Bezmeniterna

Det finns ett antal politiska strömningar i tiden som faller väl in i Bezmenovs beskrivning av hur man förstör ett land, gör det redo för övertagande av främmande makt utan krig. Jag tänker här räkna upp och ge kortare exempel på sådana strömningar av ”bezmeniter” som drabbat vårt land de senaste decennierna. De står i bokstavsordning, utan inbördes värdering. Poängen är att om någon önskat destabilisera vårt land, så har de haft god hjälp av dessa. Detta är bara exempel, det finns säkert fler.

Bevaranderörelsen
Detta är folk som vill bevara något slags status quo. För vissa ett tillstånd som anses vara idealt i någon mening. För andra ett nostalgiskt bevarande. De har dock ofta använts för att förhindra enskilda, företag och kommuner från att utveckla nya verksamheter.

Dieterna
Alla varningar för fett (animaliskt fett, kokosfett, härdat fett, mättat fett, homogeniserat fett etc.), kolesterol, socker, vitt mjöl, rött kött, alkohol, akrylamid med mera, tillsammans med uppmaningarna att äta mindre, äta mer fiber, äta mer grönt, medelhavskost, stenålderskost och så vidare i all oändlighet. Detta har skapat både dålig vetenskap och ett misstroende mot eller nonchalerande av vetenskapen.

Feminismen
Alla ska vara jämställda, men vissa ska vara mer jämställda än andra. I en anda av att det minsann inte är lätt att vara kvinna har det glömts bort det minsann inte är lättare att vara man, eller människa. Hur någon kan ge sig på att försöka argumentera för en logik som innebär högre rättvisa när en kvinna gynnas för att hon är kvinna, eller en man missgynnas för att han är man, är en gåta. Att vända medborgarna inom ett land mot varandra är naturligtvis klart destabiliserande.

Gayrörelsen
Det är en sak att acceptera att en bråkdel av befolkningen är födda med en avvikande sexualitet och låta dem leva i den bubblan av preferenser. Det är en helt annan sak att kräva att alla ska älska det homosexuella eller tvingas anlägga ett HBTQ-perspektiv på allt man säger och gör.

Hatrörelserna
De säger sig företräda sådana som blir hatade. I verkligheten är det de som står för hatet, på nätet, på arbetsplatsen i nyhetsförmedlingen. De hatar verkligheten, sanningen, logiken och rättvisan. De verkar tro att de kan hata sig till sin utopi.

Intrinsikalisterna
Tanken att allt i naturen har ett inneboende och lika värde för sig själv. Tankevurpan består i att man därför tror att det är människans skydlighet att underordna sig allt detta andra värde.

Klimathotarna
Den engelska sagan om Chicken Littles rädsla för att himlen ska trilla ned, i modern kvasivetenskaplig masshysterisk konformism kring självdestruktiva planer på att ”rädda Jorden!”

Kroppshysterikerna
Du är för fet, för mager, för ung, för gammal, för medelålders, för vit, för solbränd, för deffad, för slapp, för likgiltig för din hälsa, för fixerad vid det yttre (suck).

Manshatarna
Mäns våld mot kvinnor är inte ett problem, det är det enda problemet, nästan. Andra problem med männen är att de har pengar, de sitter i bolagsstyrelser, de tänker inte som kvinnor, de kan räkna (pengar, ekvationer, konstruktioner, tillverkningsprocesser, etc.).

Naturromantikerna
Vår svenska natur måste bevaras oförändrad till utseende, lukt och smak precis så som storstadsborna föreställt sig att den ska vara vid ett eventuellt besök, som nästan aldrig inträfar. Därför måste allt lagstiftas mot markägarna efter propåer från intresseorganisationer baserade i universitetsorterna.

Rasisterna
Alla som man inte gillar är rasister. Rasismen kan numera tydligen ta sig vilka uttryck som helst. Den är en bjärv, en ulmerkott, en krokofant, en skvader eller en tulipanaros, allt efter samhällsfördärvarens behov.

Reclaimarna
De säger sig vilja återta något de aldrig haft, eller rättare sagt alltid haft tillgång till om de burit sig på rätt sätt. Var sak på sin plats liksom. Men gatan, konsten, musiken, det offentliga rummet, det offentliga samtalet, måste nu förvandlas till sin motsats för att tillfredsställa dessa demoralisatörers destruktiva lustar.

 

Så kan det bli i ett land där individen inte är något värd, där endast korporationerna räknas. Där är galningarna först att samlas i organsiationer med krav på andras egendom, uppförande, tankar eller vad som helst. Förfallet blir självgenererande.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Bezmeniterna

 1. Per-Olof Persson skriver:

  Aj, aj, nu får du de militanta LCHF:arna på dig. Varning för ”socker och vitt mjöl”.

  Nu har jag läst några böcker om kost och hälsa, bla ”Forskningsfusket” av Ralf Sundberg. Faktum är Coca-Cola och de andra livsmedelsjättarna fick kontroll över kostråden och dietistutbildningen 1942.

