Svensk apartheid

Jag lovade i en tidigare artikel att återkomma om motsägelser i vår grundlag. Här är en sådan betraktelse. I vår Grundlag, Regeringsformen 1 kapitlet 2§ 5:e stycket står att ”Det allmänna ska motverka diskriminering av människor på grund av kön, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, språklig eller religiös tillhörighet, funktionshinder, sexuell läggning, ålder eller andra omständigheter som gäller den enskilde som person.”

Redan i nästa stycket står följande, ”Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas.

Enligt det femte stycket får man alltså diskriminera den svenska majoriteten som grupp, men inte enskilda individer. Samer och andra etniska minoriteter däremot, får man inte diskriminera heller som grupp. Jag finner det diskriminerande att man i vår grundlag gör etnisk skillnad på medborgarna. Man har till och med gett majoriteten en skyldighet att gynna minoriteternas kultur och samfundsliv. Det där sista ordet ”främjas”, betyder nämligen en skyldighet för majoriteten att bidra med skattepengar och att lämna fysiskt, ideologiskt och medialt utrymme till alla minoriteter.

I Sverige har således majoriteten (representativt) bestämt att statens myndigheter och tjänstemän har i uppdrag att diskriminera samma majoritet, till fromma för varje minoritet som kan finna en juridiskt hållbar avgränsning mot majoriteten. Precis som i andra länder där man bestämt sig för så kallat positiv särbehandling pågår sådana ansträngningar att vinna fördelar för en grupp. I Sverige det gäller allt från kvinnor, HBTQ-personer, tornedalingar, gotlänningar, resandefolk, judar, katoliker, mfl.
Det är som om majoriteten aningslöst tillåtit byråkratin att bryta sönder samhället, för vad då? För att byråkratin oinskränkt ska få söndra och härska?

Jean-Paul Sartres ord ringer i öronen. ”Det finns två sätt att förstöra ett folk. Antingen fördömer man det som helhet eller också tvingar man det att förneka de ledare det har valt. Det sista är det värsta.”

 

 

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Svensk apartheid

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Chansen för socialistbyråkrater att föra klasskampen vidare från inglasade betongbunkrar i stadsgetton oåtkomliga för civiliserat resonemang är det väl tänkt att vi skall vänja oss till? Det sköter skattefinansierade media.
  Att bryta sönder en kultur oavsett vilken är ju en del av deras ideologi och målsättning.

 2. allemand skriver:

  Grundlagsändringen som gjordes sist smögs igenom i maskopi med skribenterna i PK-forum. Jag hoppas på 2014 att det blir stora förändringar hur knapptryckargardet är uppbyggt. Dessutom hoppas jag på en minskning av knapptryckarna till 149.

  • mats skriver:

   Att det dessutom skedde på de borgerliga partiernas vakt ger en rejält dålig smak i munnen.

Kommentarer är stängda.