Det var en Ubåt

Enligt en undersökning som SVT redovisar tror 75% av svenskarna på försvarets uppgifter om att de säkrat bevis för att det var en främmande ubåt i svenskt vatten för några veckor sedan. På Försvarshögskolan påpekar man att media ställde upp på den bild som militär och politiker förmedlade, så det verkar rimligt att folk litar på det.

Den stora skillnaden är väl att vår vänstervridna media denna gång inte kände sig nödsakade att ifrågasätta militärens uppgifter som man gjorde på 80-talet. Då försvarade man rätten för inkräktare från en kommuniststat att uppehålla sig i svenska vatten. Putin är inte kommunist, så nu kan man ställa upp på kritiken mot beteendet.

This entry was posted in Aktuella övriga ämnen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Det var en Ubåt

 1. Samuel af Ugglas says:

  Frågar man en högt uppsatt officer i det svenska försvaret om han kan fiska upp en främmande ubåt; “Ja visst, inga problem”
  Tror du Löfven vågar låta Dig plocka upp en främmande ubåt i den svenska skärgården?
  “Knappast”.

  • mats says:

   Jo, det är väl känt varför de här ubåtsjakterna tar sån tid och alltid slutar med att allmänheten hålls undan några timmar.
   De har sin katt och råtta lek tills ryssen erkänner att han är “märkt”. Då föser vi iväg honom lite diskret, för att inte få en allvarlig diplomatisk kris på halsen.
   Det kan också vara en anledning till att de inte vill ha några yrkesfiskare kvar längs kusterna. Det är inte alla som kan hålla tyst om den ubåtsverksamhet de noterar. Detta är en spekulation, en liten “konspirationsteori” från min sida.

 2. Niklas says:

  Hmm, en slump att den främmande undervattensverksamheten dök upp lagom till budgetförhandlingarna?

Comments are closed.