  Detta godkändes av politikerna eftersom kostråden skulle bygga på propaganda och inte på vetenskap. Under kriget fick amerikanerna äta en sämre kost. Men för att underlätta detta skulle propagandan visa att denna kost var nyttig.

  Man skulle bla äta mer mat ifrån spannmål och margarin i stället för smör. Efter kriget skulle kostråden gynna amerikansk export av livsmedel. Detta ledde bla till att mer ”industrifetter” kom att ingå i livsmedel.

  Även idag är det tillåtet att transportera råvaran till dessa fetter i orena tankar. Exempelvis kan ett fartyg som transporterat bensin, utan rening av tankarna, transportera industrifetter som ingår i livsmedel.

  • mats skriver:

   Varning för socker och vitt mjöl, det skriver väl LCHFarna under på?
   Lyckades amerikanska intressen köpa svenska politiker och tjänstemän i den utsträckning du beskriver? Ja, ja. i krig, politik och affärer tycks inget vara omöjligt!

   • Per-Olof Persson skriver:

    Sverige och andra länder skrev på ett avtal med USA 1943 (enligt boken Forskningsfusket), att de amerikanska livsmedelsjättarna skulle få möjligheten att exportera sina produkter efter kriget, mot att USA vann kriget.

    Avtalet gäller fortfarande. Det är möjligt att politikerna vid denna tid inte kände till att Coca-Cola och den andra livsmedelsjättarna också fick full kontroll över kostråden och dietistutbildningarna.

    Fakta är dock att nästan all forskning inom området näringslära finansieras av livsmedels- och läkemedelsföretagen. Dessa företag finansierar nästan alla professorstjänster på området osv. Nästan alla experter får på något sätt pengar ifrån dessa bolag.

    Enligt neutrala bedömare som har gått igenom forskningsrapporter på området anser att de flesta rapporter är riggade för att ge rätt resultat.

    Sedan finns det också politiska skäl till dagens kostråd. De kostråd vi har haft sedan 1971 bygger bla på teorin att en stor del av den fattiga befolkningen i världen kommer att svälta ihjäl. Detta är de rikas fel eftersom de äter mycket kött.

    Ett annat politiskt skäl är att mat som kött är för dyrt för de fattiga att äta. Därför ville man att propagandan om kostråden skulle gå ut på att det inte är hälsofarligt att äta billiga kolhydrater som bröd och pasta.

    Men det metabola syndromet i världen (övervikt, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar), beror på att vi äter för mycket snabba kolhydrater. Vi är sedan 5 miljoner år inte anpassade till att ha ett högt blodsocker och höga insulinnivåer. Vi är anpassade för att ha cirka 5 g blodsocker i blodet åt gången.

    Dessa problem uppkommer inte om vi nästan enbart äter fett och protein. Fett och protein ger ett stabilt blodsocker och insulinnivå. Men äter vi exempelvis en tallrik pasta går blodsockret upp till över 100 g.

    Övervikt beror i de flesta fall på ett för högt blodsocker/insulinnivå. Fettförbränningen stängs av och fettcellerna får en signal om att ta emot blodsockret. Fettcellerna växer och lagrar fettet. När blodsockret dippar blir vi snabbt hungriga igen.

    Men ju mer fettcellerna växer, desto mer energi vill fettcellerna ha. Detta är skälet till att feta måste äta mer än smala. Äter vi endast fett och protein, kan levern endast producera blodsocker ifrån proteinet.

    Men den är ineffektiv på att producera blodsocker ifrån protein och blodsockret/insulinnivån blir stabil. Insulinet ger då en signal om att energin ska tas ifrån det lagrade fettet och vi blir/förblir smala.

    Ett högt blodsocker/insulinnivå skapar inflammationer i de fina kärlen i kroppen, exempelvis i öron, ögon och njurar. Vi får med tiden dålig hörsel och dålig syn osv. Inflammation skapas i blodådrorna och i inflammationen sätter sig små paket av LDL-kolesterol.

    Men äter vi övervägande fett och protein, kommer dessa paket att vara stora. Dessa fastnar inte.

    Diabetes typ 2 får man endast om blodsocker/insulinnivå är högt. Vi blir med tiden insulinresistenta. Cellerna tar inte emot blodsockret. Idag botas denna sjukdom genom att vi får ta ännu mer insulin. Men då ökar risken att få hjärt- och kärlsjukdomar.

    De som har diabetes bör först och främst utesluta kolhydraterna ur kosten för att få ner blodsocker/insulinnivå.

    • mats skriver:

     Det var en gedigen genomgång och sammanfattning. Mycket av det metabola kände jag till. Däremot var jag helt ovetande om avtalet med USA.
     Är boken Forskningsfusket trovärdig? Varför lyfter inte de USA-hatande debattörerna fram detta? Varför är det ingen politiker som väcker frågan om att säga upp avtalet?

     • Per-Olof Persson skriver:

      Ralf Sundberg har själv drabbats av det metabola syndromet. Det verkar som han vill att goda råd ska ges till diabetiker och överviktiga. Han har debatterat frågan med Livsmedelsverkets experter.

