Klimatlänkar

Jag har sammanställt en excelfil med 150 länkar jämt. Många av dem har jag på ett eller annat sätt redovisat tidigare. Jag har angett titel eller en kort förklaring till vad det är för länk. I de fall sidan inte tillförs nytt material, som med tidningsartiklar och rapporter, har jag angett publiceringsdatum. Tyvärr tillåter inte WordPress att man publicerar excel. Men jag kan e-posta den till alla som önskar.

De flesta länkar går till sajter, artiklar, rapporter och annat, som är kritiska till AGW. Det finns också några som går till FNs olika organ för AGW. Dessutom finns det några som ger uttryck för hur dumma och elaka vi är som vill ha sans i frågan.

Det kan vara en synvilla, eftersom jag samlade mer intensivt på länkar förr, att kampen för sans snart är över. Alarmisterna har närmast oändliga resurser. De har tagit våra barnbarn som gisslan för att tvinga gamlingarna på knä. De har tagit våra barn till indoktrinering och propaganda i skolor och arbetsplatser. Våra ungdomar har ingen framtid i opposition.

De gamla professorer och andra som förstår frågan och kan säga emot dör ut och blir allt färre. Alarmisterna har råd att vänta tills kritikerna tystnat. Förhoppningsvis har jag fel. Men för säkerhets skull hoppas jag ni hjälper till att sprida länkarna med god upplysning.

Självklart ska jag redan här bjuda på några godingar.

IPCC förutspådde tidigt att ”hotspots” i troposfären över tropikerna skulle bevisa teorin om AGW. Willis Eschenbach visar tydligt att tropikerna har den termostat som reglerar Jordens temperatur, inga hotspots funna.

Global Temp Facts visar steg för steg på Powerpointliknande tablåer vad som är fel med AGW-teorin.

Popular Technology redovisar att över 1350 AGW-kritiska peer-reviewed papers är publicerade. Många hänvisningar.

Tecknat om AGW för Dummies.

P.S. Ni som kommenterar behöver bara säga att ni vill ha filen. Jag får en avisering om vilka som kommenterat, där framgår er e-postadress.

Vill Ni inte kommentera men ha filen, så finns är min adress mats@osv. D.S.

 

 

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 svar på Klimatlänkar

 1. thojak skriver:

  Lysande Mats, Ser tacksamt fram emot att få xl-filen med länkarna. e-post:
  tjthomasj@gmail.com

  Tack på förhand !
  //ThomasJ

 2. Stefan Eriksson skriver:

  https://www.zdf.de/nachrichten/heute-sendungen/170717-zdf-heute-19-gesamt-100.html
  Länken här ovan är från gårdagens nyhetssändning på ZDF (Tyskland).
  Hysterin eldas på. Oemotsagt gjordes Berlinborna uppmärksamma på följderna av vårt ”lösaktiga” leverne. Med de häftiga regnovädren (förra veckan) i färskt minne med en del översvämningar och vattenfyllda utrymmen under marknivån, passar det ju bra att lämna över en domedagsprofetia.

  En yngre förmåga från någon NGO gjorde gällande att för var 10dels grad genomsnittlig temperaturhöjning kommer nederbörden att öka med 10% i Berlin.
  Alltså; 1 grad Celsius förhöjd årsmedeltemperatur leder till 100% mer regn av karaktären som kommer att översvämma Berlin.
  Lika övertygande görs ”klart och bevisat” att under innevarande sekel kommer medeltemperaturen att stiga med 6 grad Celsius.

  Syndafloden kommer, var så säker, för det sades igår på nyheterna.

  (Till saken vill jag bifoga reflektionen att Berlin är byggd i en ”sumpmark” likt andra städer som exempelvis Sankt Petersburg).

  • mats skriver:

   Man upphör aldrig att förvånas hur lättlurade en del människor är, de verkar till och med vara villiga att bli lurade.

 3. Torsten skriver:

  Vill gärna få tillgång till Dina länkar.

 4. solar plexus. skriver:

  Ser väldigt gärna fram emot att få länkarna

 5. akesundstrom skriver:

  Utmärkt med länkbiblioteket, men din pessimistiska syn på möjligheten att stoppa klimatgalenskapen kan jag inte dela. Jag tror tvärtom att kriget redan är vunnet. Både IPCC och KVA (vår kungliga vetenskapsakademi) är så djupt komprometterade att växthusspöket kommer att självdö, i brist på propagandanäring. Kanske inte implodera lika plötsligt som den förment mäktiga Sovjetstaten. Och beakta att svallvågorna från Trump, Brexit och Macron har ännu inte fått fullt genomslag, men det kommer säkert mera, troligen redan i höst.

