Självgodhet inget svar

Detta är en orelaterad fortsättning på gårdagens granskning av Westanders vänsterpropaganda. Den 13 november 2016 hade Kristoffer Housset (tidigare Lars Ohlys pressekreterare), pr-konsult på Westander Politik och Opinion en debattartikel i Aftonbladet, under rubriken, Därför lyckas främlingsfientliga kampanjer. Jag saxar lite och kommenterar.

Donald Trumps valseger i USA, Brexit och Sverigedemokraternas framgångar under senare år har förvånat många. … En förklaring är att kommunikation som fokuserar på risker är starkt beteendepåverkande. Det kan motståndarna lära sig något av.

Tänk om vänstern kunde förstå att deras resonemang och argument sprider skräck hos medborgarna. Låt oss för allt i världen slippa vänsterns samhällsraserande politik, tycks väljarna vilja säga.

Kommunikation som bygger på beteendevetenskapliga metoder syftar till att påverka omedvetna beslut. Det ger större möjligheter att förändra människors beteenden än om du enbart kommer med rationella argument.

Jo, vi vet. Vänstern vill ljuga sig till framgång. Det är deras enda möjlighet, eftersom sanningen om vänsterns politik är allt för hemsk.

Ett välkänt faktum inom beteendevetenskapen är att vi människor är mer angelägna om att undvika risker än att vinna fördelar. Det kallas för förlustaversion eller riskaversion.

Så beteendevetenskapen är ett faktum nu? Det som knappast ens är vetenskap, utan snarare ett antal divergerande riktningar av tro, hopp och hokuspokus. Framgångsrika människor vet dessutom av erfarenhet att utan risk har man ingen chans.

Slutsatsen är att även försvarare av alla människors lika värde har mycket att vinna på att ha med ett beteendevetenskapligt perspektiv i sin kommunikation. Det kan exempelvis innebära att tydligare lyfta fram de betydande riskerna för det svenska samhället med en främlingsfientlig politik.

Notera att det här gäller det socialistiska lika värde i politiskt/ekonomiskt utfall, inte om FN-deklarationens lika värdighet och möjlighet. Det Housset kallar främlingsfientlighet är egentligen bara rimlig försiktighet. Exempelvis har ett land som Nya Zeeland i decennier hållit en strikt invandringspolitik. Man måste visa att man är lönsam för Nya Zeeland för att få uppehållstillstånd. Alla turister måste ansöka om visum och visa upp det innan man kliver på ett plan till NZ. Så kan de hålla sig med enkla konkurrenslagar och producera till världsmarknadspriser.

Ett par möjliga argument som skulle kunna lyftas fram är att vi står inför en välfärdskollaps om vi stoppar invandringen eftersom vi blir allt färre som ska försörja en allt äldre befolkning. Ett annat är att främlingsfientligheten hotar den mellanmänskliga tilliten vilket riskerar att allvarligt skada den svenska ekonomin.

Housset nämner inget om vilka som ska försörja de nyanlända eller varför alla prognoser pekar på lägre pensioner och välfärdstjänster för de svenskar som betalat för dem. Här ligger en gravad hund, som en tidigare invandrare uttryckte saken.

Andra EU-länder börjar kräva ny striktare invandringspolitik. Den nuvarande svängdörrspolitiken med öppen marknad för terrorism, mord, våldtäkt och bränder håller inte längre.

 

 

 

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 svar på Självgodhet inget svar

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Svårt att bedöma, är läsare av Frihetsportalen livrädda för att kommentera dina analyser, är dom nöjda med dina analyser och anser sig inte behöva ge något stöd eller är folk i allmänhet och även läsarna nöjda med tillståndet i landet och tycker sådana som BATRA och Reinfeldt är värdiga representanter för det svenska samhället och låter samhällsomstörtande socialister härja fritt med sin löjliga och skattefinansierade propaganda? Hur skall vi ha det?

  • Sten-Arne Persson skriver:

   För egen del uppskattar jag Mats analyserande inlägg då de oftast synliggör viktiga sammanhang inte minst detta senaste inlägg. Ett tidigare inlägg där Mats liksom jag uppfattat en viss plötsligt påkommen försiktighet hos våra TV-journalister när det gällde saker som de tidigare med tydlig arrogans avfärdat men helt plötsligt tillåtit sig att inte helt avfärda. Mats reflektion var ett citat mitt i prick: ” Man bör inte vänta till dess frihetskampen blir kallad landsförräderi. Erich Kästner”

   En mycket god och träffsäker analys som vanligt och tyder på att våra makthavare känner sig ha gått lite väl långt ut på den illa underhållna och genomruttna plattformen som de byggt sitt liv på.

