Kastrerade svenskar

Enligt all känd internationell visdom är det lämpligt att vara redo att försvara sig vid eventuell attack eller angrepp. Scoutrörelsens ”alltid redo” är ett exempel på det. Det latinska uttrycket ”si vis pacem para bellum” brukar översättas med den som önskar fred planerar för strid.

Det enda avvikande budskapet internationellt är väl Dalai Lamas fredsbudskap. Det kan fungera och vara nödvändigt när man är så underlägsen att varje försök till motstånd skulle vara säker och omedelbar död. Då bidar man sin tid.
Men när så inte är fallet är det en rimlig hållning att man är redo att försvara sig själv och sitt. Det bör gälla med särskilt hög självklarhet i det egna hemmet. Men så resonerar inte svenskt rättsväsende!

Den som är förberedd anses ha haft som avsikt att anfalla och därmed vara den skyldiga parten. Det gäller inte bara privatpersoner som har ett basebollträ bakom en dörr, det gäller även väktare som tillgripit batongen. Väktare instrueras på sina kurser att istället använda sin tunga Maglite ficklampa och hävda att det var vad man redan hade i handen eller fick fatt i när man blev angripen.

När jag diskuterat detta med polis och jurister på Twitter, som till exempel den anonyme åklagare som kallar sig Ride_Fixer, så visar de ingen förståelse alls för resonemanget att den som är redo till självförsvar inte är en angripare. Man får inte ens vara förberedd i sitt eget hem. Känner man sig osäker hemma ska man sätta sig i säkerhet på annan plats och ringa polisen. Om inte ens i det egna hemmet, var då?

Svenska jurister kan inte, vill inte, förstå hur korkat deras resonemang är. Det måste alltså till en uttrycklig förändring från riksdagen och i regeringens order om ett annat synsätt. Men det kommer inte hända, för polis och åklagare är så nöjda med att via knivlagen få betrakta alla skötsamma svenskar som terrorister.

Förutom de kriminella som skjuter på varandra ute på gator och gator, har vi sett en ökning av personrån och intrång i bostäder med rån och enstaka mord på offren som följd. Svenskarna finner sig i detta utan synbara protester. Det kan på skälig grund hävdas att knivlagen kastrerat svenska folket.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Kastrerade svenskar

 1. coffeeqvarn skriver:

  Vilken polis? Dom som inte svarar på 11414, dom som är inlåsta i polishuset och inte får gå ut vid allvarlig händelse, eller dom som jagar fartsyndare. Ett par km för fort på torr sommarväg, ensam mitt i ingenstans, hej då körkort, hej då jobb… Kul för dig skulle kanske bli polis, nu när dom sänker kraven… från vad då? Längdkravet?

 2. ivarandersson skriver:

  Polisen fick erfara vad dåliga förberedelser leder till vid påskupploppen.

  • Mats Jangdal skriver:

   Det är ett viktigt påpekande du gör där, att polisen trots sina reusrser inte var redo. De var inte redo, varken mentalt, organisatoriskt eller materiellt.
   Man kan argumentera att även de var kastrerade av den offentlig lögnen om evig fred och att våld är omoraliskt även i självförsvar.

   • ivarandersson skriver:

    Kan bara hålla med. Polisledningen kunde inte föreställa sig vad som kunde hända och det värsta hände. Bara tur att ingen polis dödades.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Mats, Du är en mästare att skriva så vi förstår. Tror Du inte vi måste gå andra vägar för att få stopp på det socialistiska vansinnet. Det är den mastodontiska, systematiska utplundringen av medborgarna som skapat detta helvete. Alltså stryp pengatillförseln till destruktörerna med hjälp av all upptänklig fantasi. Kort och gott, de skall inte parasiter på andra, de skall inte äta!
  Det enda den kinesiska kommunist ledningen är byxängslig för är matbrist.

 4. Peter Sjöström skriver:

  Huvudet på spiken Samuel . Finns ett gammalt talesätt jag många gånger refererat till som gammal bonde på olika möten : finns ingen makt , dynasti , rike , välde , union som överlevt när kontrollen över maten tappats . Nämnde man detta på något LRF-möte så såg de frågande ut . Finns ingen ”mobiltelefon” som stillar en hungrig mage .
  Mvh Sjöström

 5. Pingback: Kastrerade svenskar | ulsansblogg

 6. uppstigersolen skriver:

  Nåväl, jag försvarar mig hellre och tar bekymret med eventuella efterräkningar sedan. Att ge upp för busar är inte min grej.

 7. Göran skriver:

  Självförsvar är helt enkelt att möta våld med ännu större våld. Den angripande bestämmer hur mycket våld som ska utövas tillbaka i självförsvar.

  Hur vore det om alla domare i Sverige och även åklagare gick en kurs där de ska försöka försvara sig mot en angripare. Då kanske de kan lära sig hur svårt det faktiskt är att försvara sig. Det spelar heller inte stå stor roll om man håller på och tränar kampsport. På gatan gäller helt andra regler, dvs. inga regler alls som i kampsportslokalen eller på tävlingsmattan.

  Kort och gått. Man måste utöva mer våld än vad man kan tro behövs. Sådan är juridiken. När den kommer till praktisk förståelse av verkligheten så handlar det om rena gissningar.

 8. Thomas skriver:

  Jag tycker man skall analysera frågan utifrån Hägerströms värdenihilism.
  Det innebär att all lag och rättsväsende skall utgå från samhällets behov – och inte från individens moraliska funktioner…
  I praktiken har så skett sedan hundra år tillbaka…
  Tja, vad år då samhällets behov?
  De flesta medborgare anser nog att deras individuella behov är också samhällets behov, då de anser sig vara en del av samhället…men så är det inte.
  Ett exempel..
  En del tycket att alla skall kunna svenska.. så att vi kan förstå varann och så tolkbehovet kan minska… Det borde väl gynna oss både individuellt och samhället.
  Men om samhällets behov är en ökad BNP så torde ett stort tolkbehov vara bra för samhället, oavsett hur det påverkar folks umgänge…
  Man kan givetsvis se detta i brottslagstiftningen då dråp och mord många gånger döms mildare än ett redovisningsbrott, som ibland beror på ren stress..
  Att ”lura” staten – samhället – är värre än att mörda någon..
  Så samhällets resonemang bygger på lagarnas skrivning och inte på vad befolkningen anser om moral, eller personlig säkerhet, ty den enskilde medborgaren är inte samhällets egentliga intresse…

  • Thomas skriver:

   Sedan måste man inse att svensk lag skiljer sig från europeisk och internationell praxis – och att alla inblandad i det svenska rättsväsendet (som Hilda och Ruben) är helt medvetna om detta, men eftersom man kollektivt, domare och advokater, är ängsligt beroende av detta kollektiva system så händer inget som kan förändra systemet, trots att man ständigt får klagomål från Euopadomstolen där man konstaterar att Sverige inte följer de internationella juridiska principer som man faktiskt undertecknat…

  • Mats Jangdal skriver:

   Bra poäng, väljer man att ha ett system utan moral (Hägerströms) så blir det så här.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Ursäkta Thomas, vad menar Du med ”att lura ”staten”?
   Om staten begränsades att plundra sin medborgare på EGENDOM finns det ju ingen anledning att LURA staten. Man lurar väl inte sina medmänniskor?
   Vad gör ett så kallat ”samhälle” utan sina medborgare? Ett samhälle har i princip inget behov, medborgaren har. Dagligen hör jag om ”borgmästare” runt omkring som säger ”vi måste förbättra skattekvoten” vad det nu betyder.
   Det är minst lika bedrägligt som Reinfeldt och hans ”främlings import”.

   • Thomas skriver:

    Att inte betala in all sin intäkt till ”staten” som skatt är att ”lura” staten… enligt Hägerström… Den senaste politikern som öppet var en ”hägerströmare” var nog Lidbom, fast vår käre Morgan måste nog hänföras till den gruppen också… ja, de flesta i politiken numera då de flesta politiker har sina rötter i byråkratin och… ja, då blir det som det är…

Kommentarer är stängda.