Vapen och självförsvar

Vi tar en lite annan vinkel på tillvaron idag.

I Oregon försöker man runda andra tillägget i konstitutionen och införa mer långtgående begränsningar för vapenägande än vi har i Sverige. Ärendet har landat i domstol och kan (troligen) gå hela vägen upp till högsta domstolen.

Ett intressant fall har uppstått i South Dakota där byråkraterna i ATF försökte sätta skräck i delstatens alla vapenhandlare genom att med nolltolerans slå ner på betydelselösa avvikelser i bokföring och register. En av de butiker som ATF gjorde en räd emot hade mycket god ordning och endast tre avvikelser upptäcktes när de letade flera år bakåt. Butiksägaren tillsammans intresseorganiastioner stämde ATF och  har fått ATF att backa. Kanske för att en av de upptäckta avvikelserna gäller en av ATFs egna agenter som riskerar ett mångårigt fängelsestraff om saken drivs vidare.

Så avlutar vi med att titta på en instruktionsfilm FBI gjorde på 60-talet och som visar hur man ska skydda sig själv vid en eldstrid. Hollywood kan aldrig ha sett denna

 

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Vapen och självförsvar

 1. Göran skriver:

  Myndigheter bör läggas ned med jämna mellanrum. Chefer som slutat arbeta inom en myndighet, oavsett orsak, bör aldrig anställas i en myndighet igen. Detta för att motverka korruption och ineffektivitet. Det är i alla fall ett av mina recept. Bra eller dåligt?

  Hela myndighetssverige är genomlusat med socialdemokrater. Det är ett nätverk med socialdemokrater på kompisnivå, föreningsnivå och släktskap. En myndighet får en socialdemokratisk chef. Runt denna myndighet poppar det upp organisationer vars ledare är kompisar på ett eller annat sätt med chefen. Myndigheten lämnar sedan bidrag till dessa organisationer där cheferna kan få en fet lön.

  Detta gäller även för alla andra politiska partier, med enda avvikelse att de har besatt betydligt färre positioner i myndighetssverige.

  • Benny skriver:

   Ja, ”myndighetssverige” styrs av sossepolitruker och deras uppgift är att bevara sossepolitiken oavsett vilken regim som sitter och häckar i Stockholm. De order som kommer uppifrån dvs Bryssel och Washington anpassar man sig till och profiterar på!

  • tompas skriver:

   Ja det kan liknas vid en enda stor maffiaorganisation.

Kommentarer är stängda.