Kulturskymning

SVT ägnar sina Kulturnyheter 6/11 åt att propagera för okritiskt flyktingmottagande. Trots att nyhetssändningen (Rapport) precis innan berättat om alla problem som varken politiker eller myndigheter kan hantera längre. Det offentliga Sverige talar nu om att stänga gränserna, införa gränskontroll och möjligen inrätta kvotsystem.

Men enligt kulturarbetarna är alla välkomna.

Kristina från Duvemåla fyller 20 år. Kulturnyheterna säger att de svenska emigranterna var i precis samma svåra situation som dagens flyktingar från Syrien. Jag har dock inte hört talas om att vi hade inbördeskrig i Sverige då. Dessutom kom svenskarna till nordamerika som rasistiska ockupanter och hjälpte till med folkmord och fördrivning av nordamerikas befintliga befolkning, indianerna. Om det nu kommer hit miljontals människor till Europa, då är vi mer att likna vid indanerna än något annat. De inkommande migranterna är mer att likna med de europeiska ockupanterna i Nordamerika. Immigration utan assimilation är invasion.

Folkmusik får inte användas för att hylla den egna kulturen. Då har den nämligen en brun ton, enligt de utövare som intervjuas i samma Kulturnyheter. Märkligt vad fördomsfull man kan vara om andra människor utan att se det fördärvliga i sina egna åsikter.

Allt detta presenterades i ett och samma program. Har kulturjournalisterna aldrig läst Bibeln? Har de aldrig tagit till sig varningen om att se grandet i sin broders öga men icke bjälken i det egna?

 

Edit 9/11:
I dagens Kulturnyheter beklagar man att det inte finns tillräckligt med svenskar som kan spela klassiska instrument på den nivå som krävs för att framföra klassisk musik tillräckligt bra. Vi tvingas importera musiker. Nu är det plötsligt inte fint med invandrare, när de tar kulturjobben!

Tydligen kan svartskallar duga som arbetare och tjänare, men som kulturmänniskor duger de inte. Kan man illustrera dubbelmoralen tydligare?

This entry was posted in Aktuella övriga ämnen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Kulturskymning

 1. Upprörd fastighetsägare med mark och skog says:

  Sveriges nation har nått vägs ände.
  Vänstertramset har fått sitt multikulturella ingenmansland.
  Med en allemansrätt som i stort utsläck allt vad äganderätt är, en allemansrätt som innebär att landets resurser fritt kan plundras av migranter och asylbaroner utan att rättsväsendet ingriper.
  Rättsväsendet står och tittar bort och gömmer sig bakom vänsteraktivisternas slagord

  Vänsterideerna om allt till alla har annamats av tjänstemänn och tjänstekvinnor, om öppna gränser och att hela jorden har rätt att leva på bidrag i Sverige och uttnytja privat mark för bosättningar.
  Nu kommer nästan 10.000 personer i veckan. Det innebär att vi i nuvarande takt har en befolkningsökning på 5% om året, och att vi måste bygga ett Göteborg om året. Det finns många ekonomiska argument varför detta är omöjligt.

  Jag konstaterar bara att priset för Sveriges idealism, och vänsterns hysteriska exceptionalism (enligt vilken Sverige ensamt skulle göra det omöjliga), har blivit så högt att till och med S har förstått att de tagit sig vatten över huvudet. Nu återstår det bara att övertyga MP, V, C och FP, och undersöka om det inte ändå skulle vara möjligt att få M att återgå till ordningen och förorda en rationell politik.

  Sannolikt är detta fortfarande omöjligt. Media står i äänu vägen, och man tvingas konstatera att svensk demokrati är satt ur spel. Tillsammans med signalpolitiken har medias roll inneburit att landet numera tvingats acceptera fri illegal invandring, och att landet både saknar förmåga och vilja att skydda sina gränser. Regeringen och Riksdagen har i praktiken kapitulerat. De har fått sitt multikulturella ingenmansland, Som innebär att medborgarnas rättigheter och resurser i den gemensamt uppbyggda välfärden nu fritt kan plundras av migranter och asylbaroner utan giltiga skäl då inga kontroller utförs.

  Och vad säger vänstern? Refugees welcome!

 2. Ulf Hellbacken says:

  Man kan med visshet säga att de svenska emigranterna i Amerika definitivt inte kom till något dukat bord. Många ögonvittnesskildringar i rapporter och brev vittnar definitivt om något helt annat. De som också läst Vilhelm Mobergs epos, vet att förhållandena ofta var väldigt svåra och att inga sociala inrättningar fanns att på något sätt hjälpa emigranterna, som istället var helt utlämnade till sig själva.