   Under lång tid har man öppet ringaktat det svenska folket och i synnerhet landsbygdsbefolkningen. Maktens nedrustning av vårt svenska försvar och värst av allt utarmningen av den svenska matförsörjningen. Utan inhemsk matförsörjning behöver vi inget försvar. Maten kan vara slut efter en vecka. Vår egen matproduktion räcker i fredstid till hälften av vår befolkning. De beredskapslager vi hade när jag gjorde min militärtjänst på 60-talet är idag ett minne blott. Det fanns matkonserver som blev 5-6 år gamla innan de serverades till det årets inkallade militärpersonal om jag inte minns fel. På så sätt förnyade man lagret vart femte till sjätte år. Vi hade stora lager av gödselmedel och inte minst importerat kraftfoder till våra husdjur samt stora drivmedelslager för militärens och jordbrukets behov m.m.

   Idag är dessa lager tömda och precis som de flesta av lantbrukarnas bränsletankar. Då polisen numera bara dyker upp på landsbygden i samband med länsstyrelsens djurskyddsterror, då det helt plötsligt kan komma både två och tre polispiketer för att skydda djurskyddshandläggarna när de dyker upp på oanmälda kontroller, oftast efter anonyma anmälningar och utan egentlig orsak att komma oanmälda. Bränslestölderna har ökat på landsbygden så att de bönder som inte har alltför långt till en mack skaffar sig en mindre tank på fyra hundra liter som de fyller på macken. De stora tankarna som fanns efter andra världskriget som på den tiden kunde räcka till 3 till 5 årsförbrukningar är snart borta helt och därmed vår försvarsförmåga. Till saken hör att jag aldrig hört att en djurskyddshandläggare har blivit misshandlad av någon djurägare. Däremot har jag hört flera exempel på poliser som misshandlat djurägare helt utan orsak. När man utrotat alla bönder och fisande kor, vem ska man då skylla allt elände på?

   Våra “jämställda” makthavare från vänster till höger har med sin gemensamma socialistiska familjepolitik och sina fanatiska genuscoacher på universiteten lyckats kollra bort svenska folket så till den milda grad att stora delar av Sveriges barn och ungdom lever i splittrade familjer med en skola som ställer könen mot varandra och som försöker inbilla dem att män och kvinnor mår bäst om de byter yrke med varandra. Undra på att identitetskrisen och otryggheten påverkar skolresultaten och hela livet i förlängningen. Vilket ytterligare förstärks av en framprovocerad invandring under lång tid, som till stora delar inte är flyktingar. Denna mängd av främmande kulturer som skolan och vårt samhälle ska ta hand om är ett politiskt och ekonomiskt attentat mot vår kultur som vi förnekats ta ställning till i folkomröstning. Hur många språk, kulturer och religioner ska vi förhålla oss till?
   Vad ska vi kalla dem som, över huvudet på vårt folk, iscensatt detta kaos. Splittra och härska är svensk familjepolitiks mål och är en skymf mot föräldrar och barn som vi aldrig fått folkomrösta om. Det finns inte en enda kommunal folkomröstning eller opinionsundersökning som visar på majoritet för ekonomiskt subventionerade dagistvånget. Ge alla föräldrar samma stöd per barn oavsett om barnen uppfostras i hemmet eller tas omhand av samhället. Ekonomiskt dagistvång är orättvist och inte förenligt med barnkonventionen. Det är socialpolitiken och den obefintliga lönsamheten i svenskt jordbruk som driver in landsbygdens folk till grottekvarnarna i våra storstäder. Massmedia och våra folkvalda de senaste 50 åren bär ett stort ansvar för vårt lands allvarliga tillstånd.
   Tystnaden från de förtryckta svenska tig(r)arna ekar ut i vinternatten utom på Frihetsportalen.

   • Göran skriver:

    Ja, vad ska vi med ett försvar till när vi inte har något att äta?

