Rasistiska rånare

Vi har flera gånger här diskuterat hur rasismen ser ut i Sverige och i andra länder. Det vanligaste rasförhållandet när det gäller brott som mord, misshandel och rån, är att det sker mellan personer av samma ras. Nu kommer rapporter från USA om att det håller på att ändras. Det som främst ökar är svartas brott, främst rån och misshandel riktat mot vita. Ökningen är så notabel att det är svårt att förklara med slumpen.

Rörelser som BLM (Black Lives Matter) och memer (se nedan om memer) som white privilege bidrar till att skapa en attityd av att det är i sin ordning att hämnas de orättvisor som vita människor anses representera. Ja, de tycks mena att vita inte bara representerar memen vit överordning, de tycks mena att vita reproducerar denna mem.

Men från min utsiktspunkt är det tvärtom de svarta som reproducerar denna mem. De verkar göra det i ursäktande syfte för att kunna fortsätta beklaga sig över sin fattiga situation. Därmed reproducerar de sin egen offerkultur vilket motverkar deras egen önskan om jämlikhet, god levnadsstandard och liknande.

Att börja råna och mörda vita människor som uttryck för sin frustration över sin situation hjälper inte ett dugg. Det riskerar tvärtom att befästa, ja rent av skapa nya fördomar om svarta som opålitliga och våldsamma människor. En sådan utveckling vore djupt olycklig för alla. Jag kan ha fel, men jag tycker mig se att exempelvis jihadister har anammat ett liknande mem om vita, kristna och européer i sin jakt på någon att ställa till svars för sin dåliga situation i hemländerna.

 

Mem, eller memer, är ett begrepp som skapades av Richard Dawkins 1976 i boken Den själviska genen. Om gener är det biologiska arvets minsta beståndsdelar är memer det kulturella arvets minsta beståndsdelar. Det innebär bland annat att det enligt Dawkins finns två reproduktiva agenter hos främst och nästan enbart hos människan. Genen som är genologisk och normalt inte påverkas av yttre omständigheter, och memen som är fenologisk och skapas av just yttre omständigheter, kultur.

Begreppet är omstritt och är idag ett forskningsområde, memetik. Jag har även hört talas om språkliga memer, där dessa är språkets minsta betydelsebärande delar. I svenska språket skulle å och ö kunna vara sådana språkliga memer. Medan “å i åa ä e ö” skulle kunna sägas vara ett exempel på en kulturell mem där dessa språkliga memer ingår.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Rasistiska rånare

 1. Kgb35 skriver:

  Högst relevant. Vi verkar ha en hel värld som anser att vita har en kollektiv skuld. Fick upp ögonen för detta när jag fick detta förklarat för mig på en flygplats i Asien en gång av en sydostasiat. Folkmord på ljusa finns det också massor av genom historien. Försiktighet rekommenderas.

 2. Sten-Arne Persson skriver:

  Som vanligt en intressant analys. Goda ledare skapar tryggahet och tillit oavsett hudfärgfärg. Onda ledare skapar otrygghet och hat oavsett hudfärgfärg. Rädda människor eller djur är de farligaste, de kan göra vad som helst när som helst. I synnerhet när de tycker sig ha blivit flockledare. Falsk makt korrumperar och förstör. En mycket stor del av vår svenska massmedia är en falsk makt som skapar rädsla i avsikt att tysta folket. Den politiska korrektheten har blivit en oskriven lag i Sverige. Gud nåde den politiker eller journalist som bryter dess lagar. Att Sverige har dåliga ledare behöver ingen tveka om, då man gör allt för att dölja sanningen genom att skrämma och utesluta oss ur gemenskapen. Metoden är allehanda röda utvisningskort med förnamnen rasist, nazist, antisemit, fascist, bond, med efternamnet jävel eller något annat passande som t.ex. folkpartisten Maria Leissner, i jämställdhetens namn, tystade den stora majoriteten av kvinnor som ville få möjlighet att uppfostra sina egna barn på heltid när hon kallade hemmamamman för “närig kvinnosugga”. De så kallade bondtölparna och näriga kvinnosuggorna är med massmedias benägna understöd snart ett minne blott. Hur bra kommer det att bli för Sveriges framtid? Finns det några som är så föraktade och ekonomiskt utsugna av svenska politiker och massmedia som bonden och hans hemmafru utan att någon reagerar? Finns det något man inte ostraffat kan kalla dessa båda kategorier för i Sverige? Vad har LRF:s jämställdhetsakademi uträttat på området, och vad kostar den akademin som består av 19 ledamöter som i politiska jämställdhetens namn innehåller 12 kvinnor och 7 män. Jämställdhet var namnet sa Bill, just det sa Bull.

  • akesundstrom skriver:

   Tveksamt att dra alla bönder över en kam och beteckna alla som “utsugna”. Det må vara korrekt för majoriteten av små och medelstora enheter, men slättjordbruken klarar sig hyggligt på sina arealbidrag. Den slutsatsen kan du säkert kan bekräfta med dina lönsamhetsanalyser. Eller?

   • Samuel af Ugglas skriver:

    För att vara riktigt elak Åke, bönderna får skylla sig själva. Dom har ömsom lurats, ömsom tvingats att avstå från sin egendomsrätt och rätten att nyttja egendommen enligt god praxis och hävd.
    Det är LRF helt skyldig till och huvudorsaken till att den solida bondekåren är tillintetgjord.
    LRF politikerna har genom flera generationer spelat under täcket med socialisterna, kommer Du ihåg Gunnar Hedlund?

    • Kgb35 skriver:

     Bondfångeri kallas det väl?

    • Åke Sundström skriver:

     Sant att det i hög grad handlar om ett självmål, även om dagens politiker och LRF-chefer säkert har en större skuld än gamle Hedlund. Och den allra största skammen vilar nog över vår genomkorrumperade ekonomkår, som bidragit till sönderfallet via sin tystnad om klimatnojan, EU:s jordbruksolitik, nollräntan mm.

     Nu var förstås min huvudpoäng att det framför allt är de små jordbruken som drabbats, medan de större klarat sig relativt hyggligt, genom att arealbidragen gynnar de stora enheterna. Jag saknar Sten-Arnes kommentar om detta.

 3. Kgb35 skriver:

  Här är en artikel som var intressant: https://anthropocene.live/2017/05/09/nagra-av-varldens-varsta-miljobovar-star-bakom-klimatlarmen/

  Vad har intelligentian här att säga om den?
  Mvh

  • Anders Rydén skriver:

   Frågan är, vad säger gapvänstern om det?

   • Åke Sundström skriver:

    Dom deltar av princip aldrig i några sakdiskussioner, allra minst om klimatnojan, eftersom deras ledare insiktsfullt nog begriper att sådana inte går att vinna.

  • Göran skriver:

   Det förstod jag redan 1995 inför EU-valet. Jag röstade nej. Dessutom är jag nog en av de få som röstade nej delvis på grund av att jag ansåg att EU var ett krigsprojekt och inte ett fredsprojekt. EU kommer att hetsa ett krig mot Ryssland argumenterade jag med folk på den tiden. Det enda jag har haft fel är att jag trodde att kriget skulle bryta ut inom 20 år. Ibland kan det vara skönt att ha fel.

 4. Risto Matinen skriver:

  Tja: “Att börja råna och mörda vita människor som uttryck för sin frustration över sin situation hjälper inte ett dugg. Det riskerar tvärtom att befästa, ja rent av skapa nya fördomar om svarta som opålitliga och våldsamma människor.

  När det gäller brott emot andra raser, särskilt våldsbrott, utmärker sig svartingarna som vanligt. Kolla våldtäkter! Ca 40 tusen vita kvinnor blir våldtagna per år i USA (färre än i Sverige per capita), medan <10 negresser våldtas av vita män…

  Några ny "fördomar" är det inte, de är gamla, mycket gamla. Korrekta sådana dessutom, känt sedan århundraden. "Fördomar" har fått ett oförtjänt dåligt rykte, eller snarare skapat dåligt rykte.

  Fördomar är snarare efterdomar, förmedlade av de som råkat illa ut för fientliga främlingar.

  • mats skriver:

   Har du någon källa till den statistiken, Risto?

   • Risto Matinen skriver:

    Kolla den offentliga statistiken i USA, som inte minst utges per år. Konstigt nog räknas semiter som vita där, men det behöver vi inte käfta om här.

 5. Risto Matinen skriver:

  Hur ska vi få invällarna att i bästa fall förstå att dra hem eller de dödas? Kanske värsta hinder invällarna har minst tio MSEK per råtta…

  • mats skriver:

   Nu är du där med värdeomdömen som inte är helt OK, igen. Men 10 MSEK är ungefär samma som länder som Nya Zeeland och Australien kräver av invandrare som kommer på eget initiativ. Australien vill nu skärpa dessa regler, för de vill inte ha dit så många kineser, klart uttalat. Flyktingar blir satta i karantän på en ö mellan Australien och Indonesien. Även britter måste genomgå språktest i engelska, för de vill inte ha dit indier och pakistanier med engelskt pass mer än nödvändigt. Samväldet är på väg att kollapsa.

   • Risto Matinen skriver:

    Var jättetrött igår, efter endast fyra timmars sömn natten innan. Höll på att somna redan mitt på dagen igår, men höll mig vaken med avsikt.

    Tog igår en starköl, sen eftermiddag, för att somna tidigt. Det blev konstigt nog inte så, förmodligen för att jag försöker sluta snusa. Så varje öl, blev förmodligen en ersättning för den snuspåse jag inte tog, och jag blev packad igår. Det blev sex starköl av starkaste sort, istället för en. Har inte varit så bakfull som jag blev idag på år och dar… USCH!

    Minns inte ens att jag skrev kommentaren ovan. Tänkte förmodligen uttrycka att även om invällarna fick betala en entréavgift efter deras beräknad parasitkostnad, skulle jag inte ens då gå med på invasionen.

    Det handlar nämligen inte enbart om de ofantliga inkräktarkostnaderna, utan det folkmordshot och våld de står för. Själv är jag spyfärdig enbart på parasitkontamineringen av våra gator och butiker, för att nämna något litet problem…

    • akesundstrom skriver:

     Parasitkontaminering var, vid närmare eftertanke, en ganska träffande beskrivning, om än stötande och definitivt inte PK. För visst är gatubilden förändrad intill oigenkännlighet och den som långliga tider lever på bidrag en parasit.

     Fast din kräkreflex, Risto, bör inte riktas mot det du kallar invällarna utan mot de 349 på Helgeandsholmen. Där huserar ju parasitismens möjliggörare, ingen nämnd och ingen glömd. Att tjuvar och banditer trivs i ett (numera) laglöst land som vårt kan bara förvåna kulturvänstern och de röda biskoparna.

     I någon mån triggade väl Mats en reaktion, när han i en formulering som kunde misstolkas kallade det en fördom att så kallade nysvenskar (inte bara svarta!) är mer våldsbenägna än etniska svenskar.

    • mats skriver:

     Hoppas det går bra med snusavvänjningen!
     Jag säger inte emot dina farhågor för resultatet av vad våra politiker tillåter. Det dock ingen garanti för att det blir så, om man styr upp saker och ting ordentligt.

Kommentarer inaktiverade.