Demokratisk rätt att vara ”höger”

Nej inte i Sverige, dumsnut. Men i Tyskland går det ann, det har den socialdemokratiske vice statsministern Sigmar Gabriel betygat. Han är redo att samtala med PEGIDA (förkortning av det tyska uttrycket för Patriotiska Européer mot Islamiseringen av Occidenten [västerlandet]). Denna organisation, som kallar sig en folkrörelse på kristen grund – mot islamisering av Europa, tar själva avstånd från högerextremism. Men har lika fullt blivit stämplade som högerextremister av sina belackare, så även av svenska media, exempelvis SVT.

Men mannen med ärkeängelns namn som efternamn anser alltså att det ändå finns en poäng i att tala med dem. För det får han stryk av de gröna och av pressen, som stämplar PEGIDA som högerextrema nationalistiska xenofober. Nog är det bestickande att pressen kan bestämma vad som är sant innan de hört alla sidor. Redovisning av fakta och analys av dessa saknas.

Euractive låter de grönas talesman Volker Beck vara facit för hela ärendet. Enligt hans mening måste PEGIDA stoppas, annars äventyras demokratin, yttrandefriheten, religionsfriheten, pressfriheten och det öppna samhället. Det är de grönas, det öppna samhällets, skyldighet att bemöta och stoppa dessa extremister. Ska man skratta eller gråta?

Just i idag ska PEGIDA hålla sitt första torgmöte i Malmö. SVT och TV4 förfasas och polisen väntar upplopp. Yttrandefrihet i Sverige för den som blivit stämplad ”höger”? Nja, med viss tvekan.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Demokratisk rätt att vara ”höger”

  1. JIMMY skriver:

    Ja det heter demokratur när Svenska så kallade journalister tar bort folkets rätt att skapa sig en egen uppfattning genom de nyheter som demokraturens journalister sorterar bort eller kommentarer censureras bort i de Svenska tidningar som jag numera ine ens läser via nätet 😀

    • Sten-Arne Persson skriver:

      Jag anser att det är värre än så då våra maktmänniskor betraktar och behandlar svenska folket som djur. Det är bara att studera hur djurrättsaktivister och andra kriminella tillåts härja i stort sett fritt bland svenska djurägare. Detta sker med hjälp av polis och andra av statens tjänstemän med resultat att djurägarna blir ruinerade av de fabulösa kostnaderna för omhändertagandet. Många av deras djur misshandlas på det grövsta vid omhändertagandet och går en för tidig död tillmötes, när bevisen för vanvården (djuren), slaktas eller kremeras av omhändertagarna. TV 4 gör allt för att rättfärdiga det som sker i Djurambulansens regi, genom sina såpaprogram ”Djurskyddsinspektörerna” och det program som pågår just nu ”Djurräddarna”. Skulle man gå efter det demokratiska läget i Sverige borde landet heta Demokreaturien. Detta har dolts av svensk massmedia i över två decennier. Det slutliga straffet får alla ta när kylskåpen är tomma då lär även medlöparna och journalisterna vakna.

Kommentarer är stängda.