IS resebyrå

En av EUs högst uppsatta jurister, jag tror de brukar tituleras generaladvokat på svenska, Michele Coninsx, chef för Eurojust, berättade för AP att migrantströmmen över Medelhavet har femfaldigats bara i år. Eurojust har fått klara indikationer att IS dels är med och tjänar pengar på migranterna, dels använder trafiken för att skicka IS-medlemmar fram och tillbaks till Europa

Eurojust är en EU-organisation tillsatt för att motverka illegal invandring, terrorism och cyberbrott. När de säger att IS infiltration i Europa är allvarlig och utbredd, då får man nog tro att de har åtminstone något på fötterna.

Har V och MP tagit till sig detta budskap? Har Stefan Löfvén? Sitter Reinfeldt på kammaren och skäms?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på IS resebyrå

 1. Ulf Hellbacken skriver:

  Jag vill inte påstå att vi kritiker till det politiskt korrekta i Sverige sitter inne med den definitiva sanningen, men idiotin, aningslösheten och det bedrägliga beteendet i den mångkulturella kärnan är så påtaglig att ingen med sunt förnuft förstår hur den politiskt korrekta eliten, som Reinfeldt, Löfvén m fl tänker. Empiriskt historiska data talar för att något allvarligt hänt i tankebanorna hos dessa personer. Solklara argument som bevisar galenskapen i deras multikulturella strävan avfärdas som nonsens med anklagelser om rasism etc.

  Karl-Olof Arnstberg uttryckte detta fenomen mycket träffande i en intervju nyligen med att den multikulturella hårda kärnan i Sverige drabbats av KUNSKAPSRESISTENS. Ett kort uttryck som på sitt sätt mycket adekvat beskriver det allvarliga i konsensus hos den multikulturella fanklubben.

  • mats skriver:

   Kunskapsresistens var ett bra uttryck, det ska vi lära oss!

   • Ulf Hellbacken skriver:

    Det tyckte jag då och det tycker jag nu och har redan tagit uttrycket till mig!

    • Åke Sundström skriver:

     Tyvärr är nog även ordet kunskapsresistens en förskönande omskrivning av beteenden som går att beskriva i klarare verba: som diktuaturfasoner (att medvetet agera i strid med folkviljan) och/eller landsförräderi. Men de allra värsta skurkarna är inte partierna och deras ledaregarnityr utan den så kallade intelligentian, som med sin hariga, maktlojala och egoistiska tystnad som möjliggör den politiska dårskapen. Med Arnstberg som ett av mycket få undantag.

     • Ulf Hellbacken skriver:

      Jag tycker nog att Arnstbergs språkbruk med uttrycket går längre än så.
      Det politiska ställningstagandet hos dom här personerna har så mycket med deras identitet att göra. Därför är dom ofta inte pålästa och vill helst förtränga sanningen med oredigerade lögner, vilket gör att de har svårt att hävda sig i diskussioner och att dom därför tystnar i frågeställningen, istället för att ta till sig en annan åsikt.

      • Åke Sundström skriver:

       Menar du verkligen, Ulf, att “dom här personerna” (partigängarna och professorerna) skulle vara “illa pålästa”? Icke så, de vet naturligtvis lika bra som du och jag vad som är sant eller falskt.

       De inser förvisso också att deras tystnad innebär ett svek mot väljarna samt, vad forskarna anbelangar, grovt tjänstefel och förlorad yrkesheder. Alla vet ju också att det i dagens sönderfallande rättsstat lönar sig illa att agera visselblåsare.

       Nej, Arnstberg var överdrivet artig när han använde termen “kunskapsresistens” för att beskriva vår djupa demokratiska kris. Men hans agerande som en varnande Kassandra är förstås föredömligt.

  • Stefan Eriksson skriver:

   Kunskapsresistens skulle jag beskriva som att vara “trög i tanken”.
   Finns det möjlighet att smörja upp tankebanan innan det “skär ihop ” fullständigt?
   Undrar jag alltså!

 2. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Nu måste folk börja förstå att stora delar av islam ligger i krig med oss i väst.
  Och vi måste börja agera därefter.
  Dessa islamister bör behandlas som fiender i ett krig.
  Vi kan inte låta dom ta sig in i Sverige för att få tid att utföra attacker här.
  Europas hopp är att alla dessa stoppas innan dom når sin terroristbas som heter Sverige.

  Och fiender i krig fixar man inte jobb, bostad, livstids semester och socialbidrag åt.

  Att svetsare Lövén blir lysisk när han talar om massinvandringens fördelar, beror på att han inte har alla hästar hemma liksom M Sahlin..
  Och är vi inte 100% på att de som försöker resa in i Sverige inte är islamister som vill attackera oss, så kan de inte släppas in i landet.

