Varningarna duggar tätt

Rickard Axdorff har en mycket bra och välbefogad ledare i senaste numret av Skogsaktuellt. Han varnar för att skogsägarnas rätt att själva välja skogsbruksmetod och nyttja sin rättigheter inskränks. I det här fallet kalhyggesskogsbruket. Inte genom att förbjuda det direkt, utan genom att steg för steg göra det anmälningspliktigt, tillståndspliktigt, därefter ge icke sakägare rätt att tvinga myndigheterna att ompröva sitt beslut och slutligen lägga ut avverkningsanmälan på nätet så att alla skogsbruksobstruerande aktivister kan se det och hitta på klagomål.

Jag har tidigare kallat denna metod för inskränkning av frihet för strypormsmetoden. Det är en beskrivning jag fortfarande står för. Nyligen skrev jag i en ledare för Fibersamverkan.se betitlad ”Hälsan tiger inte still”, bland annat följande: Totalt sett så fungerar det faktiskt så att man ständigt måste försvara det man har. Gör man inte det är det som om man inte fanns. Det vill säga att man lämnar ett tomrum som ofelbart kommer att invaderas av andra. Hälsan tiger med andra ord inte still.

Det är lömskt och det har brukats länge och beskrivits i varnande ordalag av många filosofer. Ändå fungerar det för förtryckarna om och om igen. De försvarar det i namn av demokrati, men det borde rätteligen kallas kleptokrati.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Varningarna duggar tätt

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Vad gör lantbruks och skogsägarnas ORGANISATIONER för att stoppa detta vanvett?
  I dag finns en recension av PO Tidholms kringflackande i Norrland för att dokumentera avfolkningen och den socialistiska ödeläggelsen av vår landsbygd. Det skall bli film i SVT.
  Ytterst få kommer att förstå förmedlingen av intrycken. Det finns fortfarande för mycket mat på hyllorna i mattemplen.
  Jag tänker inte se den, det behövs inte. Vi har förfallet in på knutarna även i ett typisk jordbruksområdet i Skåne.

  https://www.hd.se/2016-09-30/trist-men-det-tar-sig

  • Göran skriver:

   Det kan inte vara lätt att i ett vänstermedia förklara en avfolkning som till stor delar orsakas av vänsterpolitik i en byggd där invånarna får vänstersympatierna via modersmjölken.

 2. Göran skriver:

  Kleptokrati var ett bra ord. Det ska jag lägga på minnet.

  I förra veckan talade jag med en markägare som gallrade en av sina mindre marker. Det gick back 1.500 kr. Det kan inte vara roligt att ha mark som inte på något sätt ger någon avkastning samtidigt som man får betala för att äga den. Samma markägare vill bygga 30 villor på sina olönsamma markplättar. Kommunen säger nej. Han vill till och med bygga ett reningsverk som förutom att hans 30 villor ansluts till även resterande villor i området som i dagsläget har enskilt avlopp. Kommunen säger nej.

  Ordet ”dem…” i demokrati måste syfta på demontering.

  • Stefan Eriksson skriver:

   Göran.
   HAX har idag en del förklaringar till demokratins vara eller icke vara;
   http://martenssonsmeningar.se/2016/09/infantiliseringen-av-det-offentliga-samtalet/
   Med vänlig hälsning
   Stefan.

   • mats skriver:

    Det är liknande slutsatser som Alex Epstein redovisade i ett tal om olja och klimat nyligen. Där han konstaterade att klimathotarna och oljeskrämmarna inte håller sig till fakta, utan appellerar till känslor när de påstår att användning av olja kan förstöra hela planeten på mindre än hundra år från nu.
    När sanningen är att oljan inte hotar klimatet och att den frälst mänskligheten från hårt slit och sjukdomar, omständigheter som var för sig men i synnerhet i kombination lett till en för tidig död genom mänsklighetens historia.
    Epstein menade att det narrativ vi måste föra fram för vinna debatten är den att olja är frälsningen och de som vill ta den ifrån oss är omoraliska! Fakta kan vi ha i bakfickan och dra fram när folk börjat lyssna. Men för att få dem att lyssna kan vi inte komma med fakta. För att få dem lyssna måste vi komma med en berättelse och ett löfte om en bättre värld och visa på vilka som står i vägen för den utvecklingen.

    Vi måste med ord och handlingar ockupera det utrymme, både fysiskt och psykologiskt, som försvarar våra idéer och våra rättigheter. Vi kan inte säga vår mening en gång för alla och sedan med orden Ugh! Jag har talat! Sätta oss ned i tyst övertygelse om att världen kommer att rätta sig därefter.

    • Göran skriver:

     Det lustiga är att känslomänniskorna kräver att något som motsäger deras känslor måste bevisas med fakta, källhänvisningar och någon slags seriöshetsstämpel.

     Sedan lyssnar de ändå inte.

     • Stefan Eriksson skriver:

      Känslor, verkliga eller inte, när de tar över i frågan om offentlig förvaltning, är vi på ett sluttande plan.
      Handläggare i offentlig tjänst har i brist på stöd i lag att göra sin egen ”bedömning”.
      Bedömningen bygger på känslor hos den enskilde.
      Inte helt lätt att bemöta.

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Man kan intet annat tycka än att våra företrädare i maktens korridorer är konsekventa i sin utövning.
  Vägslitageavgifter eller vitryggig hackspett spelar mindre roll, den miljö vi känner kommer att förödas i vilket fall. I vilket fall i de områden som haft kulturell inverkan.

  Tanken är väl att alla ska bo ovanpå varandra, lättare att hålla koll på valboskapen då!

 4. Thomas skriver:

  Demokrati och frihet måste man kämpa för alltid. Det är inget som är givet i någon högtidlig skrift eller så…

 5. Niklas skriver:

  Fast man kan ju alltid glädja sig åt något http://www.dt.se/dalarna/lansstyrelsen-dalarna-jo-anmals

  Det gäller alltså mästertjuven Sebastian Kirppu

  • Stefan Eriksson skriver:

   Med en författning värd namnet skulle vi kunna glädjas över att JO-anmälningarna är ett historiskt fenomen förpassat till det ”runda arkivet”.
   Men, ändå något, som du skriver Niklas.

Kommentarer är stängda.