Inga företagande styrelseledamöter

Sossarna förnekar sig inte, arbetslinjen är inget för dem. Nej, där gäller löneslavslinjen och bidragsberoendet. Nu har en prejudicerande dom kommit som gör det omöjligt att få styrelsearvode som företagare. I fortsättningen ska arvode alltid beskattas som lön.

Det innebär också att en person med flera uppdrag inte ens får göra avdrag för generella företagarkostnader som bokföring, egen förkovran och annat som gör vederbörande till den resurs styrelsen efterfrågar. Sådana kostnader tror sossarna att ledamotens olika arbetsgivare solidariskt ska dela på.

Det finns trots allt fördelar och ljuspunkter i att vara företagare. Men om staten förbjuder det inom vissa branscher, då förminskar man hela samhället.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Inga företagande styrelseledamöter

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  All egendom i Sverige tillhör den socialistiska staten, undantag görs endast för de fickpengar man behöver till livets absoluta nödtorft?
  Socialistiskt elände fördrages om det delas lika av alla?
  http://www.breitbart.com/national-security/2017/06/12/exclusive-inside-venezuela-socialist-haven-brink-total-collapse/

 2. Rikard skriver:

  Hej.

  Undrar jag om det omfattar styrelsearvoden i fonder, stiftelser och fackförbund, eller om det bara gäller just privata företag?

  Har man byggt in undantag för ’folkrörelsens’ diverse organisationer så har den så kallade oppositionen närmast öppet mål.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • mats skriver:

   Jag vet inte, det framgår inte av det jag läst. Men om man efter en prejudicerande dom om skattehemvist för styrelsearvode i Aktiebolag skulle göra en annan bedömning för styrelsearvoden i andra organisationsformer, då har man verkligen lämnat öppet mål för överklagan och omprövning av hela tankegången.

 3. Göran skriver:

  Hur svårt kan det vara att göra lite styrelsearvode kontra mer som konsult åt det företag man sitter i styrelsen för?

  Men helt rätt. Vill man ha kompetent folk i sin styrelse, då måste de ledamöterna ständigt utbilda sig. Och, det kostar pengar.

  Denna nya lag kommer nog bara leda till lite kreativ bokföring. Folk måste läras sig att det är omoraliskt att betala skatt. Pengarna används till att finansiera folkets egen undergång. Dock kan man inte formulera sig på sådant sätt. Det går dock bra att förklara att skatt används till finansiering av terrorism, suspekta ideologier, diktatoriska eller barbariska stater och regeringar.

  • mats skriver:

   Har man dels styrelseuppdrag, dels konsultuppdrag åt samma uppdragsgivare kan det möjligen uppstå jävssituationer. Men egentligen är ju ett styrelseuppdrag också ett konsultuppdrag (med utökat ansvar)

   • Göran skriver:

    Det ska väl gå bra att lämna råd men inte delta i beslut som rör ens jäv.

    Å andra sidan vet man inte hur folket på skattemyndigheten resonerar.

    När vi väl har uppnått 100 % skatt fyller skatteverket inte någon funktion längre. Inga deklarationer behöver granskas.

Kommentarer är stängda.