Mitt Sverige

Jag gillar inte islam. Det är inget utslag av fördomar eller främlingsfientlighet. Jag har läst Koranen och konstaterat några saker. Dels att det förmodligen är den sämsta bok som skrivits. Dels att den är skriven för att vara hjärntvätt och skapa sekterism. Dels att den är full av motsättningar och bristande logik i beskrivningen av vad gudomen är och vill av människorna.

Jag har alltså läst den aktuella religionens urkund och fundament och funnit det undermåligt för en rationell analytisk människa. Detta konstaterande är gjort helt utan hänsyn till vilka som eventuellt bekänner sig till islam. Rasism är alltså ingen del i mitt ställningstagande.

Nu råkar det vara så att jag inte tycker om någon religion, av helt rationella skäl och erfarenhet. Min analys av religion och min erfarenhet av religiösa människor, är att det liknar ett beroende. Det kvittar om beroendet handlar om alkhol, narkotika, spel eller religion, att tillfredsställa beroendet går före all logik, före alla löften till medmänniskor och föresatser för egen del. Människor med en beroendeproblematik är helt enkelt inte att lita på, någonsin, i något hänseende.

Mitt demokratiska samhälle vill jag ska styras av förnuft och rationalitet. Jo, jag vet att det kan ifrågasättas, men det är ändå den bästa utgångspunkten. I Sverige och västvärlden har vi haft tillräckligt med problem med att kristendomen lagt sig i det världsliga styret. Det utgör fortfarande ett negativt inflytande via påven, biskopar och andra uttolkare av “guds” vilja. Papisterna i Bryssel skapar ännu mer än tillräckligt med problem.

Vi har krigat ett flertal gånger för att hålla religionen stången och lyckats hyfsat. Vi vill inte behöva utkämpa fler krig för att värna sekularismen. Ett tillskott av en sekteristisk religion som islam, och i synnerhet dess fundamentalistiska uttryck, är något som vi klarar oss bättre utan.

Jo, folk får tro vad de vill, privat. Men av det följer inte att de har rätt påtvinga vår demokrati sin religiösa uppfattning. En sekulär ordning är helt enkelt det som har bäst förutsättningar att ge oss det civiliserade samhälle vill ha. Jag vet att en del av mina läsare är troende kristna och anser att ett kristligare samhälle skulle göra det mesta bättre. Tyvärr, på den punkten är vi oense.

 

Fotnot 1: I sann postmodernistisk anda har “den moraliska överheten” bestämt att: A, det finns inga raser. B, de som inte konformerar med “den moraliska överheten” är rasister, oav sett vad frågan gäller. C, “den moraliska överheten är anti-rasister. D, att ogilla andra religioner än vit protestantism, gamers, hiphop, kommunism är rasism. Likaså att förorda kapitalism, äganderätt, frihet etc. är rasism. Om judar eller judendom får inte en goy säga något alls, för då är man en alldeles egen sorts rasist, nämligen antisemit.
Detta alltså i en kontext som inte erkänner några raser.

Fotnot 2: När jag skrivit detta får jag veta att tre män har skjutit urskiljningslöst och dödat minst elva personer på satir- och humortidningen Charlie Hebdo i Paris. Tidningen har bland annat gisslat islamsk fundamentalism. Jag tänker inte ändra en bokstav i denna text. Tyvärr kommer jag med säkerhet tvingas återkomma i ämnet.
Expressen är enda svenska tidning som vågar publicera teckningarna.
Amerikanska Townhall har flera och i mitt tycke bättre satiriska teckningar.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Mitt Sverige

 1. Niklas skriver:

  Religion är nog ett av ytterst få områden där jag tycker at Karl Marx hade rätt. Religion är ett opium för folket.

  Bläddrade f.ö. i Koranen (svensk översättning) och fann den lika mossig som gamla testamentet.

 2. Per-Olof Persson skriver:

  Har läst att religionsforskare anser att Islam skapades på 700-talet ifrån en kristen-arabisk sekt. De erövringar som gjordes under 600-talet gjordes av en kristen sekt med hjälp av inhyrda krigare. Man hade tillgång till en silvergruva i nuvarande Saudi Arabien.

  De första mynten hade ett kors som symbol och man bad vänd till Jerusalem. Allah är den Mångud som tillbads i Mecka bland mängder av andra gudar. En del texter i Koranen är överensstämmer med äldre syrisk-kristna texter.

  • mats skriver:

   Koranen är full av hänvisningar till torah/GT, främst Abraham. Även Jesus omnämns, men inte med namn, vad jag kan minnas. Han omskrivs istället som den näst siste profeten, innan Muhamed, som är den allra siste profeten. De som inte tar varning av den siste profeten och börjar följa Jahve/Gud/Allahs lag kommer att vara för evigt dömda.

   Mycket av det Jesus predikade liknade zoroastrismen, som är en äldre och samtida religion i mellanöstern och österlandet. (Cirka nuv. Irak-Indien).

 3. Per-Olof Persson skriver:

  Judendomen lär ha kommit ifrån zoroastrismen. De judar som fördes till Babylon 500 f.Kr. lärde sig att tro på en gud, att inrätta ett prästerskap, att tro på änglar och paradiset etc. Plus de 7 dödssynderna, att kroppen är oren osv.

Kommentarer inaktiverade.