Inga pengar till sock puppets

Det blåser upp till strid inom EU-parlamentet. En av dess medlemmar, Markus Pieper från tyska CDU har lagt fram en egen rapport som visar att NGOs som får EU-stöd inte gagnar EUs arbete. Det är främst det strategiska arbetet med ekonomi och säkerhet som Pieper menar blir lidande när NGOs kommer dragande med andra frågor och omfattande lobbying som går emot EUs agenda.

Inte minst de gröna i parlamentet har upprörts. De har ju nära kontakt med många NGOs som lobbar för precis de frågor som de gröna vill driva i EU. Ett argument som förs fram mot rapporten är att det liknar ungerska tankegångar, där utländska organisationer som finansierar lobbying i Ungern betraktas som verkande för en fientlig främmande makt. Det som bland annat gör att Soros universitet riskerar att få stänga.

EPP-gruppens ledare Manfred Weber, uppmanade i mars månad parlamentet att sluta ge pengar till euroskeptiska grupper, med argumentet att vi kan inte vara så dumma att vi ger pengar till våra motståndare. CDU är med i EPP.

Men de gröna slår ifrån sig och säger att även om de sympatiserar med liberalernas önskan att dra bort pengar från de högerextrema grupperna, så kommer det inte att sluta där. Sedan kommer man sluta ge pengar till vänstergrupperna och därefter till de gröna grupperna och då blir otäkt, enligt Bart Staes, grön ledamot för Belgien.

Så min rubrik är lite missvisande, den borde ha sagt, inga pengar till era sock puppets, bara till våra!

Andra börjar dock tycka att det kan vara dags att åtminstone kräva transparens och tydlig redovisning av de miljarder € som Europas skattebetalare varje år skickar till olika organisationer utanför EU-administrationen. Till vilket andra säger att det går ju inte, för då avslöjas vilka som utsätts för påtryckningar och vad man söker åtsadkomma med dessa påtryckningar. Häpp!

Om någon trodde att den stora korruptionen inom EU handlar om exempelvis lokala poliser eller hälsoinspektörer som för en hundralapp i näven tittar åt ett annat håll, så har de all anledning att tänka om. Den stora korruptionen är de skattemedel politikerna allokerar till sina egna hjärteorganisationer för att med lobbying, hot, trakasserier, bedrägerier och annat bereda vägen för poltiska beslut som annars inte blivit av. Eller för politiska beslut som fått en annan utformning om inte dimridåerna varit så täta.

Europas folk blir totalsvindlade inför öppen ridå av sina egna representanter. Tydligare än så kan det inte sägas. Men det sägs allt för sällan och det sägs aldrig i de statliga mediakanalerna. Boten, att rösta fram politiker med integritet och som verkligen kan något annat än att slicka uppåt och sparka neråt, så vi kan sluta kasta pengar efter lobbyorganisationer, känns tyvärr avlägsen.

Detta gäller inte bara NGOs, utan även så kallade CSOs (Civil Society Organisations).

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Inga pengar till sock puppets

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Den som ”skriker högst” får först. Att skrika är ju NGOs huvudsakliga uppgift här i tillvaron, så därför säger jag bara; ”en miljard flugor kan inte ha fel…..ät skit”.

 2. Errbe skriver:

  Du har träffat på ett viktigt problem i den västerländska kulturen. När Kristus blev omodern, blev trängtan att ”känna sig god” alltför stark för många. De vill rädda världen, vilket blir särskilt tacksamt, om det kan göras med andras pengar. Vilket alltid gäller för vänstern.

 3. Sten-Arne Persson skriver:

  ”Europas folk blir totalsvindlade inför öppen ridå av sina egna representanter. Tydligare än så kan det inte sägas. Men det sägs allt för sällan och det sägs aldrig i de statliga mediekanalerna.”
  Så sant Mats!

  Precis som sker i Sverige av våra korporativistiska organisationer som fackföreningar typ LO och näringslivsorganisationer typ LRF. När det gäller LRF:s agerande genom att inte presentera officiell statistik som visar att svenska bönder har i princip sämst lönsamhet i EU enligt EU:s FADN- statistik som LRF valt att dölja för sina medlemmar och för svenska folket under alla de år vi varit medlemmar i EU sedan 1995. Istället för att använda EU-statistiken som argument för att jordbrukets lönsamhet måste höjas i Sverige så producerar LRF-Konsult egna rapporter som till exempel lantbruksbarrometern och småföretagarbarrometern som visar helt andra siffror än den officiella EU-statistiken. Varför duger inte EU-statistiken?

  EU-statistiken kan inte fås ut med svensk text i Sverige men kan hämtas i Finland med svensk text varje år sedan 1995 när Sverige, Finland och Österrike blev medlemmar. Kostnadstäckningen de 15 första årens medeltal för åren 1995 till och med 2009 var för ovanstående tre länder i tur och ordning var 14,6 procent, 58,27 procent samt 76,87 procent. Fyra respektive drygt fem gånger mindre dåligt resultat än Sverige. Medeltalet av alla 15 länder som varit medlemmar i EU sedan 1995 var 59,87 procent drygt fyra gånger bättre än Sveriges bönders kostnadstäckning.

