Det är inte dom, det är vi!

Ni har säkert någon gång fått höra eller sagt det själva, när ett förhållande tagit slut. “Det är inte du, det är jag.” Undersförstått att den som gör slut tar på sig skulden för att förhållandet tar slut. Det är naturligtvis också underförstått att det är fel på den som gör slut, eller åtminstone den personens fel.

Det är självklart en lögn av den som gör slut. Men denne försöker fåfängt mildra domen och inte göra motparten upprörd.

Nu har England slagit upp förhållandet med EU med det klara och raka beskedet att det är inte vi (England), det är ni (EU) det är fel på och de lägger till, men vi kan väl vara vänner ändå?

Folket i Bryssel och många nationella politiker i Europa inser inte att britterna endast uttalar den sanning som alla redan insett. Det är fel på EU och det är fel av alla våra nationella politiker att inte inse och fel att inte kräva nödvändiga förändringar. Varbölden måste öppnas ännu mer innan smittan kan läka ut.

De första dagarna efter folkomröstningen fanns det politiker i både Bryssel och medlemsländerna, som menade att britterna valt fel, skadar sig sälva, med mera. Men redan på måndagen började kritiska röster i Bryssel säga att det är Junckers fel. Allt fler vaknar upp till insikten att inte bara britterna utan även folken i de andra medlemsländerna är missnöjda med vad EU åstadkommer. Här är en sådan, och där finns länkar till flera andra.

Det är en typisk socialistisk sjuka att påstå att om man står utanför ett kollektiv, så får man inte kritisera det. Just för att man står utanför. Men när man är med i ett kollektiv får man inte heller kritisera det. För då måste man hålla sams internt. Toppstyrning och maktspråk är vad det handlar m.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Det är inte dom, det är vi!

  1. Tyrone Waerner skriver:

    Har EU gjort något som är bra? Ekonomin i Europa är katastrof.Arbetslösheten likaså. brottslighet,terrorism ökar lavinartat.prispressen på löner ökar helt otroligt.Ekonomin i många,ja alltför många EU-länder uselt skött.Till sist flyktingfrågan som är en riktig flopp.Man överlåter ansvaret på Erdogan,en krigsherre som just nu har näst intill inbördeskrig i sitt eget land.flyktingbarnen i Grekland är inlåsta som i ett fängelse,sjukt styrt av våra EU-politiker.Nej,det är nog så att våra EU-politiker inte är mogna att sköta sitt uppdrag.De har inga visioner,De är som socialarbetare som pytsar ut pengar till de som har det sämst eller vad de har.dessa länder utnyttjar EU på bekostnad av bland andra Sverige och GB. GB insåg detta och drog sig ur. Strongt gjort..

  2. Göran skriver:

    Storbritannien har fått sin kreditvärdering sänkt från AAA till AA. Hämnden pågår på alla håll. Jag ser det som ett betyg till politikerna. Storbritannien har möjlighet att sätta fart på sin ekonomi. Allt beror på hur politikerna handlar. EU är ett stort socialistiskt projekt, älskat av liberaler, vars ekonomi är dömt att misslyckas. Centralplanering är dömt att misslyckas. All historisk fakta visar det. Jag tror det var Nigel Farage som sade att EU är Titanic efter att de kört på isberget. Storbritannien har nu förmånen att stå utanför den djupa ekonomiska kris som EU kommer att hamna i.

    EU:s centralbank har i två års tid haft som mål att öka inflationen i tron att konsumtion ska leda EU ut lågkonjunkturen. Medlet för det har varit att försämra euron mot dollarn till vilket pris som helst. Har de lyckats bättra på EU:s ekonomi? Nej, de har gjort den än sämre.

    Lågkonjunkturer skapas av politiker och riksbanker genom bl.a. räntesänkningar och regleringar. De gör precis tvärtemot vad som behöver göras. Är det en strategi som de kommer att ändra på? Knappast. De räddar Titanic tillfälligt med att lappa hålet med nytryckta pengar i ställe för med något som vattnet inte löser upp.

Kommentarer är stängda.