Pomperipossa i djurskyddet

Ingvar Carlsson dedikerade den nya djurskyddslagen till Astrid Lindgren, som klagat på att kossorna inte fick gå ut på sommaren. Nästan två decennier tidigare hade hon visat att dåvarande finansminister Gunnar Sträng inte hade koll på skatteeffekterna som gjorde att företagare kunde bli skyldiga att betala över 100% i skatt. Då skrev hon om Pomperipossa.

Men hur är det, vad skulle Astrid skrivit idag? I bröderna Lejonhjärta lät hon Jonatan säga att det finns saker som man måste göra, även om det är farligt. – Varför då? undrade lillebror Karl. – Annars är man ingen människa, utan bara en liten lort, sa Jonatan.
När staten står för förtrycket, då måste man säga ifrån, även om det är farligt. Annars är man bara en liten lort

TV4 har hållit på och spela in ett program om Djurambulansen i Skåne, komplett med snyfthistorier om de stackars djuren och hur hotade länsstyrelsens djurskyddsinspektörer är i sitt svåra arbete. TV4 har fått duktigt på pälsen i kommentarsfältet av folk som påstår att Djurambulansen är den värste djurplågaren av alla och han gör det med djurskyddsinspektörernas och polisens goda minne. Läs alla kommentarerna, hellre än att jag återger dem.

Läs på Astrids miljö- och samhällsblogg, hon har bättre koll och är bättre specialiserad på detta än jag. Nu har myndigheterna till slut fått lite smäll på fingrarna, har ni hört TV4 eller något annat riksmedia rapportera om det? Astrid Lofs har koll, alltid läsvärt. Det jag kan göra är att hjälpa till att sprida kunskapen om vad Ingvar Carlssons födelsedagspresent till Astrid Lindgren gör med rättssäkerheten i Sverige. Annars vore jag bara en liten lort!

Det här inlägget postades i Äganderätt, Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Pomperipossa i djurskyddet

 1. Sten-Arne Persson skriver:

  Det är många höga ”Lortar” i LRF som behövde genomgå ett reningsbad så att de törs öppna kommentarsfälten i LAND så att de kan se sina medlemmar i ögonen. När det gäller djurskyddets härjningar har många Bror och Syster Duktig i LRF haft fingrarna i syltburken och berikat sig på de drabbade djurägarnas bekostnad. När ska Helena Jonsson och kompani sluta att berömma djurskyddet i Sverige när det innebär fullständig förnedring och ekonomisk och juridisk katastrof för de djurägare som drabbas. Hur ska svenska bönder kunna överleva när deras organisation inte låtsas om den djurskyddsterror som pågått i över två decennier. Det är inte bara du Mats som saknar Astrid Lindgrens sagor.

 2. Eva Sternberg skriver:

  Bra Sten-Arne!
  Du är en trägen arbetare i vngården! Tack för allt arbete Du lägger ner! Astrid Lindgren skulle ha gett Dig en förtjänstmedalj!
  Eva Sternberg

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Även om djurskyddslagstiftningen är satanisk och tvingar många upphöra med sin produktion tycker jag Ingvar Carlssons obekräftade samröre med STASI behöver ventileras i ännu högre grad, det är ju landsförräderi!
  Vi får ju aldrig uppleva en uppföljning vad som händer med vare sig djuren eller ägarna efter det att de oavsättliga, skattefinansierad så kallade tjänstemännen med privata agendor beordrat konfiskationen.

 4. forystablogg skriver:

  Den som missat min saga kan ju läsa den nu och begrunda: https://forystablogg.wordpress.com/2014/10/27/tank-om/

  • mats skriver:

   Mycket läsvärt! Jag rekommenderar alla Frihetsportalens läsare att läsa Astrids berättelse!
   Rättsstaten är på dekis på många olika områden, men djurskyddet är ett av de värsta.
   Jag har tre bilar. En börjar bli gammal och lite rostig, men jag gillar den kanske bäst ändå. Tänk om…

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Hur stor livsmedelsbrist skall det till för att 98,5% av befolkningen skall vakna och förstå allvaret.
   När journalister intervjuar svenska livsmedelsproducenter och dom ifrågasätter hur man på landsbygden kan överleva på en så ringa avkastning svarar producenten (bonden) i nio fall av tio, vi har ju vår frihet och bestämmer över vårt eget och familjens liv.
   Behövs det kommenteras?

 5. robert skriver:

  Om TV4 skulle släppa fram Astrid Lofs skulle jag titta på den eländiga kanalen för första gången i mitt liv.

  /robert

 6. Det är ofattbart att vi inte bryr oss om vår livsmedelsförsörjning, nu nere under 50 %. Mat är ju det viktigaste i vår tillvaro. Och med alla epidemier och smittor som förekommer och ökar varje år blir det alltmer viktigt att ha svenska livsmedel! men producenterna måste ju få rätt betalt för sina produkter !
  Erland Lundgren

Kommentarer är stängda.