Etablissemangets skräck

Skräckpropagandan britterna nu utsätts för visar tydligt hur rädda etablissemanget är för att folket ska bestämma något på egen hand. Olika utredningar påstår att ett fristående England skulle det få det allt svårare med allt. Allt skulle bli dyrare, pundet rasa i värde, flygsäkerheten minska, terrorismen öka, arbetslösheten öka, matbristen öka, som exempel.

Vi har ofta här på Frihetsportalen talat om den svenska korporativismen, men det finns naturligtvis liknande monopolkapitalistiska-socialistiska inslag i det engelska samhället. De är jätterädda för att inte få fortsätta styra utvecklingen ostört. Det är ju nämligen det EU framför allt tillhandahåller, en kuliss bakom vilken man kan företa sig de mest hårresande övergreppen på nationen och dess medborgare, utan insyn.

Som medlem i EU kan man alltid, när medborgarna blir missnöjda eller upptäcker felaktigheter och dumheter skylla på EU. Trots att det är den styrande eliten själv som via EU skapat dumheterna, så lyckas de ofta framställa sig själva som offer för EUs klåfingrighet. Demokrati är inte detsamma som frihet.

Tvärtom har demokrati kommit att bli de oförståendes diktatur över dem som faktiskt begriper bättre. Över dem som skulle styra både sig själva och samhället bättre om de lämnades ifred. Demokratins kärna har blivit korrupt, något som Mark Twain upptäckte och beskrev för mer än hundra år sedan.
If voting made any difference they wouldn’t let us do it.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Etablissemangets skräck

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  http://anthropocene.live
  Högklassig analys av Lars Bern.

  • mats skriver:

   Mer beskrivning än analys, men inte mindre viktig som upplysning för dem som inte insett sammanhangen!

 2. Göran skriver:

  Mats! Här kan du läsa en bra bok om kritik mot demokrati av Frank Karsten och Karel Beckman: “Demokratins baksida”.

  http://www.mises.se/?authors=frank-karsten

  På sidan dit länken leder är boken uppdelad i flera artiklar. Spana in vilket datum de är publicerade så läser du boken i rätt ordning. Klickar du på första bilen på boken så kommer du till en sidan där det även finns en ljudbok och en innehållsförteckning över boken.

  Vad man kan tänka på när man talar om demokrati är att det faktiskt bara är ett sätt att genomföra en röstning. De finns inga demokratiska värden som många talar om. Politiker säger ofta de svenska demokratiska värdena. En floskel. Jag skulle vilja hör någon definiera det.

  En del säger att yttrandefrihet är ett demokratiskt värde. Yttrandefrihet står över styrelseskick. De facto är faktiskt våra grundlagar om yttrandefrihet en begränsning av yttrandefriheten.

  Demokrati kan uttryckas som: 1) Pöbelvälde, 2) Majoritetens förtyck av minoriteten, eller 3) kommunism i lättformat.

  Demokrati är faktiskt en totalitär ideologi och för eller senare leder den alltid till total socialism och planekonomi.

  • mats skriver:

   Jag ska kika på det. tyvärr har jag fått mer att göra, så jag hinner studera så mycket som jag önskar. För vänstern är demokrati en tulipanaros, ett “Sesam, öppna dig” en hypnotisk formel med vilken kan domptera folket. För vänstern betyder det bara vad vänstern vill att det ska betyda.
   Här är ett citat av Helena Rivière, fd? moderat riksdagsledamot.
   Varje gång vänstern åkallar ”demokratin” bör den avkrävas en förklaring. Och eftersom vänstern inte öppnar munnen utan att säga ”demokrati” så artar det sig till en gigantisk folkupplysning i statskunskap.

  • mats skriver:

   Nu ser jag att den har jag redan läst, på engelska och recenserat med början här.
   https://www.frihetsportalen.se/2014/09/bortom-demokratin-1/

   • Göran skriver:

    Kul att du har läste den! Tack för länken till din recension. Den var intressant att läsa och gav mig några nyttiga argument och infallsvinklar.

 3. pelle 3 skriver:

  Tänk om man kunde få folk att förstå sambanden,,,men då måste dom fördjupa sej i saker o ting,,,o det orkar inte vanliga medborgare med,,,,,det räcker att se läsa aftonbladet för dom,,,jag tror inte folk vill ha reda på sanningen,,då blir det jobbigt,,,då förväntas dom ta ställning,,,o det är riktigt jobbigt,,,,,då är det lättare att skylla allt på puttin o ryssland,,,,,för det säger dom på aktuellt
  Vi har fått dom politiker vi förtjänar

  Pelle i motala

  • Stefan Eriksson skriver:

   Det du beskriver Pelle är den mest utbredda livsfilosofin alla kategorier;
   “nånannanismen”.
   Jag tycker din analys är helt korrekt.

Kommentarer är stängda.