Nykolonialism

Sedan 2013 jobbar EU på att inkorporera Stillahavsstaterna och Nya Zeeland under sitt inflytande. Denna gång gör man det via klimathotet och pengar till förnybar energi som ska rädda denna del av världen undan stigande havsnivåer. Nyligen nådde man summan 1 miljard NZ dollar i utlovat stöd, cirka 6 miljarder kronor.

Inte ens om samtliga invånare i dessa söderhavsstater brände olja hela dagarna skulle de kunna påverka det globala klimatet. Men våra duktiga europeiska politiker måste naturligtvis åka på “tjänsteresa” lite då och då under vårt vinterhalvår för att kontrollera att de från europeiska skattebetalare stulna pengarna gör den “nytta” de ska i Söderhavet.

Hur journalister och fotfolk i de olika partierna kan svälja dessa lögner och dumheter är en gåta.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Nykolonialism

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Förmodligen är det mer fråga om understöd till den industri som bygger solpaneler.
  Branschen är helt avhängit subventioner i endera formen, så vad klimatförändringar anbelangar “intet nytt under solen”.

  • mats skriver:

   Du menar att man subventionerar europeiska marknadsandelar i konkurrens med kinesiska solpaneler. Funkar säkert bra. 😉
   För övrigt har jag druckit lokalt tillverkad Pripps Blå, komplett med svensk etikett, på Tonga redan 1989. Tror det kallades bistånd.

 2. Göran skriver:

  Sveriges regering uppmanar folk i Sverige att installera solcellspaneler. Svenska företag köper in solcellspaneler från Kina. De är billiga och kinesiska staten subventionerar dem. Detta gillar inte EU som då höjer skatten på solcellspaneler från Kina. Marknaden för solcellspaneler mer eller mindre dör i Sverige. De blev för dyra att köpa från andra ställen. Nu är det ändrat då subventioner till andra solcellspaneler än från Kina har ordnats.

  Detta visar väldigt tydligt hur staten och dess byråkrater placerar pengar på fel ställen. Och sedan tror de korkade djävlarna att arbetslösheten ska minska. Ja, faktiskt så tror en stor del av befolkningen i ett land att statliga pengar gör nytta. Hur lär man dem att det är precis tvärtom?

  • Stefan Eriksson skriver:

   Japp!
   “Tjuv och rackarspel” är det!
   Tyskarna jag träffat de senaste veckorna är heligt förbannade på vad allt vad “energiwende” för med sig.
   Ex:
   Offshorevindpark vid Helgoland i Nordsjön dit det inte finns kabel som räcker (om det blåser alltså).
   Saltvattenmiljön är så aggressiv att de får köra fågelkvarnen på diesel då det är vidstilla.
   Annars “bekar” skiten ihop.
   Tala om att slänga pengarna i sjön!

  • Åke Sundström skriver:

   Låt vara att en stor del av befolkningen tror på politikernas förespeglingar (amsagor), betydligt mer förskräckande är att t o m våra ekonomiprofessorer bidrar till att cementera en rad elementära missförstånd. Iibland genom att tala mot bättre vetande (bryta mot forskaretiken eller begå tjänstefel) men oftast genom att tiga, den vanligaste metoden i lögnens tjänst.

 3. Ulf Hellbacken skriver:

  Ja, det är märkligt hur våra skatter förvaltas, förlåt används till.

Kommentarer är stängda.