Inspirerade av Lucky Luke?

Som ni minns sköt Lucky Luke snabbare än sin egen skugga och enligt seriens skapare träffade han alltid nå’t. I fallet bombning av Syrien för påstådda och kanske rent av redan tillbakavisade påståenden om kemiska vapen, kom beslutet om attack innan man riktigt visste vad man skulle skjuta på, eller varför. Visst känns argumentationen igen från upptakten till attacken mot Irak?

Nu ska man skicka dit FN för att kontrollera om man träffade något relevant. Så kan man inte bedriva seriös internationell politik. Det har framskymtat att Israel ansåg att hizbollah kommit för nära den israeliska gränsen och därför ville ”röra om lite i grytan”, så att ingen började skjuta i riktning mot Israel. För det uppdraget begärde man hjälp från vännerna i USA.

Tucker Carlson har dock presterat kraftig vidräkning med den förda politiken. När ska vi få se något sådant från svenska journalister?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Inspirerade av Lucky Luke?

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Skall socialisterna lyckas med att dra ner President Trump i det socialistiska träsket?

 2. oppti skriver:

  Ryssland framstår som moralens väktare: Utred, presentera bevis, straffa. Till detta är gjort behandla alla som lika skyldiga/oskyldiga. Rättsprinciper som Väst tycks glömma när Ryssland står som misstänkta.

 3. Jan Suhr skriver:

  Patrik Engellau har ett intressant inlägg om saken:
  https://detgodasamhallet.com/2018/04/16/den-syriska-attacken/#more-11876

  Det är så klart mycket bakom kulisserna som vi inte vet något om i denna affär, men man kan klart se att det finns mycket som stinker här.

  Ron Paul hade ett bra inlägg häromdagen där man tog upp sambandet mellan att USA säger att man ska backa ur Syrien och gasattacker. Bara några dagar efter att USA säger detta så händer en ”gasattack” med en rad konstiga omständigheter som Assad beskylls ha beordrat.
  Direkt har man fått västmakterna att spy ut sin avsky och ropa på ”Action”.

  Det börjar bli genomskinligt.

  Glöm inte heller orsaken till hela Syrienkonflikten, Saudi ville dra en gasledning till Europa genom Syrien och Turkiet för att minska ryssarnas dominans på gasmarknaden. Syrien sa så klart nej, säkert på rysk inrådan, och därefter började ett rebelluppror med stöd av USA och allierade.

  Även om Syrien kanske inte är världens bästa land så kan man nog säga att det ändå är (eller var) mer civiliserat än många av dess grannländer. Det är ett sekulärt och politisk islamism är förbjudet. Kristna i olika grupperingar kan leva fritt tillsammans med muslimer.

  Att Assad har efter ett långt krig nu nästan kämpat ned de stora islamistiska rebellerna med ISIS i spetsen ska vi i väst vara tacksamma över. Det är inte Assads fel att vi i Europa fått miljoner flyktingar från Syrien.

  Att Obama och Hillary tilläts ge islamisterna utrustning och stöd, med EU:s direkta stöd är ett brott mot mänskligheten och det kommer säkert i framtiden att ge deras eftermäle ett negativt skimmer.

 4. Göran skriver:

  Min egen åsikt är att det är ganska uppenbart att allt har skett i Israels intresse. Det finns ingen som helst logiskt förklaring till något annat.

  Den så kallade giftattacken i Salisbury är förmodligen gjord av israeliska agenter.

  Första gasattacken i Syrien som ledde till bomber förra året, har ännu inga bevis om gasattack.

  Andra gasattacken för några dagar sedan, har noll bevisning. Video på folk på ett sjukhus som häller vatten på sig är personer som är rökskadade. Inga sjukhus har tagit emot några personer med gasskador.

  De som röstade på Donald Trump är nu missnöjda, medan demokraterna som springer omkring på stan med skyltar om kärlek och ickehat jublar när Donald Trump bombar.

  • Åke Sundström skriver:

   Intressant hypotes om gasattacken i England, än intressantare att få ta del av vilka indicier eller belägg du stöder dig på.

 5. oppti skriver:

  Tucker for president!
  Suveränt inslag från en TV personlighet!

Kommentarer är stängda.