MP censur – diktatur

Åsa Romson, partiledare/språkör för MP sa i en intervju i Sveriges Radio: Vi vill därför att det i Sverige och genom ett internationellt arbete, skall tas fram ett regelverk som medför att det alltid ska finnas en tydligt ansvarig person eller organisation bakom en sida, som är beredd att ta på sig ansvar för vad som sker på sidan. Hemsidor som vänder sig mot svenska konsumenter och aktörer, ska fullt ut omfattas av det regelverk som gäller här.

Hon har sedan gjort en halv pudel, men bara halv, och sagt att det inte var riktigt så hon menade. Men bara tanken att en aspirant på en ministerpost anser att svensk lag ska gälla utanför Sveriges gränser måste skrämma varje medborgare med minsta känsla för rätt, rim och reson.

Hon säger också, indirekt, att hon vet bättre än Högsta Domstolen hur yttrandefriheten ska tolkas och få brukas i Sverige. HD avgjorde som bekant nyligen att publikationer med utgivningstillstånd inte behöver moderera sina kommentarsfält och likväl inte kan göras ansvariga för det som skrivs där. Det ansvaret åvilar den som skriver kommentaren. Romson är jurist och borde veta bättre.

DN och SVT har släppt fram intern kritik mot att MP som enda parti slipper undan all kritisk granskning. Det var minsann inte en dag för tidigt. Låt se att ni granskar MP ordentligt inför de stundande valen också. Det behövs inte minst för att rädda något lite av medias förlorade heder!

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på MP censur – diktatur

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Det här uttalande är väl ändå det värsta för även om Romson tar avstånd för påståendet finns det säkert kvar i ”generna” på alla miljöpartister, ”Det måste finnas någon att vända sig till som tar ansvar för att stänga av personer som använder sajter för att begå brott. Det tycker vi är ett grundläggande krav.”
  Att kriminalisera medmänniskor med avvikande åsikter och kalla dem för brottslingar säger väl det mesta om Romson? Inte i dag men kanske imorgon?

  • mats skriver:

   Jo, Romson har än en gång avslöjat sig som en ytterst obehaglig person.

   • Thomas Gunnarson skriver:

    Överlag är det ett misstag att släppa fram unga människor till ledande positioner…
    Nu är det en samhällstrend som skapades av en revolutionär fyrtiotalistgeneration, som önskade att nya generationer unga skall få vata med och bestämma i samhället…
    ””Förlåt dem ty de veta icke bättre…”
    En sådan trend är svår att stoppa och nu kommer ”fjortisarmen” som någon kallar det…
    En parallell till häxprocessernas tid, då barn och ungdomar terroriserade sin omgivning och vuxna människor blev offer…
    Men till slut insåg någon att det var galet…

  • Lejeune skriver:

   Nu ser man den gröna bockfoten sticka fram igen!

 2. Åke Sundström skriver:

  Det bör väl tilläggas att Åsa Romson och hennes parti inte bara ”kommit ut” som censuranhängare utan även som ett miljöhot – genom att, tillsammans med centern och miljörörelsen stödja en klimatpolitik som är solklart kontraproduktiv, d v s försämrar miljösituationen och därför även försnillar flera 100-tals miljarder av skattebetalarnas pengar.

  Så bockfoten, Lejeune, handlar om fler och viktigare saker än Romsons juridiska tavla. Den betydligt större skandalen, MP:s miljöförräderi, förtigs av pressen och av ledande profiler i forskarvärlden, inklusive en i andra sammanhang ofta frispråkig person som Klas Eklund. Fast är det inte just det som utmärker framgångsrika manipulatörer, att likt Dr Jekyll och Mr Hyde kunna uppträda i två diametralt motsatta skepnader?

  Ingen fara, det blir nog inget åtal för förtal. Sanningen är inte åtalbar, i varje fall inte än. Som bloggens läsare säkert noterat, hör åklagaren inte av sig ens när man skriver att Carl Bildt bär huvudansvaret för ca 500 människors plågsamma död i Estoniakatastrofen – inte som mördare i Mr Hydes kläder, utan som risktagare av Dr Jekylls sort (vapentransporterna och brottet mot de internationella säkerhetsreglerna, SOLAS).

  Man undrar förstås över cynismen i Bildts, Mats Odells och alla andra medansvarigas agerande, deras obekymrade sätt att blåljuga om sjunkförloppet och om sin egen skuld – samt fortsätta regerandet som om ingenting hänt, i motsats till Sydkoreas premiärminister, som avgått efter deras stora fartygsolycka för en vecka sen. Men man kan också förvånas över svenskars naiva tilltro till sina politiker och deras handgångna män i en alltmer korrumperad förvaltningsapparat (en gång känd för sin omutliga hederlighet). Tack vare detta nya skyddsnät lyckas våra nutida Jekyllkopior alltför ofta undgå de straff som lagboken föreskriver.

Kommentarer är stängda.