Vapeninnehav är inte för alla

Vapen och USA, men även i Sverige, är ett ständigt återkommande ämne för mig och andra som ser det som en rättighet för skötsamma personer att äga och bruka. Ja, det är faktiskt ett lackmustest på ett lands frihet och vilken tillit politikerna har till medborgarna.

En domstol i Illinois har dömt ut ett lagförslag om att förbjuda halvautomatiska gevär med stora magasin som olagligt. I Colorado föll ett liknande förslag redan i kammaren, trots demokratisk majoritet. Den juridiska skiljelinjen tycks gå vid en godtycklig gräns om max kapacitet om 10 skott per magasin. Eftersom dessa magasin är löstagbara och det inte finns någon tanke om att förbjuda antalet magasin en vapenägare kan ha, så blir det hela ändå bara ett tomt slag i luften. Precis som med det svenska förslaget.

Den federala domaren Renée Marie Bumb har bestämt att New Jersey inte får tillämpa den lag deras kongress beslutat, som innebär förbud mot skjutvapen i bibliotek, restauranger museer mm. liksom på privat mark utan ägarens tillstånd. Domarens beslut gäller till dess överklagande om lagen blivit avgjort. Detta är ett rimligt beslut med tanke på den kursändring en tillämpning av skulle innebära.

Michigans guvernör Gretchen Whitmer har undertecknat en lag som gör det möjligt för nästan vem som helst att anmäla vem som helst civilperson som olämplig att inneha vapen. Vapenägaren kommer att fråntas sina vapen utan rättegång, eller förvarning. Sedan måste denne bevisa att den är lämplig att äga vapen. Detta vänder uppochner på grundbulten i normal lag om oskuldspresumtion som finns inskriven i konstitutionens fjärde tillägg. Detta tilltag blir det strid om och det kommer gå till Supreme Court.

I Bidens budget, som med höjt skuldsättningstak nu tycks kunna förverkligas ingår att ge ytterligare 19, miljarder dollar till ATF (Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives). Pengarna ska främst gå till att beväpna myndighetens personal och ge dem större befogenheter till övervakning och våld mot medborgarna. Samtidigt förväntas nya striktare lagar drabba laglydiga medborgares vapeninnehav.

FBI och andra myndigheter i USA tycks ha fria händer från Biden att förfölja vanliga amerikaner för sådant som faktiskt är lagligt. Rötan i demokraternas vänsterliberala politik och sätt att sköta landet blir allt tydligare och allt svårare för medborgarna att uthärda.

För den som är intresserad av en återblick på amerikanskt polisarbete för 150 år sedan finns här en fin biografi om Wyatt Earp.

AF Branco 230523 om mer pengar till myndigheterna.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Vapeninnehav är inte för alla

 1. Jaa kan man bli mer förvirrad….. ?
  Av det som våra ”betters” hittar på…… i många fall rent hyckleri…..

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Faller det inte under ALLEMANSRÄTTEN att försvara sitt LIV och EGENDOM?
  Socialisterna är ju otroligt fantasifulla att använda den i alla möjliga sammanhang!

 3. Göran skriver:

  Kommentar till bilden. Tecknaren vill delvis driva med Joe Bidens begär till glass. Det är även så, att när man blir dement då ökar ens begär för sötsaker. Med det sagt, att Joe Bidens begär till glass är ett tecken på hans demens.

 4. Göran skriver:

  Enligt tillägget till konstitutionen ska rätten till vapen inte inskränkas. Hur kommer det sig då att en mängd politiker som svurit att upprätthålla och skydda konstitution gör allt för att bryta mot den?

 5. Jan Andersson skriver:

  Det finns på YouTube ett flertal videor med redneck-amerikanen James Gregory, som är illa klädd men slängd i käften och tar upp många aspekter på ”förr och nu” i USA. Först tyckte jag att han överdrev stort, men efterhand har jag fått viss respekt för hans beskivningar av samhället förr eftersom jag tror att deras enkla problemlösningar skulle fungera lika bra nu som förr, skillnaden är dagens totala brist på civilkurage.

  Ett par exempel:

  Lösningen på alla skolskjutningar i USA: ge lärarna ett vapen så att de kan skjuta tillbaka. Då skulle varenda förälder sedan varje morgon noga söka igenom sina barns skolväskor och ytterkläder för att försäkra sig om att de inte har något vapen där för då kan de bli skjutna av sin lärare…

  Ett ungt par hade flyttat in i ett hus bredvid en äldre man med en stor hund. Denna hund brukade bajsa en stor hög på trottoaren vid de yngres brevlåda. Den unga mannen var modernt feministisk och tordes inte säga till sin granne, men anmälde problemet till sin kommun. Efter två år kom en ny delstatslag som tvingade alla hundägare att plocka upp efter sina hundar. Komikern är fullt allvarlig när han säger: ”Vet ni vad min farsa skulle ha gjort? Han skulle ha gått in till grannen och sagt: Döda hundar skiter inte”.

  Förr var alla föräldrar i USA allra mest rädda för att deras söner skulle tas ut i krigen. Idag är deras stora skräck att utsättas för passiv rökning.

  Tänkvärt!

Kommentarer är stängda.