Warren Buffet blir rik på klimatbluffen

Warren Buffet brukar väl räknas som världens näst rikaste man, efter Bill Gates. Han erkänner öppet att klimathotet inte är verkligt, men det är bra för hans business. Han äger stort i försäkringsbranschen. De betalar ut allt mindre i ersättning för väderskador, för det händer inte så mycket. Men allt snack kring klimathotet gör att de kan höja premierna. Fin förtjänst, låg risk och inget extra arbete.

De rödgröna brukar hävda att de som är emot klimathotet är storkapitalet som inte vill erkänna oljans skadliga inverkan och inte vill minska sina ohemula förtjänster. Där föll det argumentet. Här är ett exempel på att försäkringsbranschen gärna håller klimatgrytan kokande, för den där löjligt extra lättförtjänta slanten.

Det han säger i klartext är att inget av den statistik och kunskap han har tillgång till via försäkringsbranschen, skvallrar om något klimathot, men han passar på att tjäna pengar på det så länge det är så enkelt.

Klimathotet drivs alltså av vilsna idealister och snikna storkapitalister. I båda fallen för att det göder dem.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.