KPMG anser sig numera kunna tjäna mer pengar och samtidigt öka sitt  politiska inflytande genom att ägna sig åt revision av klimatåtgärder, utan avseende på ekonomin.

Kipling, the Gods of wisdom and virtue, en förnyad klassiker. Följ länken, klicka i högerspalten på denna rubrik

Genusvetenskap bekostad med skattepengar, det är verkligen att pungslå staten!

Det här inlägget postades i Korta kommentarer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.