USAs agerande väcker oro

EU kritiserar USA och Bidens politik gör amerikanska företag rika och europeiska fattiga. Det är bland annat den amerikanska planen för att reducera amerikansk inflation som gör villkoren orättvisa. Ursula von der Leyen kräver att EU vidtar motåtgärder.

Biden vill avväpna amerikanerna 20 miljoner ”assault rifles”. Nu är inte assault rifles så farliga som det kanske låter i en lekmans öron. Men det är viktig symbolpolitik för demokraterna och alla deras väljare som är lekmän när det kommer till vapen. Saken är dock intressant för alla medborgare i alla länder, helt enkelt för att USA har rätten att äga och bära vapen inskriven i sin konstitution och USA ses som frihetens fyrbåk i världen.

Sanna Marin fegar ur när det gäller europeiskt självförsvar. Därmed bäddar hon också för att lämna ifrån sig europeiskt självstyre. Övertro på amerikanskt skydd och hjälp kan visa sig riktigt ödesdigert, i fler än ett scenario.

Ryssland kan tvingas lämna OSSE. Varför vill man hota med det? Det skulle ju innebära att övriga Europa inte vill samtala med den största och viktigaste motpart som finns när det gäller att skapa fred och stabilitet i Europa. Vill européerna verkligen ha instabilitet och osäkerhet? Hur mycket av sådana åsikter och uttalanden ligger USA bakom?

FBI varnade twitter och andra sociala medier för att publicera eller avstå från att censurera uppgifter om Hunter Bidens laptop inför presidentvalet. Omständigheterna kring datorn var väl kända bland oss som läser fria medier, men sociala medier och diverse fact checkers avfärdade det som lögn och konspirationsteorier. Före detta FBI-anställd vittnar om det antidemokratiska och rättsvidriga agerandet.

Elon Musk misstänker att Twitter la sig i och påverkade även det brasilianska valet.

Inget av detta nämns i svensk MSM. Det är som om vår utrikespolitik och vad som händer i världen är ointressant för det svenska folket. Det enda vi upplyses om är BLM, wokeism, hot mot PKK – inte från, ”klimathotet” och liknande.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på USAs agerande väcker oro

 1. Benny skriver:

  Man undrar ju om byråkraterna i Bryssel verkligen är efterblivna eller om de helt enkelt är korrupta och springer USA:s ärenden? Om man ser helt krasst på det som sker så är det två som tjänar på att försvaga och splittra Europa och det är USA och Kina. Ett enat Europa är ett hot mot bådas maktambitioner och t o m Ursula von Löjen inser att hon måste agera! Sen om Ursula bara lägger dimridåer för att lugna folk ett tag till eller fått verklig insikt om det prekära läget är omöjligt att sia om. Kanske är det så att hela banditgänget i Bryssel har boenden färdiga i USA eller andra länder om det hettar till ordentligt när folk i EU inser att de blivit förda bakom ljuset? Samtidigt i Storbritannien närmar sig kaos med stormsteg och enligt uppgift så förbereder sig militären för att slå ner uppror och hålla ordning på det bankrutta landet.

 2. Thomas skriver:

  ja…hur skall man säga…
  Allt tycks koka ihop till en stor militär konflikt i Europa…
  Ingen kommer att kunna undvika effekterna som blir mer förödande än på 1940-talet…
  Orsaken till allt detta är nu meningslöst att diskutera för nu är fallet utför så snabbt att man snart kan räkna dagarna..

 3. Pingback: USAs agerande väcker oro | ulsansblogg

 4. Göran skriver:

  Roligast med ”assault rifles” är att ingen kan tala om vad det är för något.

 5. ivarandersson skriver:

  Biden har övertagit Trumps slogan America first. Då var det fel men nu är det tydligen rätt med demokratisk president. Trump kan skratta i smyg åt sin efterträdare.

Kommentarer är stängda.