  • Åke Sundström skriver:

   Du har rätt i sak, både vad gäller islam och invandringen, men att anklaga Löfven eller Sahlin för att “inte ha alla hästar hemma” är att trivialisera makthavarnas illgärningar. Partiledare sin saknar bildning och förstånd bör – det blir den naturliga tolkningen – i kristlig anda förlåtas enär de inte förstår vad de ställer till med. Dom förstår, men agerar med öppna ögon mot bättre vetande i full insikt om sveket mot de egna väljarna och om att tunga bördor övervältras på framtida generationer. Sinnessjuka och analfabeter må vara ursäktade, men inte våra 349 riksdagsledamöter.

   Både partier och media gullar med de “svenskar” som deltar i slakten av kristna i Mellanöstern. Trosfränder ritualmördas på det mest bestialiska sätt utan minsta pip från våra frikyrkor, biskopar eller kyrkoherdar – tvärtom nås vi i stället av vädjanden från kyrkligt håll om att vända andra kinden till, att fortsätta blunda och låtsas att allt är frid och fröjd i vårt nya multikulturella folkhem. Att onskan kan dölja sig bakom en biskopskåpa har vi svårt att ta till oss, men våra ögons och örons vittnesbörd talar sitt tydliga språk.

  • Anders Rydén skriver:

   Kunskapsresistens!
   Anders Borg får tala för sig själv.
   https://youtu.be/zU0_6yPVCPQ

   “USA startar krig, vi får flyktingar, en vinn vinn situation”
   Eller kanske krigsbyten är ett mer passande ord än flykting?

 3. robert skriver:

  Varför skulle is-krigare som antagligen är uppvuxna i Europa och har europeiska pass riskera livet på medelhavet?

  • mats skriver:

   Bra fråga robert, men irrelevant. De gör det. De är villiga att riskera livet var som helst för sin ideologi. Medelhavet, sidenvägen, Fly Emirates, moped genom Turkiet, allt är bara en väg till målet.
   Risktagare finns tydligen på båda sidor. För dem är inte frågan varför, utan varför inte?

   • robert skriver:

    Gör de det? I så fall vill jag se bättre källhänvisningar än “någon har rapporterat att någon har sagt att det kan finnas…” Ska man utföra något i Europa har man tillgång till alienerade europafödda så det räcker. Folk med giltiga pass som kan resa in och ut som de vill. Helt lagligt. Det finns absolut inget behov av att infiltrera.

    Du kanske utgår ifrån att dessa människor är irrationella men det tror jag är ett misstag och en underskattning.

    • mats skriver:

     Jo, våra eu-passbestyckade IS-are reser naturligtvis ut och in som de vill. Åtminstone så länge de är från länder som inte stiftat lagar som förbjuder möjliga IS-are att resa till vissa platser i Mellanöstern. För då riskerar de fängelse när de kommer hem. Holland och Danmark har väl sådana lagar.

     De som definitivt vill resa inkognito är de “gästföreläsare” som kommer hit för att sprida ordet och värva nya IS-medlemmar.

     • robert skriver:

      Det finns inte heller någon anledning att smyga in “gästföreläsare” med ruttna fiskebåtar på Medelhavet.

      Allt sånt sker på internet nuförtiden ändå.

      Nu förstår jag att en del av dina trogna läsare ska uppfatta mig som hedersmedlem i “den hårda multikulturella kärnan” men jag tycker att ni borde vara lite mindre “kunskapsresistenta” och erkänna att det finns absolut ingen logik i allt snack om is-krigare som gömmer sig bland flyktingar på Medelhavet

      • mats skriver:

       Det är bra att du är skeptiker. Jag ska hålla utkik efter uppgifter som tyder på att du har rätt och Eurojust fel.

       Tycker du att IS förstörelse av världsarv, antika städer som Palmyra, är förenligt med tankegångar som vi normalt kallar logiska?

       • robert skriver:

        Jag är nog inte lika tvärsäker som ni andra men tycker i alla fall att logiken i min argumentation är oantastlig.

        Ang. Palmyra och alla andra brott som dessa grupper gör sig skyldiga till, ja, det finns en logik där som appellerar till de reaktionära målgrupper(i både öst och väst) som budskapet riktas till.

        Tyvärr.

        mvh från den terroristkramande hårda multikulturella kärnan

        • mats skriver:

         Du vill framhäva din egen föredömlighet genom att beskriva dig själv som missförstådd rättfärdig.

         Men jag tycker inte din jämförelse av öst och väst håller måttet, logiskt.

         • robert skriver:

          Nej, jag tar inte mig själv på så blodigt allvar:-)

          Något föredöme inbillar jag mig inte heller att jag är. Men jag försöker resonera någotsånär logiskt och gallra lite bland fakta, myter och allsköns ryktesspridning. Jag tycker att problemet är tillräckligt stort redan som det är så vi behöver knappast öka på med överdrifter eller desinformation.

Kommentarer inaktiverade.