Trump vill bli omvald

De som tror att Donald Trump nöjer sig med att bli president en enda gång, bara för att komma med i statistiken och kunna sätta det på sitt CV, har helt fel. Donald Trump gör vad han kan för att bli omvald. Det vill säga att han gör inte vad en vänstervriden press kräver av honom, eller hånar honom för vad han inte gör. Han låter dem skälla under fel träd. I lugn och ro, utan särskild granskning, genomför han den politik hans väljare värdesätter. Skulle han lyckas med bara hälften vore det en stor framgång och en klar förbättring av hur USA utvecklats och infrastrukturfrågor handhavts de senaste 30 åren. Läget är mycket ljusare för Trump än vad svensk media låter påskina.

 • Skattereformen gynnar faktiskt vanliga löntagare med i genomsnitt 4000 dollar per hushåll årligen.
 • Arbetslösheten är den lägsta på decennier
 • Han undanröjer byråkratiska hinder för byggnation
 • Han får nu opinionssiffror över 50% på flera områden

En stor del i paketet är stimulans, inte komplett finansiering. Det är joint ventures och public private partnership som ska ge det stora lyftet. Han satsar på upprustning av infrastruktur på flera områden samt bredband på landsbygden med en  plan för infrastruktur som innehåller bland annat följande:

 • En federal satsning på 200 miljarder dollar för att samarbete med statliga, lokala, stammars och privata pengar ska ge 1,5 biljoner dollar till infrastruktur.
 • Nya satsning ska ske på USAs landsbygd, som blivit lämnade utanför allt för länge.
 • Beslutsrätt ska återföras till statlig och lokal nivå.
 • Regelverk som i onödan hindrar infrastrukturprojekt ska avlägsnas.
 • Infrastrukturprojekt ska hanteras skyndsamt av byråkratin.
 • Amerikanska företag och arbetare ska ges förtur.
Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Trump vill bli omvald

 1. Göran skriver:

  Stimulanser leder till lågkonjunktur. Jag hoppas att Donald Trump och hands administration är medveten om det.

  Det viktigaste Donald Trump måste göra är att balansera budgeten och se till att USA:s enorma statsskuld minskar. Myndigheter måste bantas och tas bort. Vad jag har förstått sker bantning av myndigheter och byråkrater sparkas. Donald Trump junior talar sig lyrisk över hur mycket de dränerar träsket. Jag hoppas verkligen att det är sant.

  Det viktigaste Donald Trump har åstadkommit i mina ögon sett är att han har gett folket i USA hopp och framåtanda, att tro på USA. Det är det som skapar energi och att folk kavlar upp armarna och tar i.

  Naturligtvis kommer säkert en tanke åt vad som händer på vänsterkanten eftersom de demonstrerar för fulla muggar och slår sönder saker och människor. Men det är inte så viktigt. Som en person i USA sade: det är inte vänsterfolket som skapar något utan det är i de flesta fall konservativa och det är konservativa som anställer vänsterfolket.

  Fast jag undrar själv om vänsterfolket både i USA och i Sverige kommer att vara anställningsbara i framtiden. Vänsterfolket verkar mest utbilda sig till en massa sker som inte efterfrågas inom industri eller privat näringsliv. Speciellt om ett företags ledning har lite bildning har svårt att föreställa mig att de skulle vilja anställa någon som har fått sin utbildning på Södertörns Högskola eller Globala gymnasiet i Stockholm. Det blir som att stoppa in en räv i en hönsgård. En massa problem för företaget. Vem vill hålla på att traggla med sådana. Många företag har tillräcklig med bekymmer ändå.

  • mats skriver:

   Vi kanske är flera som behöver påminnas hur ekonomisk stimulantia leder till ekonomisk baksmälla. Vill du utveckla resonemanget?

   Håller med om att han gett hopp till många vanliga amerikaner. Något som går ”von oben”-journalisterna förbi.

   Nej, vem vill anställa den typen av vänsterfolk?

   • Åke Sundström skriver:

    Visst har Göran en poäng: att USA i likhet med i stort sett hela världen lever på en lånebubbla som förr eller senare måste spricka. Jag har hävdat att priset blir en mycket lång stagnationsperiod, 25-30 år. Men det är ändå sannolikt att Trumps politik sammantaget är mindre skadlig än föregångarens. Att han lyssnar på sina väljare är en viktig vinst, det återupprättar en sannare demokrati.

    • Tabletop skriver:

     Man måste också acceptera det kortsiktiga taktiska maktspel Trump behöver genomföra för att kunna sitta kvar.
     Stimulanspaket är nästan alltid långsiktigt destruktiva, men förmånga väljare förstår inte det.
     Nån kommer ju behöva betala av skulderna som ofta förslösas på idiotprojekt och förskingras, vilket blir dom med minst makt.

     • Göran skriver:

      Det blir kommande generationer som får betala. Folk borde inse hur omoraliskt det är att sätta sina barn och barnbarn i skuld. Till och med barn som inte är födda än. Normalt låter väl inte föräldrar sina barn betala för bilen, TV eller vad det nu kan vara?

   • Göran skriver:

    Den enkla förklaringen till att stimulanser leder till lågkonjunkturer är att pengar hamnar på fel ställen.

    Citat från artikel som länkas i artikeln:

    In the White House document with the president’s comments, Trump also said, “The reforms set forth in my plan will strengthen the economy, make our country more competitive, reduce the costs of goods and services for American families, and enable Americans to build their lives on top of the best infrastructure in the world.”

    Temat är mer eller mindre exakt som motiveringen att bygga höghastighetståg mellan Stockholm och Malmö. I Kalifornien har kostnaden för deras höghastighetståg stigit till det dubbla. Höghastighetståget skulle till 1/3-del ha finansierats med privata medel, men inte en enda privat dollar har investerats i höghastighetståget. De privata investerar inte i projekt som de redan från början vet inte ger någon avkastning.

    När man stimulerar är det någon som betalar. I princip tar man pengar från andra investeringar och lägger på statens stimulering. Det är detta som är att pengarna hamnar på fel ställe. Med tiden blir denna felallokering av pengar så pass stor att det blir en kris, en lågkonjunktur.

    • Jan Andersson skriver:

     USA:s infrastruktur är på många ställen i uselt skick, minns Mississippi River bridge 2007. Men finns inte mer pengar att plocka ur kommunalskatten så finns det inte, invånarna får rätta mun efter matsäcken, vilket jag i princip tycker skall vara normen. Problemet med detta tänkesätt är att företagen till sist måste flytta ifrån orter när de på grund av dåliga kommunikationer, dåligt VA-nät, dålig elförsörjning, rekryteringsproblem och allmänt fusklappande och lagande inte längre kan hålla lönsamheten uppe. Vi står just nu inför samma ”utmaning” i Sverige, där kommunerna måste lägga alla pengar plus lika mycket till som inte finns, på invandrarna. Det aktuella trafikkaoset i Stockholm är ett bra exempel där alla skyller på bilisterna när väghållningen har varit helt undermålig.
     Flyttar företagen är det kört, se på Detroit. Enda lösningen innan det har gått så långt är statliga/federala pengar och incitament att vända utvecklingen. Det är på sikt mycket lönsamt för alla.

     • Göran skriver:

      I USA har man byggt en hel del vägar bara för stimuleringens skull, för jobbens skulle. Det är vägar som ingen eller få har efterfrågat. Det finns broar i USA som det åker en bil om dagen över.

      Riv skiten i stället för att lägga mer pengar på dem.

      • mats skriver:

       Det verkar ju korkat att bygga sådana vägar och broar.
       Nu verkar det inte vara dessa Trump vill lägga pengar på.

    • mats skriver:

     Tack!
     Jag ville hellre se att du själv förklarar än att jag leker magister och tolkar dig.

   • Jan Suhr skriver:

    De anställs tyvärr inom kommuner, landsting och statliga förvaltningar. Där samlas de, chefer som anställer där är utbildade på samma sätt och fortsätter på den vägen.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  En person som jag ofta läser är Björn Norström som bor i Maine, USA och skriver mycket initierat om utvecklingen under Trump. https://samnytt.se/lita-inte-pa-nagot-som-svensk-media-rapporterar-om-donald-trump/
  Om man ställer den informationen han ger oss mot t.ex.Sveriges Radio och Tv´s floskelspridare inser man snart hur det går till att sprida lögner i socialisternas regi.
  Ännu mer intressant är Jordan Peterson som verkligen avslöjar hur det går till i skattefinansierade media: https://www.youtube.com/watch?v=aMcjxSThD54

 3. terra non firma skriver:

  Lyssna till Kevin Skip, CIA Officer, exposes Shadow Government and Deep State,
  vilka motståndare Trump har.

  • mats skriver:

   Men när Deep State sammankopplas med satanism och pedofili, då sjunker trovärdigheten.
   Förre kongressekreteraren Mike Lofgren är dock mycket trovärdig i sin bok the Deep State. Visst är han vänsteranstruken, så det finns saker inte han heller avslöjar.

 4. terra non firma skriver:

  Fel namn. Kevin Shipp skall det vara.

 5. Göran skriver:

  Lite utanför ämnet kanske. Donald Trumps nya ståltull på 25 %.

  Ett litet perspektiv på detta. En vanlig iPhone innehåller delar från 53 olika länder. Det är bara att gissa vad som händer om alla dessa länder har en massa olika tullar och avgifter. Jag gissar att det aldrig skulle bli någon iPhone.

  • mats skriver:

   Nu är det inte Frihetsportalen som bestämmer Trumps politik, jag konstaterar bara att han vill satsa på sådan som är populärt bland vanliga amerikaner och det ofta passerar obemärkt förbi MSM.

Kommentarer är stängda.