  Kostnadstäckningen mäts i hur många procent av kostnaderna som intäkterna i jordbruket räcker till att betala kostnaderna med. Tyvärr går det inte att få fram dessa siffror från Finland idag, men för den som är intresserad kan jag skicka underlaget till dessa siffrorna ovan per E-post om någon önskar se underlaget.

  Den senaste rapporten från Finland kan Du hämta från denna länk och avser åren 2004-2013 https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/ekonomidoktorn/eufadnadvanced_so/period/lonsamhetskvot

  Det finns många olika beräkningar på denna länk. Klicka högst upp på år 2004-2012 klicka därefter på fliken till vänster ”lönsamhetskvot”, då ska det stå ”FADN Advanced Results (SO)” över siffrorna om du kommit rätt.

  På Sverige för år 2013 står det 0,22 vilket betyder att intäkterna i jordbruket räcker till att betala 22 procent av kostnaderna detta år. Är inte dessa förhållanden ett bevis för många år av grov vanvård av vår bondekår av såväl riksdag och regering med hjälp av alla dessa stater i staten som med massmedias benägna bistånd har kunnat smutskasta bondekåren ohämmat? Sista skörden har bärgats på många tegar under lång tid vilket visades på SVT i går kväll på bästa sändningstid.

  Kan SVT kanske sända Uppdrag gransknings inspelning av djurskyddets härjningar i vårt arma land som stoppades strax innan det skulle sändas för ett antal år sedan. Kan det varit LRF som lyckades stoppa att den skandalen kom i dagen. Där har många haft fingrarna i syltburken på djurböndernas bekostnad och i förlängningen med hungersnöd för vårt folk som konsekvens. Vem vill låta sig förnedras av dessa djurrättsaktivister i skepnad av djurskyddshandläggare och veterinärer med helt annan agenda än att skydda djuren och än mindre bonden. Inom ett år har fyra människor tagit livet av sig på grund av länsstyrelsernas djurskyddsterror. Detta har inte registrerats av svensk massmedia eller de ansvariga i regering och riksdag vad jag märkt. Hur många ytterligare ska drivas i döden av Sveriges regering och riksdags vanvård av djurägare?

  Gå in på denna länk och läs om vad denna klarsynta bloggare har avslöjat på djurskyddets område https://forystablogg.wordpress.com/2017/04/20/det-som-star-skrivet-ar-sant/
  Sprid denna kunskap det handlar i förlängningen om vårt folks överlevnad. Varannan tugga vi äter är inte svensk i fredstid vilken livsmedelstillgång kan vi räkna med vid ofred i vår del av världen?

  • mats skriver:

   Ser att du kommenterat om programmet Den sista Skörden. Det är ju också en propagandaprodukt. Jag har redan skrivit en sak om jordbruket, som publiceras nästa vecka. Låt mig säga att de uppgifter jag har och de som presenteras av lobbyisterna i programmet inte stämmer på alla punkter.

   • Sten-Arne Persson skriver:

    Jag har bara fått rekommendationer om att titta på detta program och att jag borde se det. Jag blir inte förvånad om du har rätt. Ska gå in på SWT play och kolla.

 4. Niklas skriver:

  Det är väl ungefär som att naturvårdsverket ger SNF en påse pengar för att SNF ska överklaga naturvårdsverkets beslut till domstol…

  • Stefan Eriksson skriver:

   Jo så är det nog, undrar hur många som vet något om allt ”tjuv och rackarspel” som SNF bedriver, vilket har väldigt lite med ”naturvård” att göra?
   Troligen ett fåtal av medborgarna.

 5. JIMMY skriver:

  Tack för din lysande vårsoliga granskning Sten-Arne Persson!! Och tack Mats för din ovan definition beskrivnig av ( OWO, One World Order ) med flera inläggare och enlig berättelser i bibeln så arbetar Gud alltid enbart med en enda fysisk person, och inte genom gråa betong Sovjet kommunism kollektiv, när han vill stort förändra saker tillstånd med exempel genom NOA eller Paulus.

  Och det är just detta ta lärdom historiska exempel som ”Sovjet EU kartell betong utsugare förminska människovärdet malthus globalistern” och deras ”kartell desinfo PSYOPS marionetter MSM media gröna malthus misantroper Club of Rome FN politiker” är darrande rädda och fruktar samt gör allting i sin numera förlorade makt för att inte vanliga medborgare gräsrötter skall upptäcka eller förstå vilken påverkan och makt en enda orädd människa som ropar dag och natt ”Terrorist malthus media symbios kejsaren är naken i Sverige” – och tack vare internet så är deras kommentar avstängda demokratur kopia av Sovjet DDR censur megafon monopol envägskanal SVT -SR -DN – SVD -Aftonbladet – Expressen – TT- makt totalt idag bruten.

 6. Anna skriver:

  JIMMY!
  MSM medias makt är fortfarande inte bruten! Tyvärr finns människor som känner stark motstånd att tänka klart och analytiskt. Men förändringen kommer och det är extremt påtagligt på senaste fem åren. Jag bor i ett europeisk land men även reser mycket. Folk pratar politik och samhällsfrågor som ALDRIG förr! Varje imformativ blogg är guld värt i detta informationskriget som MSM för mot oss som har valt att ställa oss utanför den onda indoktrinerings Kulturen…….

Kommentarer är stängda.