Liberal frihet?

Marcus Claesson, folkpartist i Göteborgs kommunfullmäktige står på tredje plats på folkpartiets riksdagslista. Han bedriver personvalskampanj i Västra Götaland mot bland annat partiets förstanamn, Lars Tysklind. Claesson delar ut egenbekostade flygblad där han förklarar att han vill stoppa järnvägsbygget som kallas Västlänken. Om jag inte missminner mig var det en del av Göran Perssons göteborgspaket för att rädda Saab.

Claesson hävdar att Västlänken är Sveriges sämsta järnvägssatsning, någonsin. Han får stöd i sin uppfattning att projektet bör stoppas, av det moderata kommunalrådet i Göteborg, Martin Wannholt, M. Tysklind kräver att Claesson ska sluta dela ut sina enga flygblad och börja dela ut partiets istället.

Att Claesson är en lite udda politiker, är ingen överraskning, men så är han ju folkpartist också. Det intressanta i hela ärendet är att de frisinnade, som folkpartiet hette tidigare, tycker att partipiskan ska råda över individens åsikts- och yttrandefrihet. Har folkpartiet och Tysklind någon uppfattning om vad vi ska ha personvalsmöjligheten till, om inte kandidaterna får meddela väljarna en egen åsikt?

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.