Ny klimatlag hot mot allt!

Det började plinga till i datorn på eftermiddagen igår. Uppmärksamma läsare (som Niklas Mörner och Stefan Eriksson, se nedan) hade noterat att regeringen, Sveriges regering, tydligen tagit sig för att föreslå en ny lag om klimatet, en klimatlag!

När man går in på regeringens hemsida möts man av ett pressmeddelande med puckovarning. Läser man sedan deras “Faktablad” blir det ännu värre! Där finns inte tillstymmelse till hänvisning till fakta om klimatet. Visst det är lite “fakta” om den föreslagna lagen, men fakta i egentlig mening är det inte alls fråga om. Avsikten tycks vara att ge denna lag status av grundlag, utan att låta pröva den på sedvanligt sätt. Rättsvidrigt, etiskt och moraliskt förkastligt. Att klimathotet vetenskapligt sett är en obevisad hypotes som saknar grund i fakta och empiri gör inte dumheten mindre.

Regeringen vill i tydligen i numera vanlig svensk ordning vara bäst i klassen. I synnerhet som man kan slå sig för bröstet och låtsas att man kompenserar för den tillnyktring Donald Trump tillför amerikansk klimatpolitik. MSM rapporterar glatt om den nya lagen. Att de värsta falska nyheterna numera produceras av regering och myndigheter verkar inte bekymra dem.

 

Kära Vänner inom Svenska CLEXIT
FÖRFÄRLIGT
ingen ting annat än förfärligt är det att höra om dagens regeringsbeslut (av 7 partier)
om ett – alla andra frågor – överlagrande klimatperspektiv i framtida beslut
Det är förfärande i simpelhet, okunskap och anti-vetenskap
Så mycket viktigare att vi alla söker bära vetenskapens och etikens baner, tycker “Niklas”

 

KLIMATLAG !!  HUR SMART ÄR DET??

Torsdagen den 2 februari presenterade vår regering ytterligare en stark aspirant till tidernas bottennapp. Med illa dold okunskap om verkligheten och dess inverkan på oss kungjorde vår regering hur framgångsrikt det kan bli när ansvarstagandet utövas unisont av riksdagens alla partier( utom SD förstås).

Om det nu är som vår statsminister påstår, ja , då är det DÖ på riktigt.

Lagen skall säkerställa att oberoende av politisk majoritet i kommande riksdagar skall denna “klimatlag” få en allt igenom hela verksamheten en typ av överordnad betydelse.
Det skall vara ett brott mot denna lag att inte prioritera hänsyn till klimatet till last för all annan verksamhet.
Det skall vara ett brott mot denna lag att inte leva upp till alarmisternas “hjärnspöken”.
Kan vi uppleva “inkvisitionen” mer tydligt än som denna lag stipulerar.

För allas vår säkerhets skull skall denna lag vara vattentät, övergripande, för all framtid allenarådande, och en LAG som minsann våra barn och barn-barn kommer att hedra vår generation för.

Det jag skriver här är bara “flum”, men jag kan inte göra något åt den saken, därför det är stort bara “flum” som serveras mig av MSM.

Vad händer då rent praktiskt?:
Det synes ingen bortre gräns för vad en sådan lagstiftning kan åstadkomma för olyckor i ett samhällsekonomiskt perspektiv. Men om vi ska börja någonstans i röran kan jag bara återge vad miljömaoisten Isabella gav vid handen på pressens frågor.

Ett axplock: kollektivtrafik, snabbjärnväg, dyrare att köra bil, elektrifiering av fordonsflottan, och noll emissioner av co2 till 2045.
Vi kommer aldrig att ärligt presenteras vilka av oss som skall betala detta skådespel som skall övertyga oss om vår egen existens och dess förgänglighet.
Så, då får vi väl utgå från att en snabbjärnväg dras fram genom landskapet helt utan beaktning av nu gällande lag om avvägning olika intressen sinsemellan.

Som tur är , är ju Sverige bara en liten “plätt” i utkanten av produktiva centra, så för den skull är väl risken att de i vår regering lyckas ställa till med en global livskris att betrakta som liten, men vi lär hamna på efterkälken, och kännas vid vårt läges konsekvenser här “hemma”.

Torsdagen den 2 februari blir otvetydigt den dagen jag bestämde mig för vilket politiskt parti som skall erhålla min röst i nästa riksdagsval. Inte för vad de har åstadkommit, eller för vad de tänker sig åstadkomma, utan för det de undvek att medverka till i det parlamentariska vansinnet.

7-klövern tänker köra ända in i väggen, ty de veta inte bättre.

Stefan Eriksson

This entry was posted in Gästlistan, Klimatbluffen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Ny klimatlag hot mot allt!

 1. Jan Suhr says:

  Politiker och media är så hjärntvättade av klimatologi att de inte behöver någon fakta. ALLA vet ju att det är så här, vetenskapen är ju enig, det är inget att snacka om. Vi måste göra något innan det är för sent.

  Det finns kulturjournalister på DN som säger att Jorden brinner och isarna smälter så säger man det av övertygelse, samma övertygelse som säger att solen går upp varje dag.

  Det enda som kan få stopp på dårarna är när det blir istid.

  • Stefan Eriksson says:

   Politiker och media är så hjärntvättade att saken framstår mer och mer tydligt som ett suicidbeteende. Gränsen för vad saklighet kan råda bot på är nog tyvärr passerad.
   Återstår: kemisk lobotomi.
   Hemskt är det.

 2. Göran says:

  Jag ska ta och läsa den där lagen. Men innan dess undrar jag hur den ska tillämpa. Om någon “byter” mot denna lag hur ska det lagföras? Hur ska domstolen bedöma om den brottsliga handlingen påverkar klimatet? Kan man ha en lag där ingen egentligen vet vad som är brottsligt?

 3. kallepelle says:

  Jadå i Sverige kan man ha vilken lag som helst om de sju partierna som äger landet är eniga om den lagen? Vad säger lagrådet? Ja de är väl också en del av konspirationen?

 4. JIMMY says:

  Detta kommer att införa som ni redan ovan skrivit att ett DÖ klimatväktareråd som i exemplet Iran införs i Sverige som sätter den normala västliga åsiktsbildande demokratin ur spel. (Demokratur)

  Och om framtida hypotetiska partiet SD får egen majoritet under två mandatperioder i följd så kan man även ändra grundlagen och att vi kan då sedemera legalt lämna EU som också är en olaglig grundlag genomförd utan en levande folklig debatt i MSM median och då även klimat DÖ taliban grundlagen som Sossarna och Alliansen och Medeltids Partiet MP vill införa 1Januar 2018 med godtyckliga Von Oben bonus malus bensin diesel fordonsskstter i varje vårbudget.

  Skrivet via mobilen ursäkta stavfelen.

  • Göran says:

   En ändring i grundlagen borde bara kunna ske via folkomröstning. I annat fall är lagen inte ens värd pappret den är skriven på.

 5. Nja, jag tror inte vi behöver oroa oss över hövan: denna lag är ren och skär symbolpolitik, utan någon som helst konkret innebörd. Enbart avsedd att blidka MP:s besvikna gräsrötter.

  Men visst borde Alliansen ändå ha förstånd att rösta nej, fast med ett superhycklande centerparti i vågmästarrollen är det nog för mycket att hoppas på. Klimatnojan ligger i dödsryckningar, då blir dess vänner förstås oroliga och tror att trollkonster kan hålla spöket vid liv. No way!

  • Göran says:

   Den blir väl förhoppningsvis som med alla kvalitetssystem hit och dit, mest bara pappersprodukter.

 6. Stefan Eriksson says:

  Jag vill tro som Ni Åke! Populismfaktor 100%. Men,,, land skall med lag byggas, och den här typen av allvarsamma utspel som att nu skall ordning och reda på klimatpolitiken hädanefter råda, degenererar hela innebörden av vad vi till mans förknippar med begreppet LAG.

  Att symbolpolitiken på detta vis integreras i svensk lagstiftning, borde vara förbjudet, men en lag som beivrar ett så gravt ansvarslöst beteende, lär säkert vänta på sig.

  Det är ju faktiskt inget brott att göra “självmål” så länge det inte drabbar någon annan, men att tvingas betala för denna skådeprocessen är bedrägeri.

  Stureplanscentern är helt klart ute och fiskar efter besvikna miljöpartister, bara ett fel, de sitter och metar vid gödselbrunnen.
  Vad de drar upp där, det skall dom bara ha, grattis säger jag.

  • Låt mig bara tillägga att de oförnuftiga miljölagar som redan stiftats, t ex idiotin om fossilfri biltrafik 2030 är allvarliga nog och bör bekämpas med all kraft. Men med Brexit, Trump, Merkel på väg ut och fattigdomsunionen (EU) i djupt sönderfall, går västvärlden in ett helt nytt skede som högst sannolikt leder till radiala brott med det förflutna. Så halva jobbet är nog redan gjort (tack alla kloka väljare i UK och USA). Senast nästa år går också Sverige mot ett uppvaknande och en normalisering, med MP utslaget och Batra avpolletterad.

   Även för en godtrogen och djupt vänsterindoktrinerad väljarkår som vår finns det gränser och när insikten börjar fästa om hur illa det är ställt, är första steget mot en bättre framtid redan taget. Jo, jag vågar vara ganska optimistisk.

 7. bjornwiklund says:

  “Ett axplock: kollektivtrafik, snabbjärnväg, dyrare att köra bil, elektrifiering av fordonsflottan, och noll emissioner av co2 till 2045.”

  Dream on . . .
  Förnybart intermittent kräver reservkraft . . .
  all generering av el ger utsläpp av koldioxid nuclear, hydro, wind och i stigande ordning dessutom….
  all förbränning av fossilt även om det rör sig om sopor genererar kilovis av koldioxid per kilo brännbart . . .
  så det enda som löser detta är nuclear . .
  wind är, utan reservkraft, värst och mhtt att reservkraften behövs så kommer elbilar pga förlusterna vid batteriladdning och produktion av el för laddning att kräva minst dubbelt så mycket fossilt som nuvarande bensin/diesel…..dvs dubblade utsläpp av CO2

  Bra Va?

  • Stefan Eriksson says:

   Nej, det är inte alls bra att “drömmare” har så stort inflytande på företeelser vi vant oss med att bruka. Dessa drömmar förtar mycket av den möjliga utvecklingen med en långsiktig stabil energiförsörjning.
   Som sagt förut: Jag hoppas de inte hinner begrava den oerhörda mängden energi som finns lagrat i “restprodukterna” efter eran med kylvattenreaktorerna.

   När drömmare pratar om el och dess beskaffenhet (att den konsumeras i samma sekund som den produceras) och att de inte har insikt om detta, slutar jag lyssna.

   Det borde fler göra.

  • mats says:

   Ja, det finns risk för att det blir något åt det hållet.
   Jag har alltid hävdat att alla energislag ska bära sina egna kostnader. Eftersom utsläppen från petroleumbränslen i motorer med modern styrning och katalysatorrening är mycket små, så behövs det inga straffskatter.
   Men ack! Så tänker inte politiker. Det vore ju att bita av den hand som föder dem.

Comments are closed.