      Vänsterrörelsen är emot kött. Men äter vi mindre kött måste vi äta mer kolhydrater som finns i pasta etc. Annars blir vi undernärda. Frågan är också influerad av den totala propagandan ifrån industrin och myndigheterna.

 2. Anders Rydén skriver:

  Hatrörelsen, är inte det den yttersta definitionen på vänstern?
  Att hata allt vackert man själv inte varit med att bygga upp, rivningshysterin i våra städer.
  Att hata alla som är smartare, borttagandet av betyg i skolan.
  Att hata alla som tjänar mer, skatteutjämmning.
  Kort och gott en vilja att rasera och förstöra det som är högre och ädlare än vad vi själva är?

  https://skogsvandraren.wordpress.com/2015/02/03/ett-oforglomligt-minne-fran-tage-lindbom/

  • mats skriver:

   Jo, vänstern verkar älska att hata, samtidigt som de beskyller sina hatobjekt för just hat. Kalla det härskarteknik, fulresonemang eller något annat, men så ser det ut.

  • dolf skriver:

   Jo, som jag brukar säga, socialismen leder inte till att alla har det lika bra, utan att alla har det lika dåligt

 3. dolf skriver:

  Socker, raffinerat sådant, till skillnad från vad som förekommer naturligt i födoämnen, betraktar jag i alla fall som rena giftet. Rekommenderar Sugar Blues av William Dufty. Den är utgiven 1975, men jag tycker den är mycket tänkvärd även idag. Jag köper aldrig socker själv, brukar i stort sett bara använda det när jag gör äggtoddy till påsk. Slutade med det i kaffet redan i 10-årsåldern. Men jag undviker inte heller socker i färdiga produkter. Vad som däremot är portförbjudet i mitt hem är aspartam. Det skyr jag som pesten. För det om något är väl en fulprodukt som lobbats igenom på det mest suspekta sätt.

  Men det var mer menat som en parantes. Vad jag tycker saknas i uppställningen ovan, och som jag ser som en viktig bit, anknyter till den tidigare diskussionen vi hade här. Religionen. Bezmenov vill jag minnas (det är rätt länge sen jag såg hans föreläsning och intervjun med honom) gör en ganska stor poäng av att man ”avreligiösar” samhället som en del av destabiliseringsprocessen. Och jag tror det ligger mycket i det. För att parafrasera Gödel ”Religioner är på det hela taget ett elände, men religion är det inte”. Jag är helt inne på att staten (eller den offentliga sektorn kanske vore bättre) skall vara religiöst obunden. Men religion synes ofta ha varit ett kitt som håller samman samhället. Det tycks som religion, eller livsåskådning, ofta utgör grunden för social samvaro.

  Men det som jag främst ser i framför allt sverige, men jag tror det gäller i mycket hög grad också i övriga världen, är att ”klimatet” används som en ekonomisk tvångströja medan feminismen dels fungerar som prozac, dels ett verktyg för att komma åt yttrandefrihet och sätta åt oliktänkande (med den godtyckliga sexlagstiftning vi har och som stadigt förvärras blir det väldigt lätt att sätta dit någon på väldigt lösa boliner. Det kan räcka med att man med e-mejl skickar ett par teckningar som anses vara barnpornografi till den man vill sätta dit och sedan ”hittar” dem på hans (eller hennes) dator.) Så det är de två stora samverkande rörelserna som är frihetsfientliga.

  Vad jag dock ser som de absolut viktigaste prioriteten är att internet förblir fritt. För kan man strypa det med hjälp av att åberopa ”hatet på nätet” (återigen feminism) är vi nog tyvärr helt körda. Jag tror att det är det fria nätet som står mellan oss och det globalt osminkat totalitära samhället.

  • mats skriver:

   Aspartam har alltid varit förbjudet i mitt hushåll också.
   Religion i det offentliga beslutsfattandet ser jag som bekant som ett ont. En gemensam livsåskådning, gemensam moralsyn tror jag däremot är bra. Det finns studier på bland annat våra husdjur, som visar att även dessa har en ganska tydlig och gemensam uppfattning om vad som är rätt och fel.
   Men människan går tydligen lättare att korrumpera moraliskt.
   Internet måste vi slå vakt om, eljest väntar tyranniets mörker.

 4. Thomas Gunnarson skriver:

  Det är snart vår och fåglarna sjunger då..
  Du kanske har orre i skogen eller ute på mossen…
  Gå ut en tidig vårmorgon och njut.
  Tiden har sin gång vad man än gör.

  • mats skriver:

   Här brukar orrarna var livliga när älgjakten börjar. Älg ser jag dock inte så ofta.
   😉

 5. Gunnar E skriver:

  Ett helt gäng med lurviga grisar vid Jonsboda/Töreboda idag. Men de sjunger inte förstås.

 6. B-J Bjurling skriver:

  Intressant. Karln heter alltså Ralf Sundberg. Finns på youtube m.m.

Kommentarer är stängda.