Snart olagligt att vara fet

Med Michelle Obama som beskyddare har amerikanska Jordbruksverket USDA, kommit med nya rekommendationer för hur skolmåltider ska vara beskaffade. Man utmålar fetma som en ”nationell säkerhetsrisk”. Too fat for my U-boat, sjöng de i humorprogrammet Snacka om Nyheter för många år sedan. Är det den säkerhetsrisken som oroar amerikanska myndigheter?

No hungry kids, var Michelle Obamas slagord. Genom att se till att barnen får näringsriktig kost i skolan skulle resultaten bli bättre och bortkastad mat bli mmindre. Det blev tvärtom. Barnen går hungriga, för de gillar inte det som serveras. I synnerhet sallads- och grönsaksportionerna slängs. Matavfallet har ökat, inte minskat.

Trots dessa uppenbara motgångar och felsatsningar ger presidenthustrun och myndigheterna inte upp. De vill nu införa striktare och mer tvingande regler. I ”land of the free, home of the brave”!

Sverige är väl på väg åt samma håll. Personliga preferenser underkänns i media och av myndigheter. Så småningom infaller självreglering när den inhemska livsmedelproduktionen endast täcker 10% av behovet och utvecklingsländerna med våra bidragspengar har råd att efterfråga mat på världsmarknaden.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Snart olagligt att vara fet

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Det kommer inte att behövas ransoneringskort i Sverige, politiska nämndemän ransonerar redan utbudet till skolor och vårdhem och en del övriga offentliga institutioner, offren med andra ord. Det kan vi tacka miljö och djurskyddsgalningarna för. Och inte att förglömma vad rovdjuren tillåts ta för sig av enskilda medborgares privata egendom. Att björnen i Valsjöbyn tycker om människokött vet väl alla vid här laget. Undrar om livsmedelsproducenternas egen kamporganisation har ”koll” på läget?

 2. Anders Rydén skriver:

  Sedan staten förklarade krig mot övervikt har vi blivit fetare.

  När folk nu slutar att lyssna på officiella/skattefinansierade kostråd och söker gratis information på Nätet blir många både friskare och smalare.
  Staten i ett nötskal.

 3. Niklas skriver:

  Vill man bli smal, bör man motionera, äta fettrik mat och dricka vatten, istället för att äta kolhydratrika spannmålsprodukter och dricka energirika drycker.

Kommentarer är stängda.