  Personer som uttalar sig som det du beskriver har antingen aldrig öppnat en historiebok, ej heller tagit del av den myckna litteratur som finns i ämnet, inte bara svensk sådan. Hela Europas fattiga människor deltog i denna omfattande exodus, så materialet om strapatserna för emigranterna är enormt.

  Tyvärr lever vi i en tid dikterad av historielösa kulturjournalister och annat löst folk, som inte har någon som helst insikt i annat än att försvara ett system som leder till nationens totala sönderfall.

  • mats says:

   Nej, dukat bord var det inte. Men just vid den tiden när den svenska emigrantströmmen tog fart, efter 1850, växte också konflikterna med indianerna raskt. I Minnesota, dit många svenskar kom, krävde nybyggarna av guvernören att alla indianer skulle fördrivas. Trots ett giltigt federalt avtal om att indianerna för alltid skulle få behålla alla mark väster om jag tror det var 75:e longituden, som går nord-syd rakt igenom västra Minnesota. Nybyggarna fick igenom sin vilja och sedan förföljdes, “omplacerades” och mördades indianerna mer eller mindre systematiskt från inbördeskrigets slut 1865 till 1890. Det kunde ske bland annat för att militären blivit socialt och moraliskt avtrubbad av det hänsynslösa “brödrakriget”.

   Trots USAs fina konstitution betraktades indianer av rättsväsendet inte som människor ens efter det inbördeskrig som befriade de svarta slavarna och gav dem mänskliga rättigheter. Mycket av den rasism och eugenik som utvecklades med falskt stöd i Darwin kom att utvecklas i USA under 1800-talet och pågick till efter andra världskriget.
   Tro inte att våra utvandrade släktingar inte deltagit i detta.

   De som kommer hit på grund av dispyter om vad som är den enda sanna och rätta religionen, kommer att de upphöra med den dispyten för att de kommit hit, eller kommer de att försöka implementera sin syn även här, även gällande oss?

   • Ulf Hellbacken says:

    Jag är helt enig med dig vad gäller fördrivandet av Indianerna från deras eget land, vari även svenska nybyggare deltog i denna process. Amerikanska myndigheter hade gott stöd för denna politik från immigranterna, som gång på gång svek de löften de givit urbefolkningen, många gånger med spekulativa affärsintressen i en dold agenda som grund.

    Men vad jag vill peka på är istället den groteska jämförelse som kulturjournalister gör vid att likna de svenska emigranternas situation i USA med de ankommande s k flyktingars “svåra” situation i Sverige där ett stort antal av dem är ekonomiska flyktingar utan något som helst annat mål än att profitera på den svenska välfärden.

    Att sedan detta enorma invandringstryck mycket väl kan resultera i att den svenska kulturen utplånas kan kanske liknas vid vad som skedde i USA med den indianska kulturen under 1800- och 1900-talen.

 3. Per says:

  Svenska kulturarbetare, och allt från vänsterfolk till medelsvenssons kommer inte förstå vad som sker förrän deras teater eller idrottshall läggs ned och omvandlas till ett asylboende samtidigt som de står inför fullbordat faktum att de trots alla löften om pensionsräddare nu måste både jobba längre och försörja än fler gamla, sjuka och oanställningsbara som strömmar in okontrollerat i landet i tusental varje vecka, genom högre skatter och lägre bidrag och samhällsservice.

  Och få är det som egentligen kan klaga när så väl sker då det är just denna framtid Sverige så länge och ihärdigt jobbat för att nå. Nu när drömmen slagit in är det rätt märkligt att se samma personer som igår pekade finger åt den som vågade säga att kejsaren är naken idag be dem om hjälp.

  Och när kulturarbetare, vänsterfolk och medelsvenssons väl insett vad som skett kommer nästa chock då det som Mats skriver ovan blir tydligt, nämligen att den kultur vi så länge och hårt kämpat för att få hit är mycket mer än Pizza och Falafel utan också kränkningar, våld och död i en oerhört annorlunda guds och kvinnosyn än den svenska.

  • Självklart är feminismen och HBQT – modellen (eller vad det heter) redan ett passerat stadium…
   För den som ser litet längre än näsan räcker.
   Det gäller att förklara för sina döttrar att det gäller att klä sig rätt…
   Att inte vara på fel ställe vid fel tidpunkt..
   Mycket är redan förändrat.
   Men alla inser inte det….

  • mats says:

   Nicklas Strömstedt har tydligen också ansträngt sig för att vara PK-anti-SD och får kulturkred för det.
   Nu tänker tydligen andra artister också uttrycka sig mer vänsterpolitiskt. Som om de någonsin avstått från det!

Comments are closed.