Värsta vapenägaren?

I Orlando, Florida, mördade nyligen en ensam gärningsman 49 personer och skadade 53. Ni har säkert läst, hört och sett timmar av rapportering från den händelsen. Många, både i Sverige och USA kräver mer omfattande avväpning av civila personer, inklusive sådana som idag är legala vapenägare.

Samtidigt har den Etiopiska regeringen låtit mörda 400 demonstranter i regionen Oromia. Hur mycket har ni hört om det? CIA har offentliggjort interna dokument där tidigare förhörda personer vittnar om allvarlig tortyr. För CIA verkar det vara vardagsmat. Hur ofta hör ni krav på att avväpna myndigheter?

Inga myndigheter i något land kan skydda sina medborgare från övergrepp begångna av andra medborgare. Myndigheterna kan i bästa fall döma till straff i efterhand. Samma sak gäller för övergrepp mot medborgarna begångna av myndigheterna. Att beväpna myndigheterna och ge dem våldsmonopol samtidigt som man avväpnar laglydiga medborgare, det måste vara kontraproduktivt för att skapa ett tryggt och säkert samhälle.

Domare Andrew P. Napolitano har som vanligt en annan syn på hur naturrätten ger oss alla rätten att försvara oss själva, att beväpna oss för att göra det och inte minst att det inkluderar rätten att använda våra vapen för att störta tyranner.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Värsta vapenägaren?

 1. Göran skriver:

  Det kavlas ut att orlandoskjutningen är den värsta massakern i USA. Jag vill bara påminna om Waco. Där dog 76 personer. Över 20 var barn. Två kvinnor var gravida.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Vem utnyttjar tragedierna i Orlando och Burstall i propagandasyfte? Högern, liberaler eller SD, knappast!

 3. Göran skriver:

  Lyssna gärna på Tom Woods podcast avsnitt 682 ”Guns After Orlando — And, Is the Militia Really the National Guard?” Tom Woods diskuterar med Larry Pratt, executive director emeritus of Gun Owners of America.

  De tar upp bland annat att skjutningar sker i vapenfria zoner, att en uberförare som var beväpnad (lagligt) stoppade en masskjutning i Chigago, som media inte skriver om och lite historiska fakta kring vad konstitutionen syftar på när de menar militia. En vapenmotståndare hävdar att det menas nationalgardet. Kruxet är att det infördes 1903 medan konstitutionen skrevs något tidigare.

  • mats skriver:

   Judge Napolitano menar i länken jag gav ovan, att rätten att bära vapen är en del av naturrätten och kommer av rätten till liv och därmed rätten att försvara sitt liv. Man vidga det ytterligare till rätten att försvara sin egendom och sitt uppehälle.

   • Göran skriver:

    Jag läste hans artikel och noterade att det faktiskt ingår i människans natur att försvara sig, vilket för övrigt alla andra djur även ägnar en stor del av sina liv åt. Inte direkt kamp, men mer att undvika den.

    När jag tänker efter om Sverige är det rent vansinnigt att det sitter gummor och gubbar ute i stugor i Sverige och inte kan få någon som helst hjälp om de skulle bli angripna av någon. Polisen, den är timmar borta om de ens vill komma. Är det verkligen klokt att neka dessa vapen av något slag att försvara sig med?

    I podden med Tom Woods tar de upp hur det är i Schweiz. De verkar ha ytterst lite inbrott eller angrep i hem. Undrar hur det kommer sig

 4. Bengt Holmgren skriver:

  Vad som är märkligt är att det inte fanns personer med vapen i lokalen som kunde försvara sig. Intressant att veta vore att få reda på hur många vapen det fanns. Den uppgiften borde polisen ha i samband med uppstädningen. Om det fanns vapen var det i så fall pistoler. Kanske man inte har en chans mot en person med det vapen denne hade?

  • mats skriver:

   I Florida är det förbjudet för samtliga, inklusive vakter och annan personal att vara beväpnad på lokaler som serverar alkohol. Så det torde ha varit riskfritt för gärningsmannen.

   För en någorlunda träna skytt, det vill säga en som klarar av att ta vapenlicens i Sverige, räcker det med ett enda skott från ett ganska enkelt vapen för att stoppa gärningsmannen, osv sett vad han har för vapen.
   Det är som rutinerade sheriffer i USA säger, bullet placement, bullet placement och bullet placement. Det är de tre viktigaste reglerna.

Kommentarer är stängda.