Klimatkonferens Högberga 6

Anders Lindroth från Lunds universitet och projekt ICOS (Integrated Carbon Observation System), mäter CO2 och CH4. Lindroth visade en ambitiöst upplagd mätning av det biogeokemiska utbytet av CO2 och CH4 mellan växter och atmosfär. Han tror att CO2 är en klimatgas som orsakar uppvärmning, men kan inte säga vad hans mätserie visar för klimatkonsekvens.

ICOS mål
ICOS objectives
Klicka för förstoring.

ICOS mätplatser
ICOS stationer
Klicka för förstoring.

Tanken bakom ICOS är att man via induktion ska ska kunna dra slutsatser om klimatförändrigarna och finna ett system som tidigt varnar för förändringar. Men induktion är inte ett vetenskapsfilosofiskt legitimerat förhållningssätt. För att det ska vara vetenskap måste det vara deduktivt och kunna falsifieras.

 

Thorstein Seim redovisade sina experiment med belysta behållare. På internet förekommer en mängd hänvisningar till belysning med solljus eller artificiellt ljus på behållare med genomsnittlig atmosfärsblandning av gaser och behållare med förhöjd eller ren koldioxid. Dessa ”experiment” brukar alla mynna ut i att koldioxid är en farlig växthusgas som höjer Jordens medeltemperatur till farliga nivåer.

Enkel modell av Jordens strålningsbalans
Solinstrålning
Klicka för större bild.

Seim har utfört flera av dessa experiment enligt anvisningarna, men har inte lyckats erhålla samma resultat som redovisas av andra. Han började därför designa egna experiment i olika variationer. Experiment och resultat som han redogjorde för på konferensen.

Seims slutsats blev att de andra experimenten alla varit behäftade med metodfel. Han var öppen för att även hans experiment kan vara behäftade med metodfel, men han har inte själv i så fall kunnat lista ut vad. Det viktigaste resultatet Seim fann var att kurvorna för temperaturstegring i behållarna är lika för både koldioxid och luft, oavsett vilken metod han använde. Det enda experiment som gav skillnad i temperaturkurvorna var när det var högre tryck i koldioxidbehållaren än i luftbehållaren. Då steg temperaturen i behållaren med CO2. Det var alltså trycket som gjorde skillnaden, inte skillnaden i gasblandning. Vilket stämmer väl med den allmänna gaslagen.

Detta är indikation nummer 5 på att mänskliga utsläpp av koldioxid inte är orsak till och inte kan vara förklaringen till variationer i klimat och globala temperaturer.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Klimatkonferens Högberga 6

 1. Silver Bullet skriver:

  OT: Mats har du sett dem här?

  Rigging the Election – Video I: Clinton Campaign and DNC Incite Violence at Trump Rallies
  https://www.youtube.com/watch?v=5IuJGHuIkzY

  Rigging the Election – Video II: Mass Voter Fraud
  https://www.youtube.com/watch?v=hDc8PVCvfKs

 2. mats skriver:

  Nej, de hade jag inte sett. Lite OT till denna artikel, men inget förvånar längre om hur makt erhålls och försvaras.
  Beklagar att jag inte kollat skräpmailen tidigare, där ditt inlägg oriktigt hamnat.

Kommentarer är stängda.