Jihadiststaten Venezuela

Den tydligt vänsterinfluerade nättidningen Foreign Policy har en artikel om hur Venezuela kombinerar sin ”nakotikapolitik” med islamstisk jihadism på ett sätt som utgör ett tydligt hot mot USAs säkerhet och stabilitet. När republikanska politiker eller media säger något sådant anklagas de numera regelmässigt för ”fake news” eller rasism. FP citerar även CNN, så både sanning och lögn eller överdrift ger anledning till oro.

Några exempel. Venezuelas vicepesident heter Tareck El Aissami, typiskt ett arabiskt namn. Det skulle kunna vara en tillfällighet, Venezuela liksom hela den nya världen är ju invandrarland från den gamla världen. Men han är inte den ende, Ghazi Atef Nassereddine, en Venezuelansk diplomat söks av FBI för att ha sålt Venezuelanska pass till syrier, så att dessa lättare ska kunna ta sig iin i USA.

Det finns även ett på högsta politiska nivå aktivt vänskapsförbund mellan Venezuela och Iran. Iran stöder hizbollah som är den radikala islamistiska rörelsen i Palestina. Kopplingarna till Syrien är också välkända, liksom Irans utnämning av USA som ”den stora satan”.

Fler indicer på att Venezuela är en korrupt och trasig nation är att två av president Maduros brorsöner är åtalade i New York för narkotikasmuggling. Inrikes och justitieministe general Néstor Luis Reverol Torres och tidigare chef för Venezuelas antinarkotikabyrå, åtalades i augusti i USA, för narkotikasmuggling. Även andra nuvarande och tidigare ministrar anklagas av USA för både narkotika- och vapensmuggling.

Venezuelas USA-hatande tidigare president, Hugo Chavez, hjälpte Iran med pengatvätt för att komma runt USAs sanktioner mot Iran för deras kärnvapenprogram. Artikeln är länge än så och andra kända namn ur dessa kretsar dyker upp i samband med brottslig verksamhet. Ja, ni förstår principen och budskapet, Venezuela är en smitthärd för odemokratisk verksamhet, brottslighet och terrorism.

 

P.S. Idag nås vi av nyheten att Venezuelas Högsta Domstol tagit lagstiftningsmakten från parlamentet. Domstolen som tidigare gett sitt stöd för president Maduros tolkning av lagarna har i princip genomfört en statskupp som ger all makt till presidenten. D.S

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.