Klimatalarmismen tar ny sats

Idag söndag hålls en demonstration, som arrangörerna hoppas ska bli den största någonsin med krav på kraftfulla klimatåtgärder. Det förväntas att över 100.000 deltagare kommer till New York. Foreign Policy skriver att ”vi vet vad problemet är och hur vi ska rätta till det, nu är det dags för krafttag.” En sammanfattning, inte ett ordagrant citat.

En av initiativtagarna till marschen är Avaaz, kände du till den organisationen? Nej, det är en fullständigt obskyr organisation som bakom secenen försöker dra i trådar så att det ska passa en viss agenda. Man påstår att organisationen är för demokrati och mot att stora företag har makt. Sanningen är att de jobbar för att vissa politiker och vissa företag ska få makt att genomföra Avaaz agenda.

Det märkliga är att ingen kan redovisa några fakta som visar på att en klimatförändring faktiskt har ägt rum, än mindre att den skulle vara orsakad av människan. Så vad är problemet? Om vi inte har ett problem, vad är då lösningen? Det vet jag däremot svaret på. Lösningen på icke-befintliga problem är att inte göra nånting alls!

På andra sidan Jorden har ABM (Australian Bureau of Meterology) och dess forskare avlsöjats med att förfalska data, så att det ska se ut som om klimatet ändrats. Jennifer Marohasy är en forskare som vågar utmana bedragarna. Enligt henne har ABM med så kallad homogenisering av data ändra vissa temperaturer i mätserierna så mycket som 4,65°C för att det ska se ut som om vi är i en period av uppvärmning. Medan de verkliga värdena, korrekt uppmätta eller ej, visar på en kylande trend. När man ändrar så mycket som 4,65°C i underliggande data fordrar det stora notiser och väl underbygda vetenskapliga resonemang för att accetpteras, inte tystnad och smusslande.

Den svåra frågan är hur vi ska få våra politiker att läsa vetenskapliga rapporter, inte tillrättalagd propaganda eller sensationslysten journalistik, förstå vad de läser, tänka själva och stå för nykter realism inför sina väljare.

 

P.S. Västerbottenskuriren har en osannolikt hjärndöd drapa om demonstrationen.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.