Demokraternas självrannsakan

Sedan presidentvalet har demokraterna förlorat fyra av fyra fyllnadsval till Senaten. Om folket hatade republikanerna så illa skulle demokraterna naturligtvis vunnit dessa. Demokraten Tim Ryan tar bladet från munnen och säger den bistra sanningen att demokraterna har slutat vara ett parti för vanligt folk.

En av de ledande personerna i det egna partiet han kritiserar är Nancy Pelosi. Han tar till och med upp exempel där den republikanske kandidaten frågat honom för att försäkra sig att Pelosi fortfarande är deras talesperson i Kongressen, för då är republikanen säker på att vinna. Medan Pelosi själv säger att hon Washingtons bästa politiska strateg.

Tim Ryan menar att demokraternas varumärke är så solkat att demokratiska kandidater inte bara slåss mot de republikanska kandidaterna, de tvingas även slåss mot det egna partiets varumärke. “Nancy Pelosi är det varumärket”, säger han. Kan intern kritik formuleras tydligare?

En av de saker Ryan säger är att vi (demokraterna) kan inte vinna över republikanerna genom att skälla på Trump, Mike Flynn och Putin, för att sedan säga att vårt alternativ är särskilda rättigheter till HBTQ-personer och mer pengar till BLM. Det är inte de politiska områden som mest engagerar vanligt folk i mellanvästern. Om detta är inledningen till demokraternas nomineringsprocess för presidentvalet 2020, leder Tim Ryan redan med hästlängder.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Demokraternas självrannsakan

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Mats, jag inbillar mig att Du skulle kunna sköta hela SVENSKA DAGBLADET bättre än det socialistiska skattefinansierade anhanget som sitter inbunkrade i betongghettot i Stockholm. Allt ifrån Älgarås, naturligtvis i den nya fina fiberkabeln som naturlig ersättare till Göta kanal.
  Din observation ovan blir garanterat portad av redaktionen på SvD..

  • mats skriver:

   Tack Samuel! Jag tar till mig och skriver på en liten sak om svensk medias tillkortakommande. Filar nog på det ett tag innan publicering.

 2. Göran skriver:

  Två demokrater som utanför partiet i världen endast är kända för hur korkade de är just Nancy Pelocy och Maxine Waters. Det är det enda de kommer att bli ihågkomna för.

  Jag ska inte glömma Hillary Clinton, men hon står i en egen division. Hon tror hela Universum kretsar kring henne. Epost-servern, större än Pearl Harbor. Påstår att Nixon ställdes inför riksrätt, när det var hennes man Bill Clinton som ställdes inför riksrätt.

Kommentarer är stängda.