Trumps inresestopp

MSM och alla som vill kapa åt sig lite uppmärksamhet skriker i högan sky över att Trump vill ha ordnad invandring till USA och att han vill ha uppsikt över potentiella terrorister. All sköns halvfigurer kastar all försiktighet och sunt förnuft över bord i något slags samstämmig kör om att ”flyktingar” är den nya tidens heliga.

Trump liknas vid djävulen eller Adolf Hitler, för sin executive order att i princip inhibera redan utgivna visa från sju länder. Just det att redan medgivna visa generellt stoppas kan kritiseras, men i övrigt skiljer sig hans EO inte från vad hans företrädare gjort och det är inte säkert att det är i strid mot vad han får göra. Det är bara det att flyktingar just nu är vänsterns kelgrisar och Trump deras hatobjekt nummer ett.

Presidenterna Barack Obama, George W. Bush och Jimmy Carter utfärdade alla liknande inresestopp under sina ämbetsperioder. Det väckte ingen särskild uppmärksamhet. USA har länge haft restriktioner på inresa och invandring. Den som påstår något annat är antingen djupt okunnig eller djupt ohederlig.

En amerikansk president sa en gång följande:

This is a nation of laws! We must stop the abuse of our immigration policy. We must stopp illegal aliens!

Det var president Bill Clinton i sin State of the Union Address 1995. Har ni hört demokraterna uttala krigsrubriker över detta ”odemokratiska” tilltag? Nej, det tillhör naturligtvis varje nations rätt att avgöra vilka som får beträda deras område och vilka som inte får det. Men den fanatiska tron på, eller ska vi kalla det för den hjärndöda bristen på reflektion över, vad globaliseringen faktiskt innebär, tycks få folk att tappa all besinning och låta sig tubbas till aggressiv självdestruktiv konformism.

Amnesty international liknar Trumps mexikomur med EUs Turkietavtal om att stoppa flyktingströmmen. Våra europeiska ledare som kritiserar Trump sitter sålunda i glashus och kastar sten i populistisk anda. Att står vända med ryggen mot den dörr i glashuset som Turkiet bevakar åt dem, ökar inte på deras moraliska kapital.

Enligt en opinionsundersökning av brittiska Chathamhouse, sympatiserar en majoritet av Europas väljare med Trumps politik. Varför framgår inte det av våra vanligaste massmedia tro?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Trumps inresestopp

 1. Stefan Eriksson skriver:

  MSM kanske är en förkortning av begreppet; Multipel Svensk Moral.
  Det gäller att ”vända kappan efter vinden” alltefter som vinden kantrar. Då är det bra att kunna tänja på vad som betraktas vara ”main stream”.

 2. Göran skriver:

  Mexico har en mur mot sina grannländer i söder. Var är protesterna mot den? Om Donald Trump bygger en riktigt pampig mur så kan det bli en turistattraktion precis som den kinesiska muren. Lite ironi där, men kanske ändå en hel del sanning.

  • mats skriver:

   Dessutom finns det redan stängsel, murar och taggtråd längs ungefär två tredjedelar av gränsen mot Mexiko.

 3. Ulf45 skriver:

  Att MSM och Svenska regeringen sålunda sitter i glashus och kastar sten i populistisk anda, manifesteras tydligt när man starkt kritiserar Donald Trumps försök att avvisa olämpliga personer ut ut landet. Musikdelningstjänsten Spotify går till hårt angrepp mot både utlänningslagen och Migrationsverkets tolkningar av den, när nyckelpersoner i deras verksamhet nu riskerar utvisning ur Sverige, vilket framgår av länken nedan:

  http://digital.di.se/artikel/spotify-anstallda-hotas-av-utvisning

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Nu har jag hört den erbarmliga Inger Arenander SR P1 drunkna i sina egna lögner.
  Det håller hon på med för skattebetalarnas pengar. Dessutom vill Calle Bildt påstå att Trump är påverkad av euforiserande medel. Förhoppningsvis inget framtida minsterämne.
  Det var bra att Trump fick berätta för Amerika ”att” det går till i Sverige. Gräsrötterna har det in på bara kroppen.
  Tack maestro Mats för en utmärkt reflektion.

  • Göran skriver:

   MSM i USA och alla vänstertokar där fullständigt exploderade över Donald Trumps påstående om Sverige. Youtube är nedsmetat med videos om Donald Trumps sanning om Sverige om Sverige.

   Jag skrev en kommentar till ett inslag av CNN, men den blev raderad.

   Den video bestod bara av en massa lögner där någon person från TV4 satt och ljög om förhållandena i Sverige.

Kommentarer är stängda.