    Och om en boden vill ha en dieseltank på några tusen lite för att driva ett reservelverk, hur tänker sig då de där djurskyddsmänniskorna att kossorna ska bli mjölkade när elen går?

    • Sten-Arne Persson skriver:

     Vad händer om landets elverk slås ut i en vecka när det är 20 – 30 grader kallt och kolsvart ute? Hur många reservelverk finns det och finns det sådana på dieselmacken så att du kan köpa diesel? Ja vad händer mer? Får du ut bilen ur garaget? Fryser ditt värmesystem sönder? Får du upp vatten ur brunnen?

     Vad händer om samma sak händer på sommaren när det är 30 grader varmt? Hur går det med innehållet i frysboxarna? Fungerar ventilationen i bostäder och djurstallar? Det är mycket som inte fungerar om elen strejkar. Tänk efter före! Vid närmare eftertanke är det inte mycket som fungerar i synnerhet om man inte har reservelverk och gott om diesel. Vilken beredskap finns det från samhället sida?

     • Stefan Eriksson skriver:

      När någon “talesperson” för “samhället”, dristar sig att säga: “vi sitter i samma båt” eller “alla ska med”, är jag fullt övertygad om att denne menar att jag skall ro båten. Vi får se hur många roddare som får plats för alla “styrmän”.
      Utan roddare inget behov av styrmän heller för den delen.
      Så ser väl beredskapen ut i många stycken !

   • Stefan Eriksson skriver:

    Tack Sten-Arne för din beskrivning av “förfallet”. Vad kan konkret göras?
    Inget enkelt svar, men en bit på vägen vore om:
    “Swexit” nu.
    Återinfört tjänstemannaansvar
    Återinförd äganderätt

    Halva ytan av Sveriges land betecknas idag som en företeelse av “riksintresse”, med restriktioner därav.
    Denna avveckling måste brytas, om vi vill kunna försörja oss och de nära och kära.
    Alternativet blir att flytta till ett mer fritt samhälle.

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Vidhåller bestämt att sista stycket i RF Kap. 2 par. 15 är den största olyckan som drabbat Sverige näst invasionen av främlingar. Snacka om orsak och verkan.
    Så länge medborgarna inte tvingas att fundera över varifrån och hur maten kommer på bordet lär det inte ske några förändringar i riket.
    Kristallklar redogörelse Sten-Arne, hela svenska folket bör skänka dig en tacksamhetens tanke.
    Hjälp Mats att vårda FRIHETEN och den fina “Frihetsportalen”.

  • Kgb35 skriver:

   Själv tycker jag oftast det är så mycket bra skrivet att jag inte behöver säga något. Till skillnad från en politiker som för statistik över hur mycket ljud som kommer ur munnen.

  • mats skriver:

   Med risk för pöbel-justice, men tanken att media som beslås med falska eller vilseledande nyheter ska tvingas inleda sina nyhetssändningar eller erkänna sina brister på förstasidan, är intressant.

  • Göran skriver:

   Med kommentarsfällt får man ofta veta om en artikel är falsk eller felaktig. I tekniska skrifter innehåller ofta kommentarsfälten kunskapen som saknas i artikeln.

   När Dagens Industri tog bort kommentarsfälten slutade jag läsa tidningen. Det är frustrerade att läsa deras vänstervridna artiklar utan att någon kan vederlägga dem.

   • mats skriver:

    Ja, kommentarsfälten är avgörande. Jag läser sällan publikationer utan kommentarsmöjlighet och jag ger dem lägre trovärdighet.
    Utan kommentarsfält här på Frihetsportalen skulle jag nog själv känna mig som en bedragare.

 2. Göran skriver:

  Att vänster säger sig arbeta för folket är totalt meningslöst snack. De hyser bara ett stort förakt mot folket. Om vänstern påstår att de måste vinkla nyheter eller skrifter för att motverka högern innebär det att de samtidigt påverkar den grupp de anser sig arbeta för. Vänster vill göra alla människor korkade rent ut sagt. Solklart att de bara arbetar för en liten klick elit som ska styra över den korkade befolkningen.

  I anslutning till den tidigare artikeln före denna där fakta och åsikter tas upp där det sägas att åsikter eller känslor inte biter på högerextremister kan nämnas webbsidan Newsmill. När den lades ner hette det att orsaken var alla hatiska kommentarer.

  Det förvånade mig då det knappt existerade några sådana på Newsmill. Senare kröp det fram att nedläggningen berodde på att vänsterpropagandan inte kunde tränga igenom. De som kommenterade var för kunniga och argumenterade med fakta. Förtattare till artiklar på Newsmill gillade inte att deras artiklar slaktades av människor som var långt mycket mer kunniga i ett ämne än författarna.

  Öppnar man ögonen lite kan man ganska lätt se att vänstern inte har några ambitioner med utbildning mer än att göra folk dummare. Idag produceras i mer eller mindre varje västerländskt land en massa studenter som inte har några kunskaper som har någon funktion i arbetslivet. I USA sägs det att de inföddas grundutbildning är så dålig så de enda som besitter platser på universiteten är gäststudenter. Jag tror mer att de infödda läser helt meningslösa utbildningar medan gäststudenterna satsar på teknologiska ämnen.

  • mats skriver:

   Ja, Newsmill är saknat. Visserligen fick man skriva på ett visst sätt för att alls bli publicerad. Men sedan hjälpte kommentarerna till att lyfta fram budskapet.
   Jag kunde märka en tydlig ökning av besökare och även återkommande besökare hit till Frihetsportalen, när jag hade fått in någon bra artikel på NM.
   För att göda lite av min egen självgodhet 😉 så nådde jag mest lästa på 24 timmar en gång och några gånger hade jag artiklar som låg inom topp 100 under ett år. Som bäst på plats 80-nånting om jag minns rätt.

   Att vänstern ägnar sig åt skuggboxning är uppenbart. Det är så mycket lättare att se bra ut när motståndaren gör det man begär och man aldrig kan bli träffad av hårda smällar.

   • Göran skriver:

    Vet ej om detta stämmer rent faktamässigt. På s.k. högerextrema (lite ironi i det) bloggar får kritiska kommentarer stå kvar. Skriver jag en kommentar på en vänstervriden blogg så tas den bort. Det känns som om vänsterbloggarna inte vill att någon avvikande åsikt ska sätta ett frö i läsarna.

    Det är väl även så att det är ett krävande jobb att hålla de vänstervridna lögnerna vid liv både hos läsarna och hos skribenterna.

 3. Gunnar Strandell skriver:

  Jag fastnade för detta citat, eventuellt ryckt från sitt sammanhang:
  “..eftersom vi blir allt färre som ska försörja en allt äldre befolkning.”

  Min stilla undran är hur Kristoffer Housset klarar sig undan att bli äldre tillsamman med de nytillkomna i samma åldersgrupp och som ska dela det den tidens arbetande befolkning är beredda att avstå. Förvisso är det så att vi inte alla kan försörja oss på äldreomsorg.

  • mats skriver:

   En mycket relevant fundering! Blir det våra barnbarn som ska försörja dessa människor när de blivit gamla?

   • Gunnar Strandell skriver:

    Var inte för säker på att barnbarnen ställer upp!
    Det går också att tolka Anders Wijkman så att de menar att det bästa du kan göra för dina barn och barnbarn är att inte skaffa dem!
    Jag har svårt att förstå hur dessa människor kan vara överens, trots de stora skillnader de har i livsåskådning och värderingar.

    För mig verkar det som att de är nöjda bara de kan gå i armkrok ett tag, emot sina egna avslut, samtidigt som de inte bryr sig ett dugg om vad resten av världens befolkning anser.

  • Göran skriver:

   Man har konstruerat pensionssystem så att det är ett pyramidspel. Singapore har en inkomstskatt runt 6 %. Den räcker till sjukvård, pension och en summa som medborgaren får göra vad den vill med. Hur kan de fixa en pension på den lilla skatten? Dessutom är det så att de får ränta på den delen som får disponeras fritt. Sjukhusen i Singapore sägs vara som rena lyxhotellen; inte sunkna och skitiga som svenska sjukhus.

   Det skulle vara lätt att fixa en pensionssystem som inte bygger på att andra personer ska finansiera min pension utan jag gör det själv. Politikerna vill nog hålla oss i tvång. Det är det hela politiken bygger på. Sedan första dagen demokrati eller en senat konstruerades har det handlat om tvång

Kommentarer inaktiverade.