Högerpopulism och vänsterhat

Om man söker på Frihetspartiet på svenska Wikipedia så får man en lista på olika partier i Europa som kallar sig Frihetspartiet. Det märkliga är att Wikipedia påstår att de är högerpopulistiska partier. Vad har de för grund för det? Innebär det analogt att alla vänsterpartier och socialister är emot frihet? Det vore i så fall en mycket viktigt samhällsupplysning som borde spridas bättre.

På samma vis analogt, måste stämpeln populistisk betyda att de för fram en politik som folket gillar, är det dåligt? I synnerhet om folket gillar tanken på frihet, så borde det räknas som något gott om ett parti vill driva sådan politik. Är Frihetsportalen.se en högerpopulistisk sajt?

De som är emot frihet är det totalitära samhällets nyttiga idioter: särintressen, intresseorganisationer, aktivister, aktivistorganisationer, ideella föreningar, mm. av den typen som vill bevara och förstärka den korporativistiska profilen på det svenska samhället. Till sin hjälp har de fått Århuskonventionen, diskrimineringslagar, minoritetsskydd, hatlagstiftning och kränkningslagstiftning. På TV idag säger de att rasismen i Sverige har ökat. Jag tror att den har minskat. Det som har ökat är missnöjet med hur man med särlagstiftning missgynnar majoritetsbefolkningen. Dessutom har de som använder talet om andras rasism som vapen mot dem man ogillar ökat.

Detta är i verkligheten det demokratiska samhällets abdikation från konstitutionell rätt och generell lag. Skiftet från att dömma för begågna brott, till att brottsbelägga och dömma för förväntade brott. Föreställningen att ett visst uttalande eller handlande är föranlett av en konspiratorisk tankegång som kan förbjudas och därför måste straffas extra hårt på grund av samhällets inbillade förståelse av motivet. I praktiken en tankeförbudslagstiftning som innebär det första och allvarligaste brottet mot de värden man vill skydda.

Medias intresse av och instigerande av motsättningar som ger säljande rubriker pågår ständigt. Tyvärr medför det även nervösa och lättpåverkade politiker som i rädsla inför en vilseförd allmänhet fattar kontrademokratiska beslut. Politikerna tror att de i godhet bestämmer över folket i sådant som folket inte själva klarar av eller tycker är obehagligt eller ansträngande att besluta om. Man låter vänsterns hat mot frihet i allmänhet och fria ord i synnerhet blomma ut. Det hela blir till en godhetens klåfingrighet i individens enskilda liv och aktiviteter. Det blir varken frihetligt eller populärt

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Högerpopulism och vänsterhat

 1. B-J Bjurling skriver:

  Så har man lärt sig ett ord till, då: instigera! Helt klart användbart, om bara de man kommunicerar med också känner till det. I vilka miljöer används det?
  Å andra sidan tycker jag nog att allt som har att göra med dömande, dom, domare etc. gott kan få stavas med enkelteckning…
  Vi tycks vara många som riktar intresset mot godhetens klåfingrighet, just nu. Jämför även ”Godhetens tyranni” på Antropocene.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Det mesta Du förklarar i inlägget är knutet till det socialistiska åsiktsmonopolet och det finns väl inget annat sätt att avslöja det än att avbryta skattefinansieringen till dessa verksamheter, stort jobb! Har ofta funderat över hur många det är som parasiterar specifikt just på detta system när vi vet att bara på SR/SVT finns ca 7000 anställda officiellt men därtill kommer säkert horder av andra som bidrager till att hålla liv i den institutionen, övriga media lämnade därhän.

  • Thomas Gunnarson skriver:

   Det har väl alltid varit så att avdankade politiker får ett jobb där eller någonannanstans i systemet.
   Rosenbad, exempelvis…( kostnad 6 miljarder årligen)

 3. JIMMY skriver:

  Du måste vara en av några fåtal – numera kanske några hundra boende i Sverige som ännu inte emigrerat av välunderrättade om det akuta tillståndet och förfallet i demokraturen Sverige.

  Det är sant att demokraturer inte tål ocensurerade kanaler där gräsrötter kan kommunicera fritt och få fram nya ideer.

  Totalitära monolog MSM media system är inte rädda för krig och arméer! Utan för nya idéer som först börjar som ett frö och växer sig starkt fram hos den oinformerade massan som inget har lärt sig i den medvetet från toppen sanktionerade gravt saboterade stympade dagisnivå skolan.

  Det är därför som man sedan några år tillbaka inte kan kommentera i några av mig numera helt 100%bojkottade -gammelmedia MSM dagisnivå nyheter i i Sverige… Då deras köpta desinfo gatekeeper bilderberg media ägare upptäckte att gräsrötter använde deras eget forum för att organisera fram motståndet ( Därav detta snabbt påkommna desperata MSM media kommentar-avstängda) kommer att påskynda deras eget självmord. Då inget mera behöver läsa några manipulerade PSYOPS monolog media.

  Alan Watt – ”Never watch the Televison”

  Alan Watt: The Neo-Eugenics War On Humanity 1/4

  • Mike skriver:

   Håller med. Dock skulle jag säga att vi är fler än några hundra. Men självklart kommer inte MSM att nämna det. De vill att vi känner oss ensam och hopplösa. Vi måste hålla ihop och organisera och berätta för världen att det är faktiskt möjligt att leva i fred utan alla dessa parasiter.

   • Åke Sundström skriver:

    ..och fråga vem som helst utrustad med en gnutta bondförstånd, så vågar jag påstå att en majoritet håller med – fast några kanske behöver en tankepaus eller ett par länkar att ögna igenom innan poletten faller på plats.

    Tillskotten av nya partier talar i samma riktning. Utöver det sant Liberala Partiet finns också Kristna Värdepartiet, som enligt vad deras hemsida berättar vågar ta överraskande djärva och PK-befriade grepp, inte bara i de etiska frågorna.

    Förnuft och sanning brukar faktiskt segra till sist, låt vara att låsningarna är extremt hårda i dagens enpartistat, ockuperad som den är av de förenade moderatsocialisterna, M+S.

Kommentarer är stängda.