  Så talesättet att ”sanningen sparkar” håller, inte alltid i nuet, men i ett längre perspektiv. Klimatnojan har bara några få decennier på nacken och har ju hittills inte tagits på allvar ens av FN-byråkratin, som i stället använder hotbilden som murbräcka i ett helt annat syfte: att stärka sin egen makt. Hittills har man inte genomfört (eller ens föreslagit) några åtgärder som skulle kunna begränsa de globala CO2-utsläppen. Vad säger inte det om deras sanna agenda? Och har inte Al Gores och andras ovederhäftiga skrämselscenarier sedan ganska länge nedgraderats till pratbubblor som ingen någorlunda påläst person bry sig om (även om många i offentlig tjänst tvingas tiga för att inte förlora jobbet).

  Allt är ett spel för de politiska kulisserna, väl i klass med Birgitta Dahls beramade löfte att ”oåterkalleligen” genomföra den ständigt senarelagda kärnkraftsavvecklingen. Men nu blir det, en avveckling i alla fall, med stöd av den globala direktdemokratin, fria individers val på fria marknader Halverade realpriser på fossila bränslen väger tyngre än den blocköverskridande nomenklaturans predikningar. Och med kärnkraftsfrågan ur världen, kan också Svenskt Näringsliv, äntligen lägga sina ideologiska svek bakom sig: uppbackningen av selektiva subventioner till vindkraft och kärnkraft å ena sidan och omotiverade straffskatter på fossila bränslen å den andra. Det återstår att se om direktörerna på Storgatan har kurage att tillstå sina misstag – kanske t o m be om ursäkt.

  • mats skriver:

   Jag blir glad för din tro på sanningen som tillrättavisare, Åke! I princip håller jag med dig, konsekvenserna av verklighetens beskaffenhet kommer vi inte undan. Men när MSM är delaktiga i manipulationerna av bilden av verkligheten, istället för att avslöja dem misstänker jag att det kommer att ta onödigt lång tid innan verkligheten hinner ifatt.

   • akesundstrom skriver:

    Visst har det tagit onödigt lång tid innan en ny gryning kunde anas. Men nu är till och med dagens tulpanslökshysteri, d v s klimatnojan, på väg att förlora sitt grepp över vilseledda själar. Samtidigt som storskojaren Mann (han med hockeyklubban) gräver sin egen grav i försöken att dra sina kritiker inför domstol. Hur genant är inte det för hans svenska epigoner?

    Vi är förstås eniga om att våra massmedier är på väg att spela bort sin gamla trovärdighet, kanske för gott. Nu tar den mindre insnöade bloggvärlden över. På den ekonomiska fronten är glädjetecknen mer tunnsådda. Olyckan Keynes fortsätter att diktera världens affärer, med centralbankerna (inte oligarkerna, som Lars Bern inbillar sig) som de värsta skurkarna.

    Nationella och frihetliga ideal gynnas nu av ett positivt momentum (som börsnördarna säger). Då kan det gå fortare än vi i dag anar när de förrådda väljarna plötsligt bestämmer sig för att nu får det vara nog; som i Frankrike alldeles nyss. Och vem trodde att den ena av de två förmenta världsmakterna kunde försvinna som i ett trollslag?

    Nästa hållpunkt blir valnatten 2018, när SD blir största parti och både Löfven och AKB tvingas avgå, den senare i välförtjänt vanära, den förre som en i grunden hederlig norrländsk högersosse med en omöjlig uppgift. Socialistiska parter går sällan att rädda, deras historiska fönster stängdes när Sovjetstaten gick i graven 1989 och historien, som vi hittills känt den, tog slut.

    • mats skriver:

     Sant att när vändningar kommer kan det vända snabbt. Ska vi tro att klimatfrågan gippar istället för att göra en stagvändning? (seglingstermer)

     Om Keynes. Jag läser Mike Lofgrens The Deep State. Lofgren har varit republikansk tjänsteman i Kongressen i 27 år och nu slutat. Han skriver väldigt avslöjande saker om ineffektiviteten i amerikansk politik. Men en av de mest förvånande uppgifterna gäller honom själv. Han är ett slags socialist av svenskt snitt och keynesian!
     Han beklagar djupt att Kalla Krigets slut medförde slutet för, eller i vart fall ett starkt ifrågasättande av Keynes, till förmån för Hayek. Han sätter tidpunkten till 1989 trots att han redovisar att världens finansministrar 1985 bestämde sig för en annan ordning, andra friare regler för bankerna. Kan det vara så att denna förändring, som biträddes även av Kjell-Olof Feldt, var spiken i kistan på Sovjetunion, inte Reagans militära upprustning?

     Om det stämmer blir din salva mot centralbankerna extra intressant. Åkte barnet ut med badvattnet när bankernas regler lättades? Skulle man ha kombinerat detta med striktare regler för centralbankerna (oklart för mig vilka)?

     • akesundstrom skriver:

      Hoppas min salva mot centralbankerna är välmotiverad, även vid tveksamhet om Mike Lofgrens analys, och din uttolkning, om spikarna i Sovjetstatens kista. Betvivlar nämligen att beslutet 1985 om friare regler för bankerna i väst tillhandhöll några sådana spikar, möjligen lite nubb.

      Däremot är det troligt, dock inte helt självklart, att Reagens kapprustning bidrag till den förmenta stormaktens sammanbrott. Men i huvudsak var kollapsen självförvållad, det planekonomiska systemet imploderade, självdog, under tyngden av sin egen inneboende dårskap, brutalitet och ineffektivitet.

      Däremot stämmer ditt påstående i den sista meningen, i synnerhet för Sveriges vidkommande. Det var kreditavregleringen 1988, utan en samtidig, avkylande räntehöjning, som ledde till 90-talskrisen. Skapad av Ingvar Carlsson (som körde över Feldt), men förvärrad av Bildts inkompetenta hantering.

 6. Peter Furberg skriver:

  Vill gärna ha Dina länkar.

 7. robert skriver:

  Intressant. Mats börjar undra om inte kampen håller på att förloras medan Åke håller fanan högt.

  Själv tror jag att Mats farhågor är berättigade. Ni tillhör definitivt en krympande skara.

  Man kan förstås spekulera i orsaken.

  En möjlig förklaring skulle kunna vara att ni helt enkelt har fel men den möjlighet har ni nog uteslutit för länge sen.

  • mats skriver:

   Tack Robert, för ditt ”memento mori”. Siktar du på att bli frihetsportalens eget hustroll?

   • robert skriver:

    Hustroll? Nejdå, sådana ambitioner har jag absolut inte.

    Men om det är så du tar det kan jag lätt skippa din sida i fortsättningen.

    Good bye and good luck.

    /r

    • mats skriver:

     Det var meningen att du skulle ta det från den lätta sidan.
     Du sticker på mig framför allt, men även andra, dock utan att egentligen argumentera för något eller lägga fram andra fakta. Därför tyckte jag frågan kunde ställas.

     Hustroll och hustomtar ska man vara rädd om, enligt en äldre bekant som på fullt allvar trodde på dylika väsen i den verkliga världen. Han påstod sig som barn ha sett en tomtenisse stå på tvärslån till en pinnstol för att nå upp till matbordet.
     Han menade de finns där för att se till att man uppför sig även när man tror att ingen ser vad man gör.

     Så jag välkomnar dig att vara vårt hustroll, om du med dina kommentarer vill få oss att hålla en god moral i det vi skriver!

  • akesundstrom skriver:

   Argumenten?? – som Mats redan hunnit efterlysa. Fel om vad? Om klimatet? Inte alls. Om politiken i stort? Om den finns bara olika åsikter, inget rätt eller fel.

   Men tydligen har jag en mer optimistisk syn än Mats på möjligheten att undkomma det för dagens kvävande mediala struptaget. Han själv hoppas nog att min bedömning skall visa sig vara mer välgrundad än hans egen. Sant dock, att jag blev lite förvånad över det pessimistiska anslaget i hans första inlägg.

   Var står du själv? Applåderande demokratins och sanningsetikens sönderfall, som det verkar – det är ju dessa två krishärdar som Mats och jag mest skriver om. På frihetliga bloggar som denna får du givetvis inte så stort gehör för åsikter av det slaget, men gärna delta i uppriktiga samtal om vad som är sant eller propaganda, befogade varningar eller inbillningar.

   F ö var väl hustroll en passande och närmast hedrande titel? För den som inte tar sig själv på alltför blodigt allvar.

  • mats skriver:

   Bara ett påpekande om varför kampen för sanning i klimatfrågan är så svår. Motståndaren har sådana överlägsna resurser till sitt förfogande. Resurser som de till råga på allt kommit över under falska förespeglingar. Det hela är synnerligen cyniskt och fult.

   • akesundstrom skriver:

    Men har du redan glömt, Mats, att Hillery förlorade i November, trots fler satsade miljarder? Och att alla oligarkernas pengar inte kommer att rädda Mann från ett fiasko i domstolarna.

    I slutänden är det ändå sakargumenten som slår igenom, även om det ibland tar det sin rundliga tid. Så därför är sannolikheten hög för att cynikerna, bestickarna, mutkolvarna och de fuskande ”forskarna” till sist kommer till korta även i den svenska klimatdebatten.

    Jag är betydligt mer tveksam om hur det går med den upprörande sanningen om Estonias undergång, en långt känsligare historia än den i grunden ganska triviala klimatnojan.

Kommentarer är stängda.