Fast and Furious, again

John Dodd, FBI-agenten som avslöjade obamaregeringens vapenlangning till mexikanska banditer har gjort nya avslöjanden i en bok. Han jämför planen med en episod ur den teckande serien South Park. De inte helt tillräkneliga pojkarna i serien hade en plan. Fas 1, stjäla underkläder. Fas 2, ? Fas 3, bli rik!

Här tycks FBI, ATF och DEA ha haft order uppifrån, från justitiedepartementet,  ja från presidentens egen stab och möjligen presidenten själv. Fas 1, ge banditerna vapen. Fas 2, ? Fas 3, avskaffa rätten att bära vapen!

Uppenbarligen ovetande om varandra, har de frikostigt delat ut vapen (det handlar om tusentals!) till banditer och värvat dem som informatörer. Situationen har varit så absurd att flera medlemmar i samma gäng varit informatörer åt olika amerikanska byråer och uppdragsgivare. De högst rankande informatörerna hade fått carte blanche och fick inte röras vid eventuella tillslag.

Hela cirkusen finansierades i båda ändar av skattebetalarna. De betalade för vapnen, för informatörerna, för vapenhandlarna att göra olagliga affärer och för de federala agenterna som höll hela cirkusen igång. Men justitiedepartementet såg inga problem med upplägget, de berömde byråerna för väl utfört arbete!

Justiteministern, Eric Holder, har redan inkallats till förhör och dömts till böter för trots mot domstol för sin vägran att samarbeta. Hans närmaste medarbetare hävdar att han har något slags “verkställande privilegium” att bryta mot lagen. Alltså att han som en del i den verkställande makten (regeringen) i USAs maktdelningssystem skulle stå över lagen, trots att inte ens presidenten gör det.

De kan ju försöka med den ursäkten till de hundratals offer som grävs upp ur massgravar i Mexiko, eller deras släktingar. Men precis som i Sverige är MSM dåliga på att berätta sanningen om rikets makthavare. De har inte avkrävts en logiskt sammanhängade och ärlig förklaring till hur det var tänkt att skattefinansierade vapen skickade till mexikanska banditer skulle göra det möjligt att beröva amerikanerna en av deras grundlags mest primära rättigheter (second ammendment). Förmodligen finns ingen sådan förklaring att uppbringa.

Beatrice Ask vill ju skärpa vapenlagstiftningen i Sverige. Här kanske är ett gångbart tips. Ge vapnen direkt till skurkarna och förbjud hederligt folk att äga vapen. Att försvara sig själv, med eller utan vapen, mot skurkar är ju redan förbjudet i konungariket. Det är förbehållet statens våldsmonopol.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Fast and Furious, again

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Svensken är numera så tilltufsad och avtrubbad av socialister att dom knappast “bryr” sig, ifrågasätter knappast nästans rätt till liv, bara man hinner först själv i sjukvårdskön?
    Ett par veckors stängning av “mattemplen” hade nog gjort susen!

Kommentarer